Rize'de Adliye Binası Yerle 1 Oldu!..

 

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.

Bir süre önce boşaltılan bina, çevrede güvenlik önlemleri alınmasının ardından iş makineleri ile yıkıldı.

Yıkımı Belediye Başkanı Reşat Kasap, belediye başkan yardımcıları Sultan Yılmaz, İsmet Sivrikaya, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti İl Başkan Vekili İshak Alim ve vatandaşlar izledi.

Kasap, yapmış oldukları çalışmaları ve atmış oldukları adımlarını halkla ve yetkililerle birlikte paylaştıklarını belirterek, "Keyfini çıkarıyoruz. Biz her şeyi halkımızla birlikte biç içe yapıyoruz." dedi.

 

 

Meydan Projesi'nin an can alıcı noktası geldiklerini ifade eden Kasap, "Proje kapsamında daha önce Rize Cumhuriyet Polis Karakolu'nu yıkmıştık. İlimizde diğer yatırım çalışmaları devam etmektedir. Son nokta olarak düşündüğümüz binamızı yıkmış olacağız. Bu yıkımla birlikte proje aşamasına geçiyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar bir yandan ilimizin kasaba görüntüsünden kentsel görüntü yapısına kavuşturuyoruz. Diğer yandan da ise adına 10 numara verdiğimiz projeleri büyük bir hızla yürütüyoruz. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde  çalıştığımız projelerimizi 3 yılı başında uygulama safhasına gelmiş bulunmaktayız." diye konuştu.

Milletvekili Karal ise, sıradan bir binayı yıkmadıklarını belirterek, "Buranın sembolik bir anlamı var. Aslında yapmak için toplandık. Yıkmak için toplanmış değiliz." dedi.

 

Rize'de bu eski adliye binasında işi düşen hiç bir hemşehrinin olmadığını ifade eden Karal, şunları söyledi:

"Mutlaka herkes bir şekilde bu binadan içeri girmiştir. Bir çok hemşehrimizin hatırasının olduğu bir binadır. Bende 28 Şubat sürecinde özellikle bu binada çok yargılandım. Bu binada benimde çok ciddi hatıralarım var. 28 Şubat sürecinde yapmış olduğum konuşmalardan dolayı 5 yıl bu binaya girdim, çıktım ve hesap verdim. Sonuçta bu bir hizmet binasıydı. Adalet mekanizmasının teessüs ettirildiği bir binaydı. Şimdi bu binanın şekline son veriyoruz. Meydan Projesi'nin başlaması için bir stat verilmiş oluyor."

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kasap, iş makinesi çıkarak ilk yıkım işlemini gerçekleştirdi.  

Öte yandan Meydan projesi kapsamında Ses Sinaması'nın başka bir yere taşınacağı öğrenildi. Mülkiyet sahiplerinin 60 Milyon lirayı kabul etmediği bu doğrultuda başka bir yerde aynı binanın taşınacağı iddaa edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın