Rize Belediyesi sivrisinekle mücadele başlattı

BAŞKAN KASAP, SİVRİSİNEK İLE MÜCADELE VE KONTROL ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI…

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mart ayında başlayıp Eylül ayına kadar devam eden Sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmalarını pilot bölge olarak seçilen İslampaşa mahallesinden başlattı.

Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ve İlaçlama Biriminde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu ve Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı’ dan çalışmalar hakkında brifing alıp 2017 yılı Sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmalarına start verdi.

Başkan KASAP, “ vatandaşa hizmet odaklı yapılan bu uygulamaya bizzat katılmak istedim. Çünkü hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini bir önceki yıla göre arttırmayı hedefliyoruz”dedi.

Başkan KASAP, açıklamasında, “Sineklerin henüz larvalama dönemlerinde ilaçlama faaliyetlerimiz Mart ayında yapılmaya başlanıyor. Öncelikli olarak amacımız su birikintisi bulunan alanları ortadan kaldırmaktır. Vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetleriyle var olan bu alanları ilaçlayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim almamız gereken tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da alması gereken tedbirler var. Bu konuda bir el broşürü hazırladık veteriner hekimliğimiz tarafından ilgili yerlere ulaştırılacaktır” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın