Rizespor'a Kral Geliyor!..



Kweuke Gidiyor Pote Geliyor!
Çaykur Rizespor’un gol yolarında bir devir kapanırken yen bir devir başlayacak.
Yeşil – mavili takımda beş sezondan buyana forması giyen Kamerunlu forvet Kweuke ile önümüzdeki günlerde yolların ayrılacağı ve bu futbolcunun yerine Benin’li Pote’nin transfer edileceği öğrenildi.
Yaşadığı sakatlık sonrası Almanya’da dizinden ameliyat olan ve sahalardan en az 3 ay uzak kalacak olan Kweuke için yönetim bu futbolcunun menejeri ile yaptığı görüşmede karşılıklı olarak yolların ayrılması kararı alınacağı öğrenildi.
Şampiyonluk yolunda ligin ikinci devresinde hata yapmak istemeyen Rizespor yönetimi golcü oyuncusu Kweuke’nin yerine ise Pote’yi transfer etmeyi planlıyor.
A. Demirspor forması altında son iki sezonun TFF 1.lig gol kralı olan Mıchkeal Pote, bu sezon başı Kıbrıs Rum takımı ekiplerinden APOEL ile sözleşme imzalamıştı.

Teknik direktör İbrahim Üzülmez’in yeşil – mavili yönetimden devre arası transferi için Kweuke’nin yokluğunda Pote’yi istediği, yönetiminde İbrahim hocanın bu isteğini kırmayarak golcü oyuncuyu transfer etmek için düğmeye bastığı seslendirildi.
Bu ligi iyi bilen Pote için Kıbrıs takımına teklifini yapan Çaykur Rizespor kulübü APOEL takımından olumlu cevap alırken, 32 yaşındaki santraforun 3 yıllık sözleşme imzalamak istemesine karşın, yönetimin yarım sezon ve şampiyonluk sonrası opsiyon hakkını kullanmak istediği belirtildi.

Gelmek İsteyen Çok
Ocak ayı transfer döneminde Çaykur Rizespor’un kapısı sadece menejerler tarafından değil, siyaset ve işi dünyasına yön veren kişilerin de çaldığı bir kapı oldu.
Futbolcu menejerlerin araya hatırı sayılı isimleri sokarak Rizespor’a oyuncu göndermek istemeleri yönetimi bir hayli bunattığı öğrenildi.
Siyasetten, İş dünyasına, sanattan, spor dünyasına yön veren isimlerden bazılarının yeşil – mavili takım için “şu oyuncuyu alın, size kesin katkı verir, şu ismi transfer edermisiniz “ gibi talebleri olduğu öğrenilirken, Çaykur Rizepsor yönetimi bu istekleri nazik bir dille geri çevirdiği, sadece teknik direktör İbrahim Üzülmez ve önceden belirlenen ve izlenen isimleri devre arası transfer döneminde kadroya katmak istediği seslendirildi.

Ödeme Zamanı
Çaykur Rizespor, geçmiş dönemden gelen borçları için Ocak ayında yaklaşık 15 Milyon lira ödeme yapacak.
Kayseri Erciyes takımına Oğulcan Çağlayan için 1 Milyon Dolar ödeyecek olan yönetim, yine geçmiş yönetimin özel bir bankadan çektiği kredi için 4 Milyon lira ödeme yapacağı öğrenildi. Futbolcuların aylık giderleri ile bu ay yaklaşık 15 milyon lira ödeme yapacak olan kulüp, bir yandan da gönderilmesi düşünülen oyuncular ve yeni transferler içinde tüm şartları zorlayacağı seslendirildi.

AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Mehmet Ali

     26 Aralık 2017 12:32
         

    32 yaşında kurnaza bak ki 3 senelik mukavele istiyor. İşte önceki yönetimin takımın maddi ve manevi içine edişinin sebebi de budur. Kweuke ile 5 yıl, ki zaten tükenmiş bir adam 37 yaşına kadar ne yapacak Rize sporda? Bir sürü transfer böyle uzun vadeli kontrat yapıldığı için elimizde patladı, patlamaya devam ediyor. Gidişat pek iyi değil bu anlamda, adamlar gitmiyorum dese seve seve maaşlarını ödeyeceksin, hiç oynamasalar da!... Tam bir felaket... Bırakın POTE'yi gidin Afrika da binlerce genç yetenek var, alın bir kaç bin dolara iki- üç tane, tutanla yoluna devam et. Ha yapılacaksa da pote ile yarım sezon anlaşılmalı, yoksa o da elde patlar!...

     

  2. 0 0
    {usertitle}

    alibey

     26 Aralık 2017 22:21
         

    Tabii kide rizeye futbolcu kakalamak için araya siyasi..bürokrasi..sanat dünyasının önemli isimleri girecek..nedeni..nedeni basit..burada yemek içmek serbest..para almak sonsuz..başarı..önemi yok canım..ali babanın çiftliği..ye babam ye...
  3. 0 1
    {usertitle}

    Dursun Ali

     27 Aralık 2017 21:52
         

    Yonetim, hocanin istegini kiramayarak oyuncu transfer edecek ne demek :) 

Yorum Yapın