Hikmet Karaman; "Herkesten özür diliyorum"

Karaman, "Bundan sonra bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor"

 

 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ligdeki konumları gereği bundan sonra oynayacakları tüm maçları kazanmaları gerektiğini söyledi
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor, alt sıralardan kurtulamıyor. Bordo-mavililer karşısında sahadan yenik ayrılan ev sahibi ekip ligin alt sırasına geriledi.
Maçın ardından konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, futbolcularını mücadelelerinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Ama bugün mağlup olduk ve ligdeki konumumuz nedeniyle bundan sonraki bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Taraftarımızın istifa çağrılarına ve beni yargılamalarına katılıyorum, haklılar. Takım düşme pozisyonuna gelmişse sorumlusu benim. Ben gelip geçiciyim, beki yönetimlerde. Kaçmak gibi bir düşüncem olmadı” dedi.
Hakem faktörünün Çaykur Rizespor’un yanında hiç olmadığını belirten Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bana göre bugün bir penaltımız verilmedi. Hakem faktörünü Çaykur Rizespor bir türlü yanına alamadı. Çok üzgünüm. Kaçan çok pozisyon var, insanın yüreği sızlıyor. Ben takımı bu kadar çalıştırabiliyorum. Eşit şartlarda yarışmıyoruz. Biz 4 oyuncu alıp kulübü borçlandırmadık. 2 oyuncumuz olsa 8’inci sırada olurduk. Mali disiplin ve genç takım olmanın sıkıntılarını çekiyoruz” şeklinde konuştu.

"Herkesten özür diliyorum"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Herkesten özür diliyorum. Taraftar takıma düşman olmasın. Şehirde bir sorunumuz var. Geçen yıl 8 puan öndeyken küme düşer dediler, şimdi 7 puan gerideyiz. Öndeyken de, gerideyken de küme düşersiniz deniliyor. İşimi iyi yapmaya, oyuncularımızı geliştirmeye çalışıyorum. Bunlar savunma değil. Bu takımı buraya düşüren benim. Futbolcuların suçu yok. Yere düştüysem ayağa kalkarım, asla çalışmadan taviz vermem. Milyonlarca kez deneme yapar, bir yumruk yersem düşer yine kalkarım. Çaykur Rizespor küme düşme adayı diyebilirsiniz ama düştü diyemezsiniz. Takımın mücadelesinden çok memnunum” dedi.
Karaman, Ahmet İlhan ve Mehmet'e bundan sonra forma vermeyeceğini belirterek, "Kendilerine bundan sonra forma şansı vermeyeceğimi söyledim. Sonuç olarak hala bizim oyuncularımız. Kadro dışı diye değerlendirmiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Karaman;” Yukarda Allah Var”

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Yeşil – mavili takımın başına 3. Kez geldiğini hatırlatarak ; “ Kaçmak gibi bir düşüncem olmadı, gelinen noktada herkesten özür diliyorum” dedi.

Maçın sonunda oyuncu grubunu alkışlayan taraftarları teşekkür ediyorum diyen Karaman;” Hep böyle olsunlar, Rize taraftarı takımı sevsin, takımına düşman olmasın. Bu takımı bu duruma düşüren kişi benim ve sorumluluğu üzerime alıyorum. Futbolcuların da suçu yok, suçlu varsa benim kardeşim. Yukarda Allah var, yere düştüysem ben ayağa kalkmasını da bilirim. Edison’un elektriği bulduğu gibi, milyonlarca kez deneme yapmış bende yaparım” dedi.

Bundan sonra oynayacakları maçları kazanmaları gerektiğini vurgulayan teknik direktör Hikmet Karaman;” Gelinen noktada sorumlu benim. Demek ki iyi transfer yapamadık, demek ki takımı iyi çalıştırmadım, ben ve yönetim kurulu üyeleri gelip, geçicidir. Ligde bundan sonra oynayacağımız maçlardan en az  4 – 5 tanesini kazanmamız gerekiyor. Bu sezon hakem şansıda hiç yanımızda olmadı. Bu olayın farklı nedenleri de olabilir. Bize diyorlardı ki “ Rizespor, hakemler tarafından korunuyor” nerde korunuyor kardeşim? Takımın durumu konusunda fevkalade üzgünüm. Bazı şeyleri açık konuşmak istemiyorum. Çünkü çalıştığım bir kurum var ve bu kurumum hizmetindeyim, gerektiği yerde de kurumun önünü açacak Başkanı ve yönetimi ile de defalarca konuşmuş biriyim.

Ligde yer alan diğer takımlarla eşit şartlarda yarışmadıklarını belirten Karaman;” Bir kulüp gidiyor devre arasında 50 Milyon lira kredi çekiyor. Diğer kulüp sekiz oyuncu alıyor ve federasyona borçlarını ödüyor. Bu paralar nerden geliyor? Nasıl ödeniyor? Biz yapmadık. Bizim kulüp yapmadı. Ben kulübü borçlandırmadım. Ben elime verilen genç kadroyu geliştirmeye çalışıyorum. Bu bir vizyon işi. Sadece oyuncu grubunu değil, kulüp personelini, Rize şehrini geliştirmeye çalışıyorum. Rize’nin nüfusu kaç? “

 

Ersun Yanal: "3 puan alan haklıdır ama biz haklı değiliz"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Çaykur Rizespor karşısında 1-0 galip gelmelerine rağmen bugün oynadıkları oyunu iyi analiz etmeleri gerektiğini söyledi.
Spor Toto Süper Liginin 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederek 2017 yılında yenilmezliğini sürdüren Trabzonspor çıkışına devam etti. Teknik Direktör Ersun Yanal, 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "3 puan alan haklıdır ama biz haklı değiliz" ifadelerini kullandı.
Çaykur Rizespor karşısında eleştirilecek çok yönleri bulunduğunu belirten Yanal, "Bugün alınan bir 3 puan var, aslında hepsi o. Bursaspor maçıyla başlayan, Kasımpaşa maçıyla devam eden deplasmanlardaki performansıyla da ligin ikinci yarısındaki lideri olan bir takım olarak, bugün ortaya koyduğumuz oyun ve mücadelenin çok eleştirilecek yönü var. 3 puan aldığınızda haklısınızdır, galip gelmişsinizdir ama biz bugün haklı değiliz. Bugün hepimiz, bütün paydaşlar, oyuncularımız, bizler oturup bugünkü oyunu iyi analiz etmeliyiz. Çünkü rakibimiz zaman zaman oyun disiplininden kopup fazla oyuncuyla dengesiz bir şekilde hücum etmesine rağmen biz dengeli oynamayıp ortaya koyduğumuz oyun, bize hiç uygun olmadığını düşünüyorum. Bu bir fırsattır, çünkü biz bugün bütün paydaşlar olarak bu fırsatı iyi değerlendirip bir daha böyle bir oyun ortaya koymamamız gerektiğini düşünüyorum. Önemli bir geçitten geçmiş olduk. Bütün arkadaşlarımızla oturup hep beraber çözebileceğimiz bir durumdur" ifadelerini kullandı

"Trabzonspor iyi yolda"
Trabzonspor'un iyi yolda olduğunu belirten Yanal, "Takımın kurgusunu yapmak için uğraştığımız çabanın zaman zaman bu tür eksiklerle de olsa doğru bir zemine oturacağını düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Trabzon'da oynayacağımız Beşiktaş maçı, futbol adına çok önemli bir gün olacak. 41 bin 461 kişilik stadyumumuzun dolacağını düşünüyorum. Hep birlikte olacağız ve güzel eğlenceli bir gün geçireceğiz. Futbol adına da bugünküleri yapmayıp sahamızda oynadığımız coşkulu oyunumuzu sergileyip yolculuğumuza devam edeceğiz. Özellikle Trabzonspor'un kurgusuna katkıda bulunacak önemli bir süreci de geçmek istiyoruz. Büyük bir heyecanla taraftarlarımızı stadyuma bekliyorum" diye konuştu.

"4-0 yenildiğimiz Karabük maçında, bugünden daha iyi oynamıştık"
2017 yılında Trabzonspor'un yakaladığı çıkışla ilgili olarak ise Yanal, "Aslında biz kötü sonuç aldığımız maçlarda da kötü oynamadık. Gaziantepspor'a ligin ilk yarısında 90 dakikada gol yediğimizde bugünkünden daha iyi oynamıştık. 3-0 yenildiğimiz Aytemiz Alanyaspor maçında bugünkünden daha iyi oynadık. Yine 4-0 yenildiğimiz Kardemir Karabükspor maçında büyük bir bölümünde bugünkünden çok daha iyi oynamıştık. Belli şeyler var oturmamız gereken, bunları da taviz vermeden oturtmak istiyoruz. Bence bunların bir çoğu olmadı. Bunları değiştirmek ve bunları en iyi şekilde yapan bir takım haline gelmek için güzel bir zaman geçirdik. Onun için biz oyuncularımızın karakterine duruşuna çok güveniyoruz. Onların çok doğru karakterde oyuncular olduğuna inanıyorum, bazen böyle olur. Trabzonspor, Bursaspor maçıyla birlikte çıkışındaki, oynadığı pozitif futbolu tekrar etmesini sağlayacak bir uygulamayı takımda en kısa zamanda yapacağız" şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 0
    {usertitle}

    1000kartal

     3 Nisan 2017 02:43
         

    VALLAHI DELI OLMAMAK ELDE DEGIL  LAFA BAK ÜC DÖRT OOYUNCU ALSAYDI ILK SEKIZINCI OLACAKMIS BIZ BUNU YAPMADIK  BE INSAN SEN KAFAMI BULUYON MILLETLAN YOKSA SIZ KIMIN ADAMISINIZ YOKSA HESABMI BILMIYORSUNUZ  HAYDE DÖRT OYUNCU ALSAN  BIRER MILYONDAN DÖRT MILYON DAHA KIRKMILYONUN ÜZERINDEKI BORCU KIRK DÖRT MILYON YAPSAN LIGI SEKIZINCI KAPASAN GELECEK YIL (=SEKSEN MILYON SADECE FEDERASYONDAN GELECEK  PEKI BUKADAR BASIT HESABI YAPAMIYORMUSUN YOKSA SIMDI NE OLACAK KIRK MILYON BORC VAR GELIR !ON MILYONA DÜSECEK SÜRÜN SÜRÜNEBILDIGIN KADAR:SÖZDE BASKANDA TAKIM DÜSMÜS BEYANAT VERIYOR DISLER DISARDA SANKI TAKIMI YENMIS BIR HAVADA  LANE OLSUN SIZIN YÖNETTIGINIZ VE YÖNETECEGINIZ   AGLAYAN  OYUNCUYU TEBRIK EDIYORUM  BIZIM SÖZDE BASKAN BIRAZ O AVRIKALIYA BAK ÖRNEK AL  SEN  SIRITIRKEN O AVRIKALI AGLIYORDU  KAREKTER MESELESI BU ISLER

Yorum Yapın