İbrahim Hoca Transferler Konusunda Neler Dedi?



Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, TFF 1.ligin ilk devresinin son haftasında karşılaşacakları Gazişehir deplasman maçı için ;” Hem taktiksel, hem oyunsal, hem de fiziksel anlamda üstümüze düşeni yapıp zor maçtan istediğimiz üç puan ile ayrılmak istiyoruz” dedi.
“ Galibiyet İlaç Oldu”
Deplasmanda uzun bir zamandan beri galibiyetleri bulunmadıklarını hatırlatan Üzülmez;” Bu ligde MKE Ankaragücü takımı çok istisnanız gidiyor. Lig ikincisi Ümraniyespor bile son üç hafta içinde sadece bir puan alabildi. Benim takımım geldiğimiz günden beri bir hayli yol aldı. Ofansif anlamda biraz dada üretken, defansif anlamda yapılan bariz hatalar olmasaydı belki de 4 – 5 puanımız daha olacaktı. Böylesine hataların olduğu bir lig yaşıyoruz bu sene. Hafta sonu oynayacağımız Gazişehir deplasman maçında artık kazanmak istiyoruz. Beklentimiz belli, son haftalarda üzerine koyan bir takımımız var. Oyuncularıma çok güveniyorum. 4 – 0 lık galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Özgüven geldi oyuncu grubuma. Bu galibiyet bize ilaç oldu, inşallah bu galibiyetin moral ve motivasyonu ile Gazişehir deplasman maçında üstümüze düşen görevi yerine getirip, ligin ilk devresini en iyi şekilde bitirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
“Çok Daha Güçlü Olacağız”
Devre arası transferinde her takımın olduğu gibi kendileri de eksikleri giderme adına transfer yapmak istediklerini söyleyen Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, eksikleri belirlediklerini belirterek;” İsim veya sayı veremem. Ama mevki olarak 3 – 4 mevkiye alternatif anlamda oyuncu almamız gerekiyor. Özellikle takım içerisinde rekabeti ortaya çıkarmak adına bu transferlere ihtiyaç var. 2 – 3 sezondan beri bu takımın kadrosu içinde yer alan arkadaşlar var. Bu isimler zaman zaman mevkisel anlamda tek başına oynamaya çalıştılar. Dolayısıyla mevki anlamında rekabeti çoğaltmamız gerekiyor. Eksiklerimizi ve mevkilerimizi biliyoruz ama şu bir gerçek ki devre arası transferleri çok kolay olmuyor. Oynayan oyuncuları takımları vermiyor. Oynamayan oyuncuları da nasıl bir yapı içinde bilmeniz gerekiyor. Buraya gelecek oyuncu benim hedeflerimle örtüşecekse gelecek. Transfer yapmak için aldığınız bir oyuncu için önce ben sıkıntı yaşayacağım, sonra Çaykur Rizespor sıkıntı yaşayacak, en sonunda da hepimiz sıkıntı yaşayacak. Dolaysıyla buraya transfer olacak isimler hedefler doğrultusunda gelmesi gerekiyor. Kafamızda belirlenen isimleri transfer yaptığımız zaman ligin ikinci devresinde çok daha güçlü bir Rizespor karşımıza çıkacaktır” dedi.
“Başıma Geleceğini Biliyorum”
Kadro içinde yer alan bazı isimlerin gitmesi konusunda açık kapı bırakan genç teknik adam Üzülmez;” Nasıl ki gelen oyuncu oluyorsa, giden oyuncu da olacaktır. Ben bunu oyuncularıma da söyledim. Bu futbolun doğasında var. Gelen varsa, giden de olur. Zaten daha önce Jantscher, Miloseviç ve Halil İbrahim takımdan ayrılmıştı. Tabi ki aramızdan ayrılacaklar olacaktır. Burada önemli olan Çaykur Rizespor’un menfaatidir. Kadroda yer alan genç kardeşlerim var, bu isimlerin oynaması gerekiyor. Bu takım süper ligde oynarken düşmeme mücadelesi verdi, şimdi bir alt ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Hal böyle olunca bu genç kardeşlerimize forma şansı vermek kolay olmuyor. Ozan’a Sinan’a Emirhan, Berat, Kazım ve Faruk. Bu isimlere fazla forma şansı veremedim. Evet cesaretli olmam gerekiyor, bu gençlere daha çok şans vermem lazımdı ama 2 – 3 – 4 maç kaybettiğim zaman da başıma nelerin geleceğini de biliyorum. Genç kardeşlerimden çok memnunum ama gelecek adına gidip bir yerlerde kiralık oynayarak bu takıma çok daha güçlü bir şekilde dönmeleri onların menfaatine olacak ve daha önceki dönemlerde bizlerde bunları yaşadık” ifadesini kullandı.
“Ümraniyespor’u Eze Eze Yendik”
Lig Lideri MKE Ankaragücü takımının kaliteli ve tecrübeli bir takımdan oluştuğu ve takım içinde birlikteliği sağladıklarının altını çizen Üzülmez;” Ankaragücü’nün bu performansı suni mi, gerçek mi bilemem. Netice de ligde rakibimizdir. Benim beklentim bu performanslarını devam ettirmemesi yönünde bir beklentim olur. Belki ikinci devrenin başlarında böyle bir performansı devam ettirebilirim ama ortalarında bir düşüş yaşayabilirler kanaatindeyim. Burada önemli olan Ankaragücü veya Ümraniyespor değil benim takımım gelecek olan transferlerle ile birlikte Ankaragücü’nün yapmış olduğu istikrarlı çıkışı bizimde devam ettirmek. Burada şunu da belirtmem lazım. Sanki Çaykur Rizespor’da karamsar bir tablo var. Son beş maçta 10 puan almış bir takım var. Lig ikincisi Ümraniyespor’u benim takım bu hafta saha içinde eze eze farklı mağlup ediyor, bakıyorsunuz genele bir hoşnutsuzluk var. Biz iyi yoldayız, biz doğru yoldayız. Evet bir Giresunspor deplasman maçında özeleştirimizi yapacağız. Bu takım 3 – 0 geriye düşmemesi gerekirdi. O maçta yaşanan bireysel hatalar alternatifsiz kadro eksikliği nedeniyle bizi de sıkıntıya sokuyor. Aynı takım bir maçta iki golden fazla yememiş Ümraniye takımına 4 gol atıyor, en az 4 gol daha kaçırıyor. İbrahim Üzülmez’ destek, Çaykur Rizespor’a destek demek sezon sonunda mutlu olmak demek. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Doğru yoldayım, doğru işler yapıyoruz, ufak tefek eksiklerimiz var bunları hallettiğimiz zaman çok daha güçlü olacağız” cümlesini kullandı.
“Lider Oyuncu Alacağız”
Lider Oyuncu eksikliği konusuna değinen Üzülmez;” Bu ligde hedefe giden takımlarda lider oyuncu çok önemlidir. Bizde bu oyuncu eksikliği var. Devre arası transferinde lider oyuncu alacağız. Saha içi ve saha dışında çok önemli. Hedef anlamda bu takıma bir abiye ihtiyaç var. Yapılacak olan transferlerde benim en çok ihtiyacım olan lider oyuncu”
Miloseviç Konusu
“ Çaykur Rizespor’un menfaatleri her şeyin üzerindedir. Miloseviç iyi bir oyuncu olabilir ama takımın üzerinde olamaz. İlerleyen haftalarda Miloseviç’in oynamaması nedeniyle huzursuzluk yaşattı. Asıl olan Rizespor’dur. Oyuncular, hocalar gelip geçicidir. Ben kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum. Benim için oyuncunun büyüklüğü değil, Çaykur Rizespor’un büyüklüğü önemlidir”
AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın