Okan Hoca, Bursa Maçı Öncesi Neler Söyledi?

"Stresli ve baskı altında olunacak bir karşılaşma"
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk: 
- "Çıkışımızı sürdürmek için bu tür maçlarda Bursaspor gibi bizde kazanmak istiyoruz. İki takım içinde çok zor bir karşılaşma"
- "Herkes hata yapıyor. Sadece hakemlerin hataları üzerinden futbolu tartıştığımız zaman yanlış yapmış oluruz"

 

Spor Toto Süper Lig'de 16 Şubat Cumartesi günü Bursaspor'a deplasmanına gidecek olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Okan Buruk,  "Çıkışımızı sürdürmek için bu tür maçlarda Bursaspor gibi bizde kazanmak istiyoruz. İki takım içinde çok zor bir karşılaşma." dedi.

Okan Buruk, Çaykur Didi Stadında gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ikinci yarıda ligin her geçen hafta zorlaşarak ilerlediğini söyledi.

Rakibin seyirci avantajına dikkat çeken Buruk, "Son dört haftada ise kazanamayan ve kazanmaya ihtiyacı olan bir takım. Çıkışımızı sürdürmek için bu tür maçlarda Bursaspor gibi bizde kazanmak istiyoruz. İki takım içinde çok zor bir karşılaşma. Stresli ve baskı altında olunacak bir karşılaşma. Oyun anlamında zaman zaman işler istediğimiz gibi iyi gitmiyor ama puan almak çok değerli. İnşallah Bursaspor deplasmanında bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Buruk, sakatlığı bulunan oyuncuların olduğuna dikkat çekerek, Vedat Muriç ve Aatıf'ın hafta içerisinde idmanları aksattığını, Umar'ın ilk kez idmana çıktığını, Petrucci'nin uzun süre takımdan ayrı kalacağını, Saadane'nin ise cezası nedeniyle forma giyemeyeceğini belirtti.

Ligde kalma yarışının sezon sonuna kadar devam edeceğini düşündüğünü anlatan Buruk, "Ligde 28-29 puanı olan takımlar bile aşağılara inme korkusunu yaşıyor. Puanlar birbirine ok yakın. Kötü seri aklayan takımlar aşağı inmeye başladı. Biz bir seri yakaladık bir adım attık. Yeni bir seri yakalayarak bir adım daha atmak istiyoruz. Uzun soluklu bir yarış olacak." şeklinde konuştu. 

Buruk, Samet Aybaba'nın Türk ve genç oyunculara şans vermesinin sevindirici olduğunu, Bursaspor'un Türk futbolu için değerli iş yaptıklarını, önemli oyuncuların çıktığını aktardı.

Buruk, ikinci yarıya yeni bir kadro ile çıktıklarını aktararak Buruk, süreci iyi geçtiklerini ama henüz takım oluşumu aşamasında olduklarını sözlerine ekledi.

 

-"Bizde futbol ailesi olarak hakemlere destek olmamız gerekiyor"

Hakemelerin çok konuşulduğu bir dönemden geçildiğine işaret eden Buruk, ligin ilk yarısında kendileri aleyhinde çok sayıda hata olduğunu, kendisinin de bu konuda zaman zaman beyanları olduğunu aktardı.

Hakem tartışmalarının bitirilmesi gerektiğini ifade eden Buruk, şöyle devam etti:

"Herkes aynı anda eleştirince iş çığırından çıkıyor. Bir şekilde hakemlerimize destek olup güvenmemiz gerekiyor. Oyuncular, teknik ekipler, başkanlar, taraftarlar hata yapıyor. Herkes hata yapıyor. Sadece hakemlerin hataları üzerinden futbolu tartıştığımız zaman yanlış yapmış oluruz. Onları baskı altına somuş oluruz. Onlara destek zamanı. Onların desteğe güvene ihtiyacı var. Orada da bir yenilenme olacak. Bizde futbol ailesi olarak hakemlere destek olmamız gerekiyor. Onlara destek zamanı."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın