Üzülmez;" Yumuşak Bir Takım !..."

 

 

 

TFF 1.ligde bu hafta sonu Gaziantepspor’un konuğu olacak olan Çaykur Rizespor’da teknik direktör İbrahim Üzülmez, kendileri adına son dört haftada maç kazanamadıklarını hatırlatarak, bu hafta sonu oynayacakları Gaziantepspor maçından mutlak üç puan almaları gerektiğini söyledi.

Kulüpte düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıkan genç teknik adam Üzülmez, hedeflerimiz doğrultusunda kazanmak istiyoruz diyerek;” Gaziantepspor takımı genç bir takım ama futbolda ne olursa olsun rakibe saygı duymanız gerekiyor. Bizim acımızdan bakıldığı zaman kazanmamız gereken bir maç. Hedefe giden bir takım üst üste maç kazanamama stresini üzerimizden atmak gerekiyor. Çok genç takıma karşı mücadele edeceğiz. Rakip 9 – 10 kişi ile defans yapan bir ekip. Kıvılcımı yakma adına bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak zorundayız” dedi.

 

Bu hafta orta saha kurgusunda bazı değişikler yapabileceğinin sinyalini veren Çaykur Rizespor teknik direktörü Üzülmez;” Orta sahada 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncu daha iyi servisler yapması gerekiyor. Daha çok gol pozisyonuna giren bir takım olmalıyız. Bu takımın hedefi ve bizimde kariyer anlamında hedefimiz belli. Oyuncularda formasına, armasına sahiplenmesi gerekiyor. Sadece bizim istememizle olmuyor.  Herkes hata yapabilir, İbrahim Üzülmez ’de hata yapabilir. Egoları bir kenara bırakarak, takımın menfaati, Rizespor’un menfaati için mücadelemizi ortaya koymalıyız. Oyuncumdan önce ben kendimi ortaya koyacağım. Takım içinde yaratıcılık anlamında, üçüncü bölgede top koşturma adına sıkıntı vardı. Jakob, Lincoln, Recep hangisi olursa olsun fark etmez. Önemli olan takıma katkı vermesi. Sezon öncesi oyuncu yapısı ile bir şeyler söylersem Hikmet Hoca’ya ayıp olur. Onun bilgi ve tecrübesi benden çok daha fazla. Bana sorsanız, sezon öncesi yapılanmayı çok daha farklı yapabilirdim. Örnek iki ön liberodan birini ofansif alırdım. Bizim takıma hırçınlık, bu ligin ortamını bilen, sadece kendini değil, takımı da ateşleyecek bir oyuncu ihtiyacı var. Saha içinde hakeme itiraz etmeyen, takım arkadaşına itiraz etmeyen bir oyuncu grubu var. Bu takım kolej takımı görünümde, kısaca yumuşak bir takım. Bu takım içinde lider özelliğini ortaya koyacak oyuncu çıkması gerekiyor. Şampiyon olan takımlara bakıldığı da 4 -5 lider oyuncu takım içinde çıkmış. Kalite tamam ama saha içinde tecrübe bu ligde çok daha önemli. Futbolda kaybetmek vardır ama kaybederken teslim olmak bize yakışmaz ve açıkçası ben uyuyamam. Kulübün ortamı ve şartları güzel ama bunun karşılığını vermek gerekiyor” cümlesini kullandı.

 

 

 

Maçlarda yapılan bireysel hataların kendilerinin canını yaktığını belirten Üzülmez;” Ne kadar anlatırsak, anlatalım bazen saha kenarından bu hataların önüne geçemiyorsun. Son maçta kalecimiz Cihan bireysel bir hata yaptı ama. Futbolda bunlar var. Hafta içi her gün oyuncularımla konuştum, takım arkadaşları da Cihan’a sahip çıktı. Rizespor’un şartları Süper lig şartları ile aynı. Kemal Başkan çok iyi niyetle mücadele veriyor. Çoğu takımlarda bunlar yok. Armasına sahip çıkmayan oyuncu ile çalışmak istemem. Çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. İlk devrenin bitimine dokuz hafta var, oyuncular daha iyi olması gerekiyor. Bu kadar gol yiyerek, şampiyon olamazsınız” ifadesini kullandı.

Beş yıl önce Mustafa Denizli ile Rizespor’la şampiyonluk yaşadığını hatırlatan genç teknik adam Üzülmez;” O kadroda Cernat vardı. Takım içinde sorumluluk alıyordu. Böyle tecrübeli ayak eksiğimiz var. O kadro çok daha tecrübeli idi. Benim anlatmak istediğimde bu. Takım sıkıştığı anda ön plana çıkacak oyuncu eksiğimiz var. Futbolda hatalar olabilir ama benim oyuncum mücadele etmeli. Bana futbolcunun saha içinde duruşu önemli. İş ahlakı çok önemli. Mücadele etmeden kimse size üç puan vermiyor. Bu köprünün altından çok sular geçecektir. Şuan ki puan sıralamasına takılmayalım. İlk devrenin bitimine kadar maksimum puan toplamak zorundayız” dedi

Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, son olarak maçları yöneten hakemlerin daha dikkatli olmalı gerektiğini belirterek;” Son maçlarda art arda aleyhimize penaltı kararları çalındı. Bu bir rekor. Hakemlerden bir beklenti içinde değiliz, kendi üzerine düşen görevi yapsın yeter” açıklamasında bulundu.

Rizespor yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır ise hakemlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek;

“ Son yıllarda Rizespor’un üzerine haksız uygulamalar var. Bize karşı farklı kurallar devreye giriyor. Hakemlere seslenmek istiyorum, şunu bilsinler ki Rizespor taraftarı futbolu çok iyi biliyorlar. Rizespor taraftarının asla haksız bir karara gönlü hoş olmaz, keyif almaz. Taraftarlar her şeyin farkında. Kimsenin hakkı yenilmesin. Bu hakem hataları son olsun” dedi.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın