Transfer Fiyaskosunun Perde Arkası!...

 

Çaykur Rizespor bir yıl aradan sonra yeniden yükseldiği süper ligde transferde adeta karavana atarak, ligin dibine çakıldı. İşte transfer fiyaskosunun perde arkasında yaşanan olaylar..


Yeşil – mavili takımın transfer kumarı tutmadı. Atmaca, bu sezon başında transfer ettiği 14 yerli ve yabancı oyuncuya yaklaşık 40 milyon tl öderken, bu transferler içinden sadece Umar Amuni kısmen geçer not aldı.


Osmanlıspor İhya Oldu!


Çaykur Rizespor’un transferde en çok para akıttığı kulüp ise geçen sezon küme düşen Başkent temsilcisi Osmanlıspor oldu. Ankara temsilcisine iki oyuncu Musa Çağıran ve Umar Amuni için bir yıllık kiralama bedeli ve oyunculara verilen toplam rakam ise 20 Milyonu bulmuştu. Bu iki isimden Musa Çağıran, ilk devre oynanan Kayserispor maçı sonrası çapraz bağı ameliyatı olarak devreyi kapatmış, diğer oyuncu Umar Amuni ise bazı büyük maçlarda elinden geleni yapmaya çalışmıştı.


Musa Çağıran, Sakat mıydı?


Öte yandan sezon başında hazırlık kampını tam yapmayan ve bir önceki sezondan sakatlığı bulunan Musa Çağıran’ın transferinde yeşil – mavili takımın sağlık kontrolünün eksik yaptığı ve geldiği kulüp olan Osmanlıspor’un raporuna güvenerek bu futbolcuya imza attırıldığı seslendirildi.


Saniyesi Yok 350 Bin Avro Maliyeti Var!


Yeşil – mavili takımın bu sezon yaptığı bir başka çöp transfer ise İbrahim Üzülmez döneminde transfer edilen Tunuslu oyuncu Talbi.


Tunuslu oyuncunun süper ligin ilk yarısında hiçbir maçta süre almazken, bu oyuncuya bonservisi ile birlikte 350 bin Avro maliyeti olduğu, bu futbolcunun tüm maçlarda oynaması halinde bu parayı alacağı öğrenildi.


Galdkyy’i Kazak Ligi Beğenmemişti!


Çaykur Rizespor’un bir başka hayal kırıklığı transferi Ukraynalı forvet Galdkky oldu.


Bu futbolcu için 450 bin Avro ödeyen Yeşil – mavili takım, oyuncuyu transfer döneminde isteyen Kazak liginde yer alan bir takımın, bu oyuncu için Kazak liginde top koşturacak yeterliliği olmadığı için transferinden vazgeçme kararı almıştı. Transferin son günlerinde Milli takımlar teknik direktörü Lucescu’nun da onayı alınarak kadroya katılan Gladkyy’nin ligde ne golü nede asistti bulunuyor.


Kweuke’de Hata Yapıldı Diyenler Aynı Hatayı Ali Çamdalı’da Yaptılar


Metin Kalkavan döneminde 34 yaşındaki Kweuke ile yapılan beş yıllık yeni sözleşme ve yıllık ücretinin 2 katına çıkarılması olayını tepki gösteren yeni Başkan ve yönetim, süper ligde yaptıkları ilk transfer olan Ali Çamdalı ile yapılan sözleşmede aynı hataya düştüler.


34 Yaşında ki Ali Çamdalı’ya bir sezon önce oynadığı Konyaspor takımından aldığı ücretten daha fazla para veren yönetim, dönemin teknik adamı İbrahim Üzülmez’in onayı alındıktan sonra, futbol hayatının son demlerine gelen tecrübeli oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalarken, bu oyuncunun yıllık ücretinin her sezon artarak yaklaşık yıllık olarak 2.700 bin TL olarak belirlemişti.


Geçmiş Kariyerine Bakıldı!


Yeşil – mavili takımda göreve getirilen ve dönemin Başkanı Yardımcı tarafından yapılan basın açıklaması ile ;” Hepsinden Allah razı olsun, 24 saat çalışıyorlar” denilerek Rizespor’un transferlerini bilgisayar başından yapan izleme komitesi birçok yabancı oyuncuyu yeni sezon öncesi Rizespor’a kazandırmıştılar.


Bu isimlerin başında hiç kuşku yok ki sol kanat oyuncusu Traore geliyor. Futbolcunun geçmiş kariyerini transfermarket sitesinden bakarak onay veren kişiler böylece ligin ilk yarısında süper ligde saniyesi olmayan Traore’ye 2 yıllık kapı gibi sözleşme yapılmış, bu oyuncunun transferinden yine kulübün kasası yüksek bir külfet ödeyeceği aşikar..


Rizespor’un bu sezon başında gerçekleştirdiği ve bazı menajerlerin önerileri altında yapılan diğer transferler ise Jaroslaw Jack, Brabec, Samir Ujkani ve Boldrin oldu. Yeşil – mavili takımda diğer iki yabancı oyuncular ise Senegal’den gelen ve aylık 750 ve 500 Avro maaş alan Adama ve Cısse. Bu iki oyuncu bilindiği üzere A2 takımında görev alırken, bu isimlerden Cısse’nin iyi bir top toplayıcı olabileceği, diğer oyuncu Adama’nın ise Bal ligi takımlarında forma giyme ihtimalinin var olduğunu spor kamuoyu tarafından izlenen maçlarda ortak tespit olarak öngörülmüştü.


Öte yandan yeşil – mavili takımın diğer iki transferi Çınar Tarhan ve Mustafa Saymak’ın sezon başında eski teknik adam İbrahim Üzülmez tarafından gerçekleştirildiği biliniyor.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    MAPAVRILI

     29 Aralık 2018 03:48
         

    vallahi kime güvenecegimizi sasirdik

    giden kalkavan norolliji tipinden kurtulduk dedik bir nefes alalim dedik  bunlarda yasli nafileler cikti

    ne güzel geldin be adam millete mavi boncuklar dagitip  sonrada bir anda kaybolan sen 

    sana cok MU havesti bu millet yahu öyle yapacagim böyle yapacagim ayaklari yaptin sende noroloji kalkavanin yolundan gidip  deli ibrahimi baba edinerek bu lavuklari takima aldin 

    yokmu bu vilayetin bir sahibi yahu  batiran elini kolunu sallayip gidiyor oh ne güzel is 

    BEYLER BIZIM MILLET BIR PATLARSA YUKARINIZ DAG ASAGINIZ DENIZ KICINIZI ZOR KURTARISINIZ BENDEN SÖYLEMESI

Yorum Yapın