RİZE BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSUNA YENİ ARAÇLAR EKLEDİ

RİZE BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSUNA YENİ ARAÇLAR EKLEDİ

 

 

Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan temizlik araç filosuna 11 adet yeni araç desteği yapıldı.

Rize Belediyesi halka daha temiz bir yaşam alanı sağlayabilmek adına yapmış olduğu çalışmalar çerçevesinde temizlik işlerinde kullanılan araç sayısını arttırarak gücüne güç kattı. Belediye kontrolünde özel bir firma tarafından yürütülen temizlik çalışmalarının daha kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için Rize Belediyesi ile Çevre İnşaat Temizlik Tic. Ltd. Şti arasında araç filosunun daha güçlü hale getirilebilmesi için görüşmeler yapıldı.

Yapılan görüşmeler sonrasında Rize Belediyesi bünyesinde var olan 30 adet temizlik aracına takviye olarak , 8 adet hidrolik sıkıştırmalı 7 metreküp kapasiteli çöp kamyonu, 1 adet son teknolojiye sahip 4 metreküp kapasiteli süpürge aracı,1 adet elektrikli çevre dostu çöp toplama aracı, 1 adet hafriyat kamyonu olmak üzere toplamda 11 adet sıfır kilometre temizlik aracı eklenerek güçlendirildi.

YENİ ARAÇLAR TÖRENLE HİZMETE BAŞLADI

Rize Belediyesi Temizlik İşleri şantiyesinde düzenlenen törende, kurban kesimi ile yeni araçlar hizmet vermeye başladı. Başta Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Kemal Zaimoğlu ve Zeynep Yardımcı Pilatin, Daire Müdürleri, Özel firma yetkilileri ve çalışanların katılımı ile düzenlenen törende Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, teknik personelden bilgiler alarak araçlarda incelemelerde bulundu.

Yapmış olduğu incelemenin ardından bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Rize Belediyesi olarak ilimizin temizlik çalışmalarımız kapsamında firma yetkililerimiz ile yapmış olduğumuz istişareler sonrasında temizlik araç filomuzu daha güçlü konuma taşımış bulunmaktayız. Atmış olduğumuz adım daha temiz bir Rize için olmakla beraber vatandaşımızın memnuniyetini dikkate almamız doğrultusundadır. Temizlik konusunda üstümüze düşen görevleri yapmanın yanı sıra, halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Daha temiz ve yaşanabilir bir Rize için Rize Belediyesi olarak daha hızlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR “RİZE YEREL ÇEVRE PLANI” ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDECEK

 

 

Rize Belediye Meclisi Çevre Komisyonu’nun hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda öncelikli olarak şehrin temizlik ve çevre alanında kriterlerini içerecek olan ‘’Rize Yerel Çevre Planı’’ hazırlanması için çalışmalara başlanacak. Bu plan doğrultusunda atıkların toplanması, depolanması ve geri dönüşümle kazanılabilecek atıklar için sistematik bir işleyiş sağlanacak. Ayrıca şehirde belirlenen 3 noktaya, daha modern görünüm ve daha temiz bir çevre için önemli bir adım olan yeraltı çöp konteynerları yerleştirilmesine karar verildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın