Üzülmez;" Sabaha Kadar Uyumuyorum!"

“Çalışmaların Karşılığını Alacağız”



Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, teknik direktör kariyeri boyunca en verimli kamp dönemini geçirdiğine vurgu yaparak;” 19 kişilik kadro ile çok verimli bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bütün oyuncularım ortaya koyduğu duruş ve karakter antrenmanlara da yansıyor. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz, şartlar ve ortam çok güzel. İnşanla bu kamp boyunca çalışmalarımızın karşılığını ikinci devre oynanacak olan zorluk derecesi yüksek olan maçlarda alır, Çaykur Rizespor’un sezon sonu olan hedefini ulaştırırız” dedi.
“Sabaha Kadar Uyuyamıyorum”
Hedefi olan bir teknik direktör olduğunu söyleyen Üzülmez;” Ben hedefsiz olamam. Bu hedeflerimi de oyuncu grubuna anlatmaya çalışıyorum. Hedefsiz bireyden zaten çok fazla bir şey bekleyemezsiniz. Hayatın her alanında bu iş böyledir. Bir işi yapıyorsanız en iyisini yapacaksınız, yapmak için o işi yapmayacaksınız. Ben, oynadığım futbolculuk dönemimde de bu karakteri göstermişimdir. Elimde sihirli değnek yok tabi ama ilk geldiğim dönemden bugün ki dönem arasında çok farklar var. Eksiklere rağmen ilk devrenin son iki maçında ortaya koyulan futbol ve alınan sonuçlar oyuncularımın saha içinde kazanmak adına gösterdikleri karakterin yansımasıdır. Kötü başladığımız dönemde ligi iyi bitirdik, şimdi iyi bitirdiğimiz, kazanmayı alışkanlık haline getirdiğimiz takımla ligin ikinci devresinde aynı kimlik altında yolumuza devam edeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. Zaman zaman sancılı dönemler geçirdik, kötü oynadığımız dönemler oldu ve ben o maçlar sonrası sabaha kadar uyuyamadım. Başkanım iyi niyetli, kaybedilen maçlar sonrası bile rahat olmamla ilgili bana telkinde bulunuyor. Kaybedilen maçlardan sonra elimde değil ben farklı bir moda giriyorum. Mayıs ayı sonunda Çaykur Rizespor’umuzu inşanla yeniden süper lige el birliği ile ulaştıracağız. ” ifadesini kullandı.
Transferde Nazlanan Oyuncular Var!
Devre arası transferlerini yapmanın çok kolay olmadığını söyleyen Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez;” Maalesef 2 – 3 tane manejeri olan oyuncular var. Oyuncuların talipleri fazla olduğunda nazlanan oyuncular var. Meblağlar yüksek, kulübün mali yapısı ortada, bunlara bakıldığında transferlere ihtiyacımız var mı? Var. Başkanım ve yönetim kurulu üyeleri ciddi anlamda çalışmalara devam ediyor. Bende biran önce transferlerin bitmesini elbette isterim, taktiksel antrenmanlarda yeni gelecek olan oyuncuların aramıza ne kadar erken katılması o kadar bizim adımıza sağlıklı olacaktır. Bu hafta sonuna kadar 2 – 3 yeni oyuncuyu aramıza katmayı hedefliyoruz ” dedi.
“ Bocalama ve Emekleme Dönemi Geride Kaldı”
Ligin ikinci devresi için ben size defalarca “bu köprünün altından çok sular gelir, çok sular geçer” cevabını vermiştim diyen Üzülmez;” Zaman zaman bizim de hatalarımız oldu, eleştirilere her zaman açığım ve eleştiriden beslenen bir yapım var. Ligin son iki haftasında biraz daha oyun formatını değiştirmeye çalıştık ve bunun da meyvesini iki galibiyet alarak aldık diyebilirim. İkinci bölgede daha fazla rakibi karşıladık, o bölgede agresif bir yapı ile baskı yaparak kazanılan toplarla etkili olduk. Son Ümraniye ve Gazişehir maçında bunu da başardığımızı düşünüyorum. Şimdi bu oyun yapımızı daha fazla iyileştirme ve perçinleme adına yeni gelen arkadaşlarla uyum sorununu atlatma adına biran önce aramıza katılması çok önemli olacak. Ligin ikinci devresinde bu takım taraftarının keyif alacağı, zevkle izleyeceği bir takım olacak. Bizim bocalama, emekleme dönemimiz geçmiştir, şimdi ayağa kalkmış bir Çaykur Rizespor var, inşanlar Manisaspor maçıyla beraber çok daha farklı bir Çaykur Rizespor ortaya çıkacaktır. Taraftarı anlıyorum, Karadeniz insanı tez canlıdır, her şeyi biran da olmasını ister ama maalesef istenilen görüntü hemen ortaya çıkmıyor. Kimse merak etmesin biz bu işi başaracağız. Benim Rizespor taraftarlarından tek istediğim, Rize tribünleri boş kalmasın, o coşku, heyecan her maçta olsun, onlara çok ihtiyacımız var. Takımlar Rize’ye geldiği zaman o tribünler boş olduğu an ben ve oyuncularım çok üzülüyor ve etkileniyoruz. Mustafa Denizli döneminde yaşanan şampiyonlukta da o tribünler boştu. Neden, niçin bunu da sorgulamamız lazım ” cümlesini kullandı.
“Altyapı Çok Önemli, Aramıza Katılabilirler”

Üzülmez;" Sabaha Kadar Uyumuyorum!"

Altyapı öz kaynaklarımızdır diyen Üzülmez;” Takdir edersiniz ki altyapıdan çıkan oyuncunun bir iki yerde oynaması gerekiyor. Ben kendimden örnek vereyim, kiralık olarak gittiğim Karabükspor’da biraz daha kendimi göstererek Gaziantepspor’a geri dönmüş, oradan da Beşiktaş’a transfer olmuştum. Altyapıdan gelen oyuncular idmanlarda bulunuyor ama maçlarda fazla forma şansı yakalayamıyorlar. Antrenman performansı yeterli olmuyor. Pazarspor’a kiralık olarak giden Sinan aynı şekilde Berat, Kazım, Faruk bu oyuncuların idman performansından son derece memnundum. Ama yarışmacı takım olduğumuz için forma şansı onlara veremedim. Bu oyuncuların gidip te oynamaları kendileri acısından çok daha verimli olacak. Bu işleri çok fazla yadırgamamak lazım, bu oyuncuların oynaması lazım. Biz forma şansı verebildik mi? Veremedik. Genç arkadaşları hiçbir zaman dışlamadık, kamp dönüşü onlar için durum değerlendirmesi yapılır, bu oyuncular bizim oyuncularımızdır. Onlar bizim evlatlarımız, çocuklarımızdır, dönüldüğü zaman takım bulamazlarsa da aramıza katılırlar, bu konuyla ilgili hiçbir sıkıntı olmaz” dedi.
“Galip Tecrübesi ve Karakteri İle Fayda Sağlayacaktır”
Yeni transfer Galip Güzel için değerlendirmelerde bulunan Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, bu oyuncunun tecrübesi ve karakteri ile takıma fayda vereceğini dile getirerek;” Bildiğimiz, tanıdığımız bir oyuncu. Osmanlıspor ve geçen sezon Sivasspor’un yaşadığı şampiyonlukta üst düzey katkı veren bir isim. Takım içinde bir abi, lider oyuncu eksikliği vardı. Galip’te bu duruşta olan hem tecrübesi hem de saha içinde liderlik yapabilecek bir oyuncu. Geldiği günden beri takım içinde çok çabuk uyum sağladı. Zaman zaman antrenman yoğunluğundan şikâyet etse de bizim takımımıza katkı sağlayacaktır. Buraya gelen oyuncu İbrahim Üzülmez ’in onayı doğrultusunda geliyordur. Başkanımızla devamlı istişare ediyoruz ve transferlerde ortak karar aldıktan sonra onaylıyoruz. Galip, takım içerisinde genç oyuncular tarafından hemen benimsendi, bunlar çok önemli. Oyuncu transfer edersiniz, kendisini takımdan soyutlar ayrı bir dünya içerisinde olur ve bu durum takıma zarar verir. Galip’e bakıldığı zaman tüm oyuncular ile çok güzel bir kaynaşma içinde olduklarını ben dışardan gözlemliyorum, çok karakterli bir arkadaş, faydası olacaktır bize, bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.
SELİM DENİZALP / ANTALYA
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın