Rize AVM İnşaatı hız kazandı

 

 

Rize Yatırım A.Ş tarafından eski stadyum yerinde inşaatına başlanan AVM binasında çalışmalar hızlandırılırken yol boyunca araç lastiklerinden çıkan çamurlar çevreyi bataklığa döndürdü.

Eski Stadyumun yerinin yeni stat yapılması ile Rize Yatırım A.Ş ye verilmesinin ardından başlatılan inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

    Taşlidere sahasında Rizespor Yatırım A.Ş tarafından yaptırılan yeni stadyumun ardından eski stadyumun yerinin A.Ş ye verilmesi ile birlikte 2-3 yıldır inşaat için bekleyen Yatırım A.Ş geçtiğimiz aylarda AVM inşaatına başladı.

     Kasap karşı çıkmıştı

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap AVM inşaatının yer ve mekan olarak şehrin merkezine kalması nedeniyle inşaata karşı çıkmış ve AVM nin sahil yolu üzerinde yapılmasının uygun olacağını söylemiş, siyasilerin devreye girmesi ile onay vermişti.

    Başkan Kasap ile Birlikte birçok STK AVM nin yerinin şehir merkezinde trafiği kilitleyeceği yönünde açıklamalar yapmış ancak siyasiler AVM ile birlikte yapılacak olan yol genişletme ve üst geçitler ile sorunun çözüleceği sözünü vermelerinin ardından 2 ay önce AVM inşaatına başlandı.

     İş adamlarının ortak olduğu inşaatta çalışmalar hız kazanırken bir yandan hafriyat diğer yandan ise kazık çakma işlemleri sürüyor.

      Çevre çamurdan geçilmiyor

Yaklaşık 30 trilyona mal olacak olan AVM ve rezidans inşaatında hafriyat çalışmaları ile birlikte inşaattan taşınan hafriyatlar ile sokak çamur tarlasına dönüşüyor. Vatandaşların ihbarları üzerine inşaata giden polis ekipleri inşaat sorumlularına uyarılarda bulunuyor.

    Lastiklere yapışan çamurlar ana yol üzerinde bataklık oluşmasına neden oluyor.

     Lastikler yıkanmalı

Çevrede oluşan çamurlar ile birlikte vatandaşlar sık sık 155 i arayarak eski stadyum yolu, Gençlik ve Spor il müdürlüğü sokağı ile Çaykur sokağından çamurdan geçilmediği ihbarı üzerine inşaat sorumlularını uyaran polis ekipleri şantiyeden çıkan araçların lastiklerinin çıkışta yıkanmasını istemekte. Ancak kurallara uyulmadığı gözleniyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    isimsiz kahraman

     6 Ocak 2017 21:02
         

    trilyon derken eski trilyonmu yeni trilyonmu

Yorum Yapın