Deplasmanda Sert Estik!

Ç.Rizespor’un bu sezon ligdeki iç saha performansı ile dış saha performansı gece – gündüz gibi farklı oldu.

 

 

 

Yeşil-mavili takım geride kalan 25 haftada ilginç bir istatistik ortaya koydu. Ç.Rizespor kendi sahasında oynadığı maçlar sonrası 10 puan toplayarak sonuncu sırada yer alırken, deplasmanda toplanan puanlar sıralamasında 18 puan ile orta sıralarda kendine yer edindi.

 

Rize’de 6 mağlubiyet

Yeşil-mavili ekip bu sezon iç sahada 6 mağlubiyet alarak dikkat çekti. Evinde kalesinde 19 gol gören atmaca, rakip fileleri sadece 11 kez sarsabildi. Son iki iç saha maçında ligde rakipleri konumunda yer alan Eskişehirspor ve Sivasspor karşılaşmalarını kazanarak iç saha “kaportasını” az da olsa toparlayan yeşil-mavili takım Fenerbahçe ile başlayacak seride sırasıyla Kasımpaşa, Trabzonspor ve ligin son maçında G.Saray ekiplerine evinde ağırlayacak.

Deplasmanda Sert Estik!

Diğer yandan Ç.Rizespor iç sahanın tam aksine dış sahada oldukça başarılı bir grafik çizdi.

Sezona Mehmet Özdilek ile başlayan yeşil-mavililer ilk devre Eskişehirspor ve Sivasspor’u deplasmanda mağlup etme başarısını göstermişti. Teknik direktör değişikliği sonrası atmaca, Hikmet hoca ile Akhisar Belediye, Gençlerbrliği ve son olarak K.Erciyesspor takımlarını evinde mağlup etmişti.

Dış sahada toplam 18 puan çıkartan Ç.Rizespor, rakip filelere 20 gol atarken, kendi kalesine 17 gol gördü.

Ç.Rizespor’un bu sezon kalan dış saha maçları ise İstanbul Başakşehir, Karabükspor, Gaziantepspor ve Konyaspor . Yeşil-mavili takım ligin ilk devresinde oynadığı bu maçlardan sadece Konyaspor ile berabere kalırken diğer üç takıma kendi sahasında boyun eğmişti.

KALKAVAN:” LAZLIK VAR BİZDE”

Öte yandan iç saha dış saha performansı ile kulüp Başkanı Metin Kalkavan, önceki haftalarda yaptığı açıklamada ;” Çok enteresan bir durum yaşıyoruz ve evimizde rekor kırdık. "Sahamızda da kazanamamanın çeşitli sebepleri var. İçeride kazanamamak enteresan elbette. Lazlık var bizde. Terslikleri yapıyoruz. Kendi sahamızda kazanıp dışarıda yenilmek normal. Biz tam tersini yapıyoruz. Deplasman galibiyetlerimiz olmasa çoktan düşmüş gözüyle bakılabilirdi. Dışarda topladığımız puanı içerde toplayabilsek herhalde 6. Olurduk” ifadesini kullanmıştı.

HABER: SELİM DENİZALP


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın