30 Ağustos Rize'de Kutlandı !

30 Ağustos Zafer Bayramının 94 üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap ve birçok daire amiri ile STK temsilcileri katıldı.

 

 

Yarbay’dan 15 Temmuz cevabı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle askeriye adına konuşan Yarbay Adem Can “ Bu zafer ulu önder Atatürk ”ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, Hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azım ve inancının zaferidir. Bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gön için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı gündür. Bugün, bu toprakların h9akiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin bağımsızlığı ve Hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği göndür, bugün yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunu tüm Dünyaya gösterdiği ve öğretildiği gündür. Balkan harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde, Dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa’nın ve Dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte bin benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferin günüdür” dedi.

 

 

Türk tarihinin önemli evrelerden geçtiğini belirten Yarbay Adem Can “ Bugünlerde yaşadığımız iç ve dış gelişmeler Türk varlığı, Birliği ve dirliğine yönelik tehditleri bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önene sermiştir. Aktörler ve gerekçeler değişmiş olsa da Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini zayıflatma, bölme ve çökertme hedefleri değişmemiştir. Gerek içeriden gerekse dışarıdan aldıkları destekler kurdukları küresel şer ittifaklarıyla milli varlık, birlik ve bütünlüğümüze saldırmaya devam eden söz konusu odakların bürünebilecekleri dehşet verici kisveler ve kullandıkları yöntemler 15 Temmuz kalkışmasından ortaya çıkmıştır. Ne mutlu ki devletin ve milletin tüm kurumlarıyla uyum içiresinde ortaya koşmuş olduğu can siper hane milli duruşla hain emellerine ulaşmaları bir kez daha engellenmiştir. Tüm dünya çok iyi bilmeli ve anlamalıdır ki tarih yine tekerrür edecek ancak ilelebet payidar kalacak yüce Türk milleti bu tür hain saldırılara var olduğu sürece geçit vermeyecektir” dedi.

 

 

Konuşmanın ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve il jandarma Alay komutanı Semih Coşkun halkın bayramını kutladıktan sonra 26 Haziran Tarihinde şehit olan Jandarma Uzman çavuş Emrah Aytemiz ”in ailesine Jandarma genel komutanlığının şilti taktim edildi.

Tören Okul, Polis ve Askeri birliğin geçiş töreni ile meydanda son buldu.

   Kültür Merkezi salonunda Atatürk fotoğrafları sergisinin gezilmesinin ardından öğretmen evinde ise 30 Ağustos resepsiyonu verileceği belirtilti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın