“Bekleme Yapma Devam Et”

RİZEDE TRAFİK ZABITA AMİRLİĞİ KURULDU…

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kurumsallaşma hedeflerinde Rize için yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Başkan Kasap, Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışacak “trafik zabıta amirliğini” kurdu.

TRAFİK ZABITA EKİBİ RESMİ GÖREVE BAŞLADI…

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Sertifikalı 5 kişilik ekibin Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışacağını söyledi. Başkan Kasap, “Trafik zabıta amirliğinin” trafik düzeninin sağlanması, kaldırıma park eden araçların kaldırılması gibi konularda görev yapacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi; Rize Belediyemiz bünyesine yeni kazandırmış olduğumuz Trafik Zabıta Amirliği ekiplerimiz resmi olarak bugün itibari ile Rize sokaklarında denetim görevlerine başlamıştır. Bu görev için bünyemize yeni bir araç kazandırmış bulunmaktayız. Bu kapsamda Trafik Zabıta Amirliği bünyesinde görev yapacak olan 5 kişilik ekibimiz sorumlu oldukları görev çerçevesinde sertifikalı olarak bu görevi yürütmek üzere bugün itibari ile denetimlerine başladılar.

ŞEHRİN TRAFİK DÜZENİNİ SAĞLAYACAK…

Seminere katılan Rize Belediyesi Trafik Zabıta Amirliği ekiplerine sertifikalarını takdim eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sözlerine şöyle devam etti; “Trafik Zabıta Amirliğimizin görevlerinden kısaca bahsedecek olursak, şehir içerisinde Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu bazı işleri bir araya getirerek çalışan bir birim olarak görev yapacak. Trafik Zabıta Amirliği ekiplerimiz Zabıta Müdürlüğü ve Ulaştırma Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışacak. Şehrin trafiği içerisinde özellikle kaldırımlarımızı işgal eden araçlarımızı uyarı noktasında görev alarak ceza yetkisi olduğu alanlarda yetkisini kullanabilecek. Ağır tonajlı araçların şehir içerisine girip giremeyeceği konusunda kontroller yapabilecek. Bunun gibi birçok şehrin trafik düzenini bozabilecek alanlar üzerinde yetki kullanabilecekler” dedi.

İLK SİREN VE ANONSU BAŞKAN KASAP YAPTI…

Başkan Kasap, Rize’nin daha yaşanabilir kent olması yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Başkan Kasap, açıklamasının ardından, Trafik Zabıta aracına binerek, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergâhında ekiplerle birlikte kısa bir şehir turu attı. Megafonla halka yapmış olduğu anons’da “ Sevgili hemşehrilerim Trafik Zabıta Amirliği bugün itibarı ile hizmetinizdedir. Hayırlı olsun” diyerek uygulamayı vatandaşlara duyurdu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    şahsenem

     5 Şubat 2016 13:00
         

    Zabıta yola duba, sandalye, kova gibi nesneleri bırakarak kendisinden başkasına park ettirmeyen esnafa müdahale edebiliyorsa bunlara müdahale ederek kendi asli görevini yapsın yeter. Bunları telefonla belediyenin şikayet hattını arayarak bildiriyoruz ama zabıta çoğu zaman gelmiyor gelince de esnafla iki muhabbet edip bir çayını içip gidiyor.

  2. 0 0
    {usertitle}

    mustafa

     26 Eylül 2016 09:23
         

    şu dükkanının önünü kapayıp buraya park edilemez diyen esnafları temizleyin . kahpe herifler burası dükkanımın önü buraya araç çekme diyormuşlar. çok geldi kulağıma ama bana rastlamadı şimdiye kadar. umarım denk gelmez. burdan o tip esnaflara sesleniyorum.bu hareketi yapacağınız adamı önce bi tartın. her kuşun eti yenmez. 

Yorum Yapın