Rizespor, Akhisar’da Ne Yapar!

 


Rizespor, Akhisar’da Ne Yapar!

Vira Haber gazetesi spor Müdürü Selim Denizalp’a yarın akşam oynanacak olan Akhisar Belediye maçını sorduk?

Öncelikle şunu belirteyim, Akhisar Belediye takımı son iki kupanın şampiyonu. Türkiye kupasını müzesine getiren Manisa’nın ilçe takımı süper kupa finalinde ise G.Saray’ı mağlup ederek son üç ay içinde duble kupaya sahip oldular, tebrikler..

Bu sezon 3 kulvarda yarışacak olan rakibimiz Akhisar Belediye takımı son yıllarda birçok takıma transferde ders verdi, vermeye de devam ediyor. Rizespor olarak bir türlü aradığımız 10 numarayı Akhisar takımı fazla uzaklarda aramadan bildiği isimleri kadrosuna kattı. Bunlardan biri Gençlerbirliği takımında forma giyen Manu, diğeri ise G.Saray ve Bursa’dan tanıdığımız Josue. Özellikle Elvis Manu, Pazar akşamı bize karşı futbol resitali sunarsa hiç şaşırmam. Sağ bek pozisyonunda elinde Miguel Lopes gibi dinamo varken, sezon başında doğru bir hamle ile o mevkide başarılı oyuncu olan Bosnalı Vrsajevic’i kadrosuna kattılar. Başka bölgeleri yazmama gerek yok, biz hala 6 yıldan beri bir sağbeke mahkûmuz! Adamlar elinde üst düzey bir sağ bek varken, bir kaliteli sağ bek daha alıyorlar.

Geçen sezon devre arası transferinde bizimde gündemimize gelen fakat alkol düşkünlüğü nedeniyle reddedilen Ukraynalı santrafor Seleznov tam bu ligin santraforu. Kuvvetli, hem havadan hem de yerden. Duvar oluyor ve defans arkalarına kaçışlarında gol vuruşları temiz. Bize dönecek olursam hala bir santrafor arıyoruz, yani “9 gelsun mi”?...

Bunu yazmamda ki sebep Akhisar Belediye takımının yıllarca sessiz ve derinden yürüttüğü transfer politikası. Oldukça düşük maliyet altında ve neredeyse sıfır bonservis ücreti ile yapılan transferler ve gelen süper başarı. Rizespor’da bunu görebilecekmiyiz? Ben umutluyum, başkan Hasan Kemal Yardımcı bu kadar imkan altında bu şehirde bir şeyleri değiştirecek. Zaten değişiklik olmazsa bir kez daha lastik bu kez önlü arkalı patlar!..

Gelelim yarın ki maça;

Burası Süper lig.. Her maçın hikâyesi farklı oluyor. Kasımpaşa maçında tam galibiyet yazısı yazmaya başladım ama son 20 dakika içinde özellikle kenar yönetiminin uyuması ile elimizde ki üç puan rakibe gitti. Akhisar takımı Kasımpaşa takım kadrosundan çok daha kaliteli ama asla yenilmeyecek bir takım değil.

İbrahim hoca özellikle savunma bloğunda bir takım değişlikler yapacaktır ve en önemlisi maçın gidişatına göre doğru yerde doğru oyuncu hamlesi altında bu deplasmandan iyi bir sonuçla dönmek isteyecektir. Takım oyunu altında gücünü kontrolsüz kullanmadan Ege’den bizim takım puan veya puanlar alır. Yeter ki doğru kadro, doğru oyuncu değişikliği ve en önemlisi tempoyu sen belirle. Ev sahibi takım pozisyona girecekse 10 numarası Manu’u ile girer. Bu oyuncuya özel önlem şart. Birde duran toplarda stoperleri Mustafa ve Caner’e dikkat. Kanatlarda Larsson ve Barbosa ikilisi iç sahada çok etkili. Beklerin önünde görev alan Umar ve Samıdio beklere yardım yapması gerekiyor.

Yeşil- mavili ekip Kasımpaşa maçından bir ufak ders almışsa bu hafta Akhisar Deplasman maçından puan ile döner. Aksi takdirde bireysel hataların ayyuka çıkması ve kenar yönetiminin maçı seyretmesi devam ederse işimiz zor ama ben bu maçtan umutluyum, bu takımdan puan veya puanlar olacağız.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın