Rize'de FETÖ şüphelileri hakkında iddianame

 

 

RİZE’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma kapsamında tutuklanan dönemin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Hilmi Sandal ve örgütün ‘askeri imamı’ olduğu öne sürülen Osman Şaylı’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında hazırlanan iddianame Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 49 sayfalık iddianamede, dönemin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Hilmi Sandal ve örgütün ‘askeri imamı’ olduğu öne sürülen Osman Şaylı hakkında ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlaması yer aldı. A.B, A.Y, H.A.A, M.B, R.G, S.A ve T.D hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasının yer adlığı iddianamede sanıklar hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. 5'i tutuklu 9 sanığın yargılanmasına gelecek hafta başlanacak.

İddianamede, dönemin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Hilmi Sandal’ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alındığı ve ardından ihraç edildiğine yer verildi. Odasında yapılan aramada özel olarak PVC ile kaplanmış C serisi bir dolar bulunduğu, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı öne sürülen Sandal’ın iddianamede yer alan savunmasında suçlamaları kabul etmediğine yer aldı. Sandal’ın savunması şöyle

“Bu örgütle hiçbir bağlantım yoktur. Uzaktan yakından emir ve talimat alamdım. Bu yapılanma ile irtibatlı olan bazı kişilerin ismini adli makamlara yardımcı olabilmek için verdim. Hatta istihbarat şubesinde görevli A.Y.’nin bu örgütle ilişkisi olduğunu düşündüğüm için şubeden gönderilmesi için rapor hazırladım. 15 Temmuz öncesi bu örgütle ciddi ölçüde mücadele edilmediği için raporlarımın gereği yapılmadı. Bu örgüte üye olanların vatan haini olduğunu düşünüyorum. Görevim gereği beni seven ve de sevmeyen kişiler vardır. FETÖ ile mücadele eden biri olarak FETÖ’cülerin iftirasına kurban gittiğimi düşünüyorum. Darbe gecesi cuntacıların sözde il komutanlarının düzenlediği listede görev almış biri olarak gözükmemekteyim. Bu listede adımın olmaması FETÖ’cülere yakın olmadığımı ve beni sevmediklerini göstermektedir. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ediyorum.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın