Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Hasan Kartal ne Sordu ?

Başkan Kartal Değişime İşaret Etti!



Çaykur Rizespor kulüp başkanlığı görevini ani bir gelişme sonrası eski Başkan Hasan Kemal Yardımcı’dan devir alan Hasan Kartal, kendisinin eski başkanlar gibi normal bir başkanlık yapmayacağını ifade ederek, bundan sonra yapılacak idari ve mali hamlelerle Çaykur Rizespor’un geleceği aydınlık içinde olacak dedi.

Cumhurbaşkanı Külliye ’ye Çağırdı

Başkanlığını sayın Cumhurbaşkanından gelen ani bir telefonla öğrendiğini hatırlatan Başkan Kartal;” Sayın Cumhurbaşkanımız beni külliyeye davet etti. Orada eski Başkanım Hasan Kemal Yardımcı’da vardı. Hasan Başkanın sağlık sorunları nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımızdan affını istedi, Cumhurbaşkanımızda bana;” Sporla ne kadar ilgileniyorsun ?” dedi. Bende ona;” Sayın Cumhurbaşkanım ben Etimesgut Belediyespor’u amatör kümeden aldım 2. Lige çıkardım” dedim. O da bana;” Hayırlı olsun Rizespor başkanlığın” diyerek bu ulvi görevi bana verdi.

Külliyede “bıyık” uyarısı…

Başkan Kartal o toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bıyıksız oluşu nedeniyle takıldığını esprili bir şekilde hatırlatarak o anda Cumhurbaşkanı ile kendisinin yaşadığı sözleri şöyle dile getirdi.

Sayın Cumhurbaşkanım benim bıyıksız olduğumu görünce

  • “Hasan neden bıyık yok” dedi?
  • Bende ona “ efendim bıyıksız daha genç görünüyorum” dedim..
  • O da bana ;” Hasan bende bıyık var, bak bakalım hangimiz genç görünüyor!” diyerek cevap verdi…

Rizeliler Söz Sahibi Olmalı

10 Kasım tarihinde yapılacak olan A.Ş ve Derneğin seçimli kongresinde bir takım yeniliklerin olması gerektiğinin altını çizen Başkan Hasan Kartal;” Çaykur Rizespor kulübü yaklaşık 10 yıldır A.Ş statüsünde yönetiliyor. Bunun birde dernek yönetimi var. Ben şimdi soruyorum ;” A.Ş yönetiminin dışında kalan veya derneğe üye olmayanın Rizespor’a söz hakkı var mı?” Bu bence yanlış. Bu takım Rizelinin takımıdır, onun için dernek yönetiminde isteyen Rizelilerin girmesi ve söz sahibi olmasını istiyorum. Muhalefet olacak ki başarı olacak, kimse dört dörtlük değildir, eleştiriden asla gocunmam. Gelecek ay yapılacak seçimlerde bir takım isimler değişebilir, değişmeyebilir de”..

Yönetici ’de Borcun Altına Girsin ki!...

Türk futbolunda bir çok takımın mali problemler altında bıçak sırtına gittiğini ifade eden Başkan Kartal;” maalesef kulüp başkanları popülist transfer politikaları altında yanlış işler yaptılar. Ülkede futbol takımların gelinen noktada son hali ortada. Eskiden 2 – 3 yılda bir takım batardı, son yılarda her sezon  2- 3 takım hızlı bir şekilde amatöre kadar iniyor. Bu sürdürebilir bir durum değil. Başkanlığını yaptığım Etimesgut Belediyespor’da ben kulübün borçlarından yüzde 60 Başkan yüzde 40’da yönetici sorumludur maddesi getirdim. Aynı durumu Rizespor içinde getirmek istiyorum ama bu kulüp A.Ş. Burada bir geçiş yolu izlememiz gerekiyor, kongrede bunu gündeme getireceğim. Yönetici de borcun altına girsin, girsin ki Başkan’ı denetlesin. Rizespor’un şu anda 200 Milyon TL borcu var. Bu rakam oldukça fazla, Ankara’dan benim şirketimden getirdiğim muhasebeciler geçmiş dönemden gelen defterleri tek tek inceliyorlar. Ben normal bir Başkanlık yapmayacağım, o iş en kolayı. Borçlandır, bir iki sene sonra bırak, yeni gelen başkan devir alsın. Rizespor kulübü benim başkanlığımda alt yapı tesisleri ile futbolcu çıkartacak, kalıcı gelirlerle kendi ayakları üzerine duracak, elbette mali politikanın yanında sportif başarı da olacak. Özellikle transfer dönemlerinde bundan önce yapılan maddi manevi yanlış transfer politikasını ortadan kaldırmak ve bu kulübün bir lirasını boşa harcamak istemiyoruz” dedi.

Teknik Kadroya Güveniyorum

Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Hasan Kartal, fikstür olarak önlerinde zor bir maç takvimi bulunduğunu hatırlatarak; “ Ben Okan hoca ve futbolculara güveniyorum. Sakat ve cezalı oyuncu sayımız fazla ama kadro içinde bu şansı bekleyen çok yetenekli oyuncularımız var. Okan hoca ve teknik kadro bu işin üstesinden gelecektir. Devre arasında her takım gibi elbette bizde takviyeler yapacağız, bu konu hakkında Okan hoca ile devamlı istişare içindeyiz, kimse merak etmesin Çaykur Rizespor bu ligde ortaya koyacağı mücadele gücü yüksek futbolu ile çok ses getirecektir”

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mapavrili

     15 Ekim 2018 12:58
         

    rizesporumuzun 200 milyon burcu bulunuyor eminim bu borcun yüzde 90 i eski baskanin yillarca har vurup harman sallagi o borclardir ama ne hikmetse giden baskan dava acacagini söylemisti ama ne o rezilliklerin üzerine gidilmedi acaba yeni baskan  o yolsuzluklari gün yüzüne cikartabilecekmi hic ta ummuyorum insanlah biz yaniliriz o pislikleri gün yüzüne cikarir yeni baskan beklentimiz budur kimse rizenin üstünden rezilliklere bulasip sonrada hesabsiz kalmamali.yeni baskanimiza basarilar diliyorum

  2. 0 0
    {usertitle}

    N. T.

     18 Ekim 2018 23:28
         

       Umarım 200 milyona varan borcun derneğe devri ile sonuçlanmaz.Bildiğim kadarı ile derneğin A.Ş de ki oranı %10 bu orana tekabül eden borç miktarı 20 milyon geri kalan borç diğer ortakların.Derneğin etkisini artıracağım diye borçlar derneğe yüklenmesin.

Yorum Yapın