Okan Buruk;" Sonlandırma Sorunu Yaşadık!"

 

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında sahasında MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Okan Buruk, "Verilere baktığımızda orta, şut, topa çok sahip olmuşuz ama sonlandırmada sorun yaşadık." dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlediği basın toplantında  zor bir gece geçirdiklerini ve üzüntülü olduklarını belirtti.

Kazanmak için bir türlü maç içerisinde beklenen seviyeye çıkamadıklarına değinen buruk, "Maçın başından sonuna kadar iyi oynadık. Çok fazla pozisyona girdik ama kalemize ilk gelen ilk pozisyon gol oldu. Geri gelen topları biz aldık. Verilere baktığımızda orta, şut, topa çok sahip olmuşuz ama sonlandırmada sorun yaşadık." diye konuştu.

Üçüncü bölgeye kadar iyi gittiklerini ama son vuruşlarda eksiklik yaşadıklarını kaydeden Buruk, "Maçı 1-0'dan geri çevirmek önemli ama atamadığımız penaltı oldu. Oyuncularımızın üzerinde bir baskı var ve bunu kıramadık. Kazanmak için her şeyi yaptık. Penaltıyı atabilsek farklı olabilirdi. Başladığımız onbir, oyuncu değişikliği ile her şeyi denedik. Topu içeri atamayınca maçı kazanamıyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

Rakibin Rize'ye bir puan için geldiğinin altını çizen Buruk, "Bir puana oynadılar. Kalecileri oyun boyunca vakit geçirdi ve hakem buna müsaade etti. Maçın sonuna eklenen 4 dakika sadece kaleci için eklenebilirdi. Kazanamadığımız için üzgünüz. Hakemin genel oyunundan memnunuz." şekinde konuştu.

-MKE Ankaragücü cephesi

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rize'ye 6-7 oyuncudan eksik geldiklerini söyledi.

Sakat ve cezalı oyuncuları olduğuna dikkat çeken Kartal, "Buradan bir puan almayı hedefliyorduk. Oyuncularım taktiksel anlamda görevlerini yerine getirdi. 38 yaşındaki Sedat 11 kilometre koştu. İlk yarı öndeyken El Kabir golü kaçırdı. Farkı ikiye çıkarsak sonuç çok daha değişik olabilirdi. İlk yarı rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarı 2-0'i bulsak maçı koparabilirdik." dedi.

Takım olarak ikinci yarıda geri yaslandıklarını kaydeden şöyle devam etti:

"Rakibimiz güzel bir gol attı. Penaltıyı kurtararak, Süper Lig'de ilk kez şans verdiğimiz Türk futboluna armağan edeceğimiz Altay takıma moral verdi. Arkadaşlarını yönlendirmesi ile takıma güven verdi. Ligde ilk maçı ve 19 yaşında oynattık. Oyunun son bölümünde pozisyonlarımız var. Eksiklerimize rağmen bir puan aldığımız için mutluyuz. Zaten yeterince eksiğimiz var. Oyuncular birbirine güvenerek mücadele etti. Hak ettiğimiz bir puan aldığımızı düşünüyorum."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mapavrili

     1 Aralık 2018 01:03
         

    okan buruk yarisi cezali ankaragücünü kendi evinde yenemiyorsan 

    ben bura kadar deyip pulunu purtunu alip gideceksin egerki karekterli bir teknik adamiyim diyorsan 

    yönetim buruklan olacak is degil 

    bu kisi basinda cikan fetöü haberiyle bununla oturulup konusulmali buna yol verilmeliydi cünkü günahi basina bilmedigim seye ahkam kesecek kadar insanlik disi ahkam kesemem ama bu kisi basinda cikan o lanetli haber den sonra kendi derdinle ugrasan bir kisi bu takima ne verebilirki

  2. 1 1
    {usertitle}

    fuat

     2 Aralık 2018 12:39
         

    okanın ne suçu var yediğimiz gol tamamen korayın hatasından oluştu penaltı pozisyonunda rakipten önce 2.kez topa vurabilsek 2 golü rahat yapabilirdik bizim bazı futbolcularımız maçlarda beynini kullanmıyor topun geri dönüşlerini düşünemiyor nereye hamle yapması gerektiğini hissedemiyor bodrin ve vedat muriç penaltı pozisyonunda topu kaleye yollayabilirlerdi

  3. 0 0
    {usertitle}

    MAPAVRILI

     3 Aralık 2018 16:56
         

    BIR SÖZ VAR AT SAHIBINE GÖRE KISNAR:O  OYUNCULARI EGITICEK ONA GÖRE SAHAYA OYUNCULAR SÜRECEK DAHA BIR PENALTICI SECEMEMIS::::::IKINCI OLAY

    OKAN BIR KERE BASINDA CIKAN TERÖRIST BASIYLA  FETÖYLA ANILMASI BÖYLE BIR INSANLA ANILMAK INSANI BIRAK KARSISINDAKINI EGITMEK INSAN ALLAH KORUSUN KENDINI EGITEMEZ ::::::ONUN ICIN OKAN BU TAKIMA BIR SEY VEREMEZ  EGERKI OKANLA ISRAR EDILIRSE OKAN BU TAKIMI ":2:LIGE DÜSÜRÜR HEMDE LIGIN BITIMINE !10 HAFTA KALA  KÜME DÜSMEMIZ KESINLESIR

Yorum Yapın