Rize Şehidini Uğurladı!..

 

 

Sahil Camiinde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uğur Korkmaz tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

17 Aralık ta Kayseri”de halk otobüsüne yönelik bombalı intihar sonucu şehit olan Uğur Korkmaz Rize”de ebediyete uğurlandı.

     Kayseri Komando Tugayında er olarak görevini yapan ve 17 Aralık tarihinde çarşı iznine çıkarken teröristlerin halk otobüsünü havaya uçurması sonucu ağır yaralanan ve ardından hayatını kaybeden Rizeli Uğur Korkmaz Rize Merkez Sahil Camiinde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze namazında tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

 

 

    Halk cami etrafına sığmadı

    Sahil Camii çevresi sabah saatlerinden itibaren halkın yoğun ilgisi karşısında Emniyet kuvvetleri cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.  Sabah saatlerinde Devlet Hastanesi morgundan alınarak Tophane mahallesinde ki evinin yanına getirilen Şehit Uğur Korkmaz ardından sahil camine getirildi.

 

 

         Anne ve babası tabut başından ayrılmadı

Sahil Camiine getirilen  Şehit Uğur Korkmaz askerlerin omzunda ki tabutu ile cami önüne kondu, Anne, Baba ve kardeşleri  tabutun başından hiç ayrılmadı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binalı Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı bakanlar çelenk gönderdi.

         Katılım yoğundu

Sahil camiinde öğle namazı sonrası cenazeye katılmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Eski Bakan Faruk Ozak, Rize valisi Erdoğan Bektaş, Doğu Beyazıt Tugay Komutanı Ercan İlhan, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar ile siyasi parti il başkanları ile Bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

        Temmuz da terhis olacaktı

3 Kardeşten biri olan Uğur Korkmaz Pazar ilçesinde dayısı ile birlikte pazarcılık yaparak ailesine katkıda bulunuyordu. 23 Mart 1996 doğumlu olan Şehit Uğur Korkmaz askeri törenle Tophane Mahallesinde ki aile kabristanlığına toprağa verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın