Türkiye'nin İlk Futbol Lisesi Rize'de Açılıyor

Rize'de Futbol Lisesi projesi
- Çaykur Rizespsor Kulübü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Futbol Lisesi anlaşması yaptı



Çaykur Rizespor Kulübü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Futbol Lisesi anlaşması yapıldı.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan anlaşmanın imza töreninde konuşan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi.

Çaykur Rizepor'un öz kaynaklarını kullanmasını istediklerini aktaran Yardımcı, "Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşma sonucu önümüzdeki yıldan itibaren Futbol Lisesinde toplamda 90 altyapı futbolcusunun eğitimini ve antrenman programını birlikte gerçekleştireceğiz. Uzun vadede değerlendirebileceğimiz gençleri bünyemize katarak, kadromuzda olmalarını sağlayacağız. Bu protokol ile Türkiye'de bir yolun açılmasını sağladık. İnşallah uzun vadede hem gençlerimiz hem de kulübümüz için çok verimli bir çalıma olacak." ifadelerini kullandı.

Bölgede çok yetenekli futbolcuların olduğunu anlatan Yardımcı, "Yeni oluşturduğumuz model sayesinde çocuklarımız ile daha yakın temas kurabileceğiz. Altyapı ekibimizin takibiyle sporcularımız hem eğitimlerine devam edecek hem de yeteneklerini geliştirme imkanı bulacak." şeklinde görüş belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ise her zaman Çaykur Rizespor ile çalışmak istediklerini kaydederek, "Futbolun yanına eğitimi de ekleyerek çok verimli bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Gelecek yıldan itibaren güzel bir çalışmaya başlamış olacağız. Çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Güneysu Futbol Tematik Lisesi'nin Çaykur Rizespor ile ortak yürüteceği eğitim ve spor protokolü Hasan Kemal Yardımcı ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz arasında imzalandı.

İmza törenine Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile yöneticiler katıldı.

Yardımcı, imza törenine katılanlara Çaykur Rizespor forması hediye etti.

Yorumlar

Yorum Yapın