Rize'de 3 Hakim 1 Savcı Gözaltına Alındı

FETÖ'nün darbe girişimi
- Rize'de hakkında yakalama kararı çıkarılan 3 hakim ve 1 savcı gözaltına alındı

 

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında yakalama kararı çıkarılan 3 hakim ve 1 savcı gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Pazar Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı B.A. ve eşi hakim A.A. ile hakim E.A. ve hakim eşi A.T.A. hakkında gözaltı kararı verildi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin Rize Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri devam ediyor. 

Ayrıca, şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde ve arabalarında arama yapıldığı belirtildi. 

Darbe girişimi ile ilgili olarak Artvin Garnizon Komutanı Gençay gözaltında

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Artvin Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Uğurcan Gençay gözaltına alındı.
Gözaltına alınan Piyade Albay Gençay, İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada ifadesi alınan Gençay, daha sonra adliyeye sevk edildi. Artvin Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Uğurcan Gençay’ın Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındığı öğrenildi.
Öte yandan, darbe girişimi kapsamında Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet amiri K.Ş. "görevi kötüye kullanmak", 12 kişi de "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Trabzon'da 14 Hakim ve 6 savcı gözaltına alındı
Darbe girişimi sonrasında Türkiye çapındaki hakim ve savcılara yönelik gözaltılar kapsamında 14 hakim ve 6 savcı Trabzon'da gözaltına alındı.
Gözaltıların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlilerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla gerçekleştiği belirtilirken, gözaltına alınan şahısların Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın