Rizespor Ocakta Ya Batıyor Yada Çıkıyor!

Rizespor Ocakta Ya Batıyor Yada Çıkıyor!


Çaykur Rizespor son altı sezon içinde Ocak ayı ara transfer döneminde ya batıyor yada çıkıyor.
Yeşil – mavili takım 2012 – 13 sezonu içinde süper lige yükseldiği dönemde ocak ayı içinde yaptığı üst düzey transferlerle beş yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşamıştı.
Eski Başkan Metin Kalkavan o sezon devre arası Ocak transfer döneminde teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli’yi getirmiş, dış transferde ise Rumen 10 numara Cernat başta olmak üzere, Kazak Milli oyuncu Samat Smakov, Trabzonspor’dan Sercan ve Eren’i karosuna katarak sezon sonu şampiyonluk sevinci yaşamıştı.
Yeşil – mavili takım bir sezon sonra yine Ocak ayı transferinde batmaktan son anda kurtularak yeniden çıkış yapmıştı.
O sezon Rıza Çalımbay ile lige başlayan Rizespor, Ocak ayı transferinde Lualua başta olmak üzere, Deniz Kadah, Mutamba, Engin Baytar, Liban Abdi ve Ümit Korkmaz gibi isimleri Ocak ayı içinde kadrosuna katarak sezon sonu kıl payı ligde kalmayı başarmıştı.
Atmaca bir sezon sonra yine Ocak ayı transferinde batmaktan son anda kurtularak sezon sonunda rahat bir nefes almıştı. O sezon devre arası transferinde Fransız yıldız oyuncu Obraniak ve K.İrlandalı Milli forvet oyuncu Kylı Laferty’i transfer eden yeşil – mavili ekip böylece ocak transferinde bir kez daha paçayı yırtarak sezon sonu ligde kalma sevinci yaşamıştı.
Çekirge Bu Kez Sıçrayamadı!
Çaykur Rizespor önceki sezon küme düştüğü yılda Ocak ayı transferlerinde tam anlamıyla karaya oturdu diyebiliriz.
Teknik direktör Hikmet Karaman ile ligin ilk devresinde kara bulutlar gören yeşil – mavili ekip, çok güvendiği Ocak ayı transferinde ise bu sefer isabet sağlayamadığı gözlendi. Transferin son günlerinde İsrail liginden Nosa’yı kadrosuna katan atmaca, bir diğer transfer ise Avusturya liginden Edomwonyi’yi alarak yapmıştı. Bu iki Ocak ayı transferinde istedğini alamayan Çaykur Rizespor bu sefer çekirge bir kez daha sıçrayamayarak sezon sonu küme düşme üzüntüsünü taraftarına yaşatmıştı.
Vedat Muriqi Önemli Rol Oynadı
Yeşil – mavili takımın bu sezonda Ocak ayı transferinde bir kez daha yüzü gülerek sezon sonu şampiyonluk sevinci yaşadı.
Başkan Hasan Kemal Yardımcı, şampiyonluk için tüm ince hesapları yaparak devre arası transferinde Vedat Muriqi, Abdullah Durak, Galip Güzel, Koray Altınay gibi takıma banko katkı verecek olan futbolcuları Ocak ayında transfer etti. Yorum / Haber : Selim Denizalp
AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın