Kalkandere'nin Neron'u Tutuklandı!

RİZE'DE KUNDAKLAMA OLAYLARIYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN ŞAHIS TUTUKLANDI

 

 

Rize’nin Kalkandere İlçesi Ormanlı Köyü’nde 14 farklı noktanın kundaklanması olayı ile ilgili gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Ormanlı Köyü’nde geçtiğimiz gün meydana gelen olayda aralarında Kalkandere İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Öztürk’e ait iki araç ve bir evinde bulunduğu 14 nokta kundaklanmıştı. Kundaklamalarda bir araç ve bir ev tamamen yanarak kullanılmaz hale gelmişti. Kundaklanan yerler arasında köyde yapımı devam eden Açık Cezaevi İnşaatı da bulunuyor.
Olayla ilgili olarak jandarma tarafından gözaltına alınan iki kişiden birisi serbest bırakılırken, O.Ö (22) isimli genç ise olayın zanlısı olarak çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak olayın gerçekleştiği ilçede bulunan L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili olarak iki kişinin daha arandığı öğrenildi.

CEZAEVİİNE KARŞI ÇIKMIŞTI
Kundaklama suçlaması ile tutuklan ve ilçelerinde bulunan kapalı cezaevine konulan O.Ö’nün Ormanlı köyünde yapımı süren ve kundaklama olaylarında iki hücresi yakılan Açık Cezaevi inşaatına karşı olduğu, açık cezaevinin köylerinde yapılmaması için imza kampanyası başlattığı, ev ve araçları yakılan kişiler ile geçmişte bu konuda sorun yaşadığı ileri sürüldü.
Öte yandan O.Ö’nin jandarma ve savcılıkta verdiği ifadesinde kundaklama olayları ile ilgili suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın