KARAMAN:" FUTBOL BASİT BİR OYUNDUR"

Takım olarak iyi oynayıp mücadele ettiklerini belirten Hikmet Karaman, "Lig'de kalmak istiyorsan gücünü sahada göstereceksin" dedi

 

 

 

 

Cumartesi günü deplasmanda K.Erciyesspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karaman, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü. Biz bugün burada ayakta durabiliyorsak onlar sayesinde olmuştur. Onları unutmamak lazım ve örnek bir millet olmamız gerekiyor. Allah onlardan razı olsun. Bizde Çaykur Rizespor olarak bayrağımızın önünde bugünü andık" dedi. Lig'in 25. haftasında K.Erciyes iki takım açısından son derece kritik bir maç oynayacaklarının altını çizen Karaman, "2 teknik adamda takımlarını tanıyor. Rakibimiz yerli ve yabancı iyi oyunculardan kurulu bir takım. Etkili isimleri var".

 

 

 

 

K.Erciyes ile haftanın en önemli maçlarından birini oynayacaklarını ifade eden Hikmet Karaman, "Ben daha önce hem Kayserispor hem de K.Erciyesspor' da iki kez görev yaptım. Geçen yıl bu zamanlarda ben orada çalışıp nasıl kümede kalırız diye düşünüyordum. Şimdi ise tam tersi. Futbol böyle bir şey.Yaptığımız meslek öyle bir meslek ki biri kazanacak, biri kaybedecek. Herkes birbirini bekliyor. İki takımında kazanmak istediği bir maç. Taraftarlarında kendi takımlarından çok şey beklediği bir karşılaşma. Lig'de kalmak istiyorsan gücünü sahada göstereceksin. Bunun başka bir yolu yok. Geçen hafta Sivasspor ile iyi maç sergiledik. Kritik haftalarda her takım iyi oynamak zorunda".

 

 

 

Bir takımın kendi sahasında yada deplasmanda maç kazanıp kazanamamasının enteresan olduğuna dikkat çeken Hikmet Karaman, "Futbol kolay ve basit bir meslek. Basit bir oyunudur ve bunu uygulayacaksın. Ama futbolu biz zorlaştırıyoruz" dedi. Rizespor olarak Rize'nin tüm ilçelerine gitmek zorunda olduklarının altını çizen Karaman, "Ardeşen kadınlar hentbol takımının maçına gittim. Çok samimi ve içtendiler. Tüm içlerle eletişim kurmak zorundayız. Bunun için de kafamda projeler var. İlerleyen zamanda bunu uygulamaya koyacağım" dedi . Lig'de kalan haftaların her takım için zor geçeceğini de belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Takım olarak gerçekten iyi oynayıp iyi mücadele ediyoruz. Elbette eksiklerimiz de var. Çok çalışarak bunları düzeltmenin gayreti içindeyiz" diye konuştu.

 

 Koray Altınay'ın görüşleri

 

 



Defans oyuncusu Koray Altınay ise maçın SAİ Kayseri Erciyesspor için final niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Bizim için de final niteliğinde olmasa da zor bir maç. Son 4 maçta 8 puan toplayarak iyi bir çıkış yakaladık. Hedefimiz 36 puanın üzerine çıkmak. Bir an önce bunu başarıp rahatlamak istiyoruz" diye konuştu.

Bu sezon çok kez cezalı duruma düştüğünü kaydeden Koray Altınay, "Bazen aşırı motivasyon beni olumsuz etkiliyor. Bu da agresifliğe ve ceza almama neden oluyor. Henüz tam olarak iyi durumda değilim. Geçtiğimiz sezon milli takıma kadar yükselmiştim. Ardından bir düşüş yaşadım. İnşallah eski performansımı yakalayarak yeniden çıkışa geçmek istiyorum" ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın