İyidere, Demokrasi nöbetine devam ediyor

Rize’nin İyidere İlçesi birlik, beraberlik içinde demokrasi nöbetine devam ediyor.

İyidereli vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

 

 


Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan İyidereli vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla İyidere Belediye binası önünde bir araya geldiler.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar demokrasi nöbetinin 6. gününde de darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.

 

 


İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ve Türkiye bir uçurumun kenarından döndüğünü belirtti. 
“ 15 Temmuz itibariyle hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sayın Baş komutanımızın emri ile 15 Temmuz’dan itibaren demokrasi nöbetini taki ikinci bir emre kadar devam ettireceğiz. Başta şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Tüm İyidere’nin mahalle ve köyleri burada, demokrasi nöbeti başındadır. İlk akşam ben İstanbul’daydım. Cumhurbaşkanımız Atatürk havalimanına indiğinde ben yanındaydım. Onun dik duruşu bu alçakça darbeyi durdurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın telefonla Türk halkına seslenişi ve vatandaşların Türk bayrağını eline alarak sokaklara inmesi bu olayı durdurulmasında en büyük etkendir. Vatandaşın idam isteğine tamamen katılıyorum. Bu ülkeyi imamlı insanlar sayesinde kurtuldu. Bu iş sadece FETÖ örgütünün işi değil, dış güçlerde bu işin arkasında. Yıllarca bitmeyen terör belası bunun bir parçası olarak düşünüyorum. Bu şer odakları kurutulacak. Ben 60 yaşındayım ve 80 ihtilalini yaşadım. Orada hiçbir asker Türk vatandaşının üstüne yürümedi. 15 Temmuz’da ise o hainler tam tersine kendi tüfeğimiz, tankımız ile bizim üzerimize yürüdüler, ateş açtılar. Bu hainler meclisi bile bombalıdır. Özellikle siyasi partilere, buna muhalefette dâhil, vatandaşlarımıza, polisimize, yargımıza herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik içinde bu nöbeti tutuyoruz, tutmaya devam edeceğiz.

 

 


İyidere’de toplanan vatandaşlara Belediye çalışanları yemek ve çay ikram etti. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın