Üzülmez 2'sinide Çizmişti!...


 

Recep İstenmediği Yerde Durmadı!..

Çaykur Rizespor’un başarılı futbolcusu Recep Niyaz, eski takımı olan Denizlispor’a geri döndü. Bu geri dönüşte teknik direktör İbrahim Üzülmez’in yeni sezonda Özgür Çek’ten sonra Recep Niyaz’ı düşünmemesi ana etken olduğu seslendirildi.

Aslen Denizlili olan ve yeşil – siyahlı takımın yönetim kurulu üyesi olan Recep Niyaz’ın babası İhsan Niyaz’ın oğluna “ sana ihtiyacımız var, geri dön” çağrısına “evet” diyen yeşil – mavili takımın başarılı orta saha oyuncusu Recep Niyaz böylece iki sezon ardından memleketinin takımına geri dönmüş oldu.

Rizespor’un Slovenya kamp kadrosundan son anda çıkartılan Recep Niyaz, kulüpten alacağı olan 300 bin Lirayı yeşil – mavili takıma bırakarak eski takımı Denizlispor’a bonservisi ile geri döndü.

Üzülmez 2'sinide Çizmişti!...

Geçtiğimiz sezon iç sahada oynanan Altınordu maçında Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez karşılaşmanın 41. Dakikasında ilk 11’de şans verdiği Özgür Çek ve Recep Niyaz ikilisini ani bir kararla ilk devrenin sonunu beklemeden oyundan dışarı alarak soyunma odasına göndermişti. Yeşil – mavili takım o maçı 3 – 0 kaybederken, maç sonu Üzülmez’in yaptığı bu değişiklik çok konuşulmuş ve yadırganmıştı.

Üzerleri Çizilmişti!

Öte yandan yeni sezon öncesi sözleşmeleri devam eden Özgür Çek ve Recep Niyaz ikilisini kadroda düşünmediğini yönetime ileten ve bu iki oyuncuların üzerini çizen genç teknik adam Özgür Çek’in Kasımpaşa takımına gitmesinden sonra Recep Niyaz’ın da Denizlispor takımına dönmesiyle sezon öncesi kadro mühendisliği hakkında aldığı kararı uygulamış oldu.

Kısa Yorum;

Futbolun doğasında elbette gidenler, gelenler olacak..

Unutmayalım ki geçen sezon İbrahim Üzülmez’in yaşadığı şampiyonlukta Özgür Çek ve Recep Niyaz ikilisinin de payı var.

TFF 1.ligin 17. Haftasında Gazişehir deplasman maçı gözümün önünden film şeridi gibi geçti.

Maçın son dakikası içinde Recep Niyaz o altın dokunuşu yaptı ve ligin son haftasında çok kritik bir üç puan takımına kazandırdı. O 3 Puan devre arası Antalya kampına Rizespor’a ilaç olmuştu. Hem ligin zirvesine tutunduk hem de moral oldu. Kime? Başta teknik direktör İbrahim Üzülmez’e ve…. Yine aynı oyuncu Erzurum, Balıkesir maçlarında kilidi açan oyuncu olurken, yaptığı asistlerle de birçok karşılaşmada göz doldurdu.

Muslera’ya Kaç Kişi Frikikten Gol Attı!

Özgür Çek’e gelecek olursam, Türkiye’de ayağı temiz kaç futbolcu var ? Özgür Çek sol ayağı ile bu isimlerin başında yer alır.

Önceki sezon G.Saray’ın Uruguaylı Milli kalecisine dağ dibi kalesi tarafında frikikten gol atan Özgür Çek değil miydi? Muslera o topa sadece poster çekimi yaptı, zaten elinden başka bir şeyde gelmezdi.

Yine geçen sezon örneğin bir İstanbulspor maçında oyun kilitlenmişken sağ kanattan aldığı topu sol ayağı ile çaprazdan İstanbulspor’un Milli kalecisi Okan Kocuk’u avlamadı mı?

Rizespor’dan sözleşmeleri devam eden ancak hocanın aldığı karar doğrultusunda gönderilen iki oyuncu için kısa bilgiler verdim. Elbette bu iki oyuncu da işini yaptılar, takımları adına gol ve asistlerde bulundurlar.

En başta yazdım futbolcun doğasında transfer var diye. Gelen ve gidenler olacak..

Ancak,….

Hiçbir futbol takımı bu tip elinde bulunan iki kaliteli oyuncuyu yerine yapmayı düşündüğü oyuncuları almadan göndermemeli. Hadi al bakalım her gün o geliyor, bunun işi bitti yazıyoruz ama transfer öyle kolay olmuyor. Oyuncunun eşi istemiyor, Rize’yi beğenmiyor v.s …

Benim Erzurum kampında izlediği Recep Niyaz, o psikolojik durum altında kampın en iyileri arasında yer aldı. Müthiş çalışkan ve enerjik bir görüntü verdi.

Özellikle Özgür Çek’in Kasımpaşa transferinde “elini kolunu” sallayarak gitmesi “ bonservissiz” bence o dönem bu işleri yürüten Sinan beyin  hatası da var.. Aynı şekilde sen Özgür Çek’i Kasımpaşa takımından bedava transfer edebilirmisin?

Şimdi ilk hafta Kasımpaşa takımı Rize’de olacak. Bedava verdiğin zorla kapı önüne koyduğun Özgür Çek sana gol atsa o gol ile sen mağlup olsan nasıl olur? Kimler utanır?

Bak bu konu da son örnek vereyim ve kapatayım. Hikmet hoca sezon sonu Deniz Kadah’ı yola koydu. O Deniz Kadah küme düştüğümüz sezon Antalyaspor forması altında Rize’de deniz tarafı kaleye golünü attı ve eski takımının ipini çekti. Aslında o golü Hikmet hocaya attı ve eliyle de işaretini yaptı!..

Sormuştum kendisini bana verdiği cevap ise;” Benim ekmeğimle oynadı” diyerek işi özetledi.

Kıssadan hisse..

Bu tip sözleşmesi devam eden biri Özgür Çek ( 84 kez Milli)  olan diğeri Recep Niyaz ( 80 kez Milli ) olan iki oyuncu yerlerine düşündüğün yeni transferleri almadan gönderilmez… Sen daha milli formayı giymeyen ne olduğu belli olmayan oyuncuları alamadın…!

Yeşil – mavili takımda daha önce Özgür Çek Kasımpaşa’ya, Turgut Doğan Şahin Karagümrükspor’a Ozan Papaker Pendikspor’a, Galip Güzel ise A.Demirspor ile anlaşma yapmıştı. Bu oyuncular en azından bekletilip, takasta kullanılmazmıydı?

Yorum; Selim Denizalp


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    gundem

     19 Temmuz 2018 10:31
         

    bu takım bu sene kümeye düşer....yönetim taraftar gelmiyor diyor da tamam doğru ama sen kimi aldın..taraftar kimi izleyecek bun ilk önce kendine sor bakalım.

Yorum Yapın