Hüseyin Atılgan ;” Bu İşin Vebalı Var!”

 Atılgan ;” Bu İşin Vebalı Var!”

Çaykur Rizespor A.Ş ortaklarından Rizeli iş adamı Hüseyin Atılgan’dan önemli mesajlar geldi.

Atılgan, gidişatın kötü olduğuna vurgu yaparak, bu takımın toparlanması birlik, beraberlikten geçtiğini ve bu yolda tüm Rizelilerin kenetlenmesi gerektiğini ifade etti.

 Rizespor'un Bu Hale Düşmesinin Ana Nedeni!...

“ Bir önceki sezon küme düşen bir takım, geçen sezon kadrosunu koruyarak sezon sonu şampiyon olmuştu. Burada asıl dikkat edilmesi gereken olay, küme düşen bir takımın oyuncuları ile bir sezon sonra süper ligde yola devam edilmesi. Bugün Çaykur Rizespor’un bu hale düşmesinin ana nedeni, geçen sezondan beri devam eden yanlışlıkların bir eseri olarak görüyorum. Özellikle sezona hoca olarak yoluna devam etme kararı alınan ve bana göre kendini ispatlamamış, daha önce birkaç kulüpte belki torpille, belki hatır ilişkileri altında çalışan İbrahim Üzülmez’le yola devam edilmesi hataydı. İbrahim hoca işi bilen biri olsaydı zaten biz yanılmış ve haksızlık yapmış olurduk. Gelinen noktada İbrahim Üzülmez’in kurduğu takım şuanda lig sonuncusu konumunda yer alıyor, dolayısıyla bizler yanılmadık. Son oynadığımız G.Saray maçında maçı anlatan spiker bir laf söyledi. Canlı yayında, Rizespor takımı için 2. Lig takımı benzetmesi yaptı. Bizim takımda oynayan oyuncular için vasat diye konuştu. Doğrumu? Doğru… Peki, şimdi Okan hoca göreve geldi, Okan hoca ne yapsın? Rizespor kulübünün 150 Milyon borcu var. Çok yazık, bu topçular gerçekten bu ligin topçusu değil. Diğer takımlarda öne çıkan birçok oyuncu var, bizde yok. Çaykur Rizespor’un bugün ki geldiği noktada bana göre en büyük eksiği alt yapıyı bir türlü tamamlayarak, hayata geçirmemesi olarak görüyorum. Hep, taşıma suyla günü kurtarmaya çalışıyoruz.”

En Büyük Kabahat Onların!

Atılgan, özellikle bu sezon başında yapılan yerli ve yabancı transferlerde büyük bir fiyasko yaşandığını altını çizerek;” Bu oyuncuları kim beğenmiş, kim almışsa, gelinen noktada en büyük kabahat onlara aittir. Bu futbolcuları alan, bu işi bilmeyen kişidir. Yoksa bu işin altında farklı nedenler vardır. Spor camiasının belirli bir tarafı çok güvenli değildir, bende Sancaktepe Belediyespor’da yöneticilik yaptım. Rize’nin dışında yaşayan iş adamları ile Rizespor Başkanı ve yöneticileri bu kişileri bir araya toparlaması lazım. Böyle bir lobi çalışması da yok. Dışarda yaşayan büyük iş adamları ile irtibat kuran yok, selam veren yok. Çaykur Rizespor’un dışarda kaynak yaratması lazım, önceki yıllarda Rizespor için İstanbul’da bir arazi çalışması vardı. O proje hayata geçseydi, şimdi kulübün her ay kasasına 500 – 600 bin lira kira geliri gelecekti. Şimdi kulübün borcu 150 milyon civarında, yarın bir gün bu şirket iflas ederse, bende bu şirketin bir üyesiyim, dolayısıyla bize de borç çıkacak. Bu şirketi kim yönetti? Birilerinin seçmiş olduğu adamlar yönetti. Buda bir vebaldir. Öyle Başkan olmakla beraber her işi sen yaparsın manası çıkmaz. Eğer kendi cebinden çekersen, günahını kendin çekersin ama millete çektirirsen, günahını çekersin. Ben Hüseyin Atılgan olarak 17 yıllık vergi rekortmeniyim. Benim yanıma ne kulüp Başkanları, ne de milletvekili gelmedi. Geçmiş dönemde yanıma gelen yöneticiler vardı ve bizde elimizden gelen katkıyı maddi, manevi verdik”

 Futbolcunun Parasını Vereceksin!...

Türkiye liglerinde kalitenin düştüğünü belirten Hüseyin Atılgan, devre arasında Rizespor’un yol haritasının belli olduğunu vurgulayarak, “Başkan Hasan Kartal’ın Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ona en çok yakın kişi olan Hayati Yazıcı ile bir araya gelerek bu takım için ne gerekiyorsa biran önce onu hayata geçirmesi şart “ dedi.

“Teknik direktör Okan Buruk’a güveniyorum ama elinde ki malzeme bu. Devre arasında birçok mevkie transfer şart. Defansın kurgusu, oyun yapısı yok. Futbolcunun parasını vereceksin, yoksa oynamaz. Maaşını almayan işçi ne kadar çalışır? Ben kendim Rizespor maçını seyretmek istemiyorum. Başım ağrıdan çatlıyor, bir günde rahat bir maç izleyelim diyoruz ama olmuyor. Her dakika gol yeme ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu takım hiç mi beraber çalışmadı. Rizespor’un işi çok zor, bana kalsa bir mucize olması lazım. Bize en yakın bir Fenerbahçe var, o da ikinci devre önlemler alır, bizim takım ligin en vasat takımı konumunda. İnşanla iyi olur diyoruz, Başkan Hasan Kartal’ın başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hayati Yazıcı ile bir araya gelmesi gerekiyor. İfadesini kullandı.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın