Karaman Neşteri Vuracak!

BIRAKIN GİDEYİM!

 

 

 

Geçtiğimiz sezon Kayserispor’dan transfer edilen Engin Bekdemir gitmek istiyor.

Transferinde iki takımda mahkemelik olan ve halen mahkemenin devam ettiği oyuncu olan Engin, takımdan ayrılmak istiyor.

Mehmet Özdilek döneminde forma şansı bulan genç oyuncu Engin Bekdemir, yeni hocası Hikmet Karaman ile yıldızı bir türlü barışmadı.

Uzun bir zaman sonra ilk kez Kasımpaşa lig maçında sahaya 11 olarak çıkan Engin, ilk devrenin tamamlanması ardından hocası tarafından oyundan çıkartılmıştı.

Teknik direktör Hikmet Karaman’ın Engin için;” Yetenekli bir oyuncu, kendini geliştirirse ondan ileride faydalanabiliriz” dese de gurbetçi oyuncu Rize’de mutlu olmadığını ve gideceği yeni takımında sürekli oynamak istediği öğrenildi.

2017 yılına kadar sözleşmesinin devam ettiği Engin Bekdemir, gelecek tekliflere göre ya satılacak yada kiralık olarak başka bir takıma gönderilecek. Engin için eski takımı Kayserispor devreye girdiği öğrenilirken, bir başka süper lig temsilcisi Bursaspor’un yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın geçen sezon başında Eskişehirspor’a almak istediği genç yetenekli oyuncuyu yeni takımı Bursaspor’a transfer etmek istediği öğrenildi.

Karaman Neşteri Vuracak!

Yeni sezonda yeni kurallar gereği kadroda en fazla 28 kişiden oluşacak olması nedeniyle teknik direktör Hikmet Karaman sezon öncesi büyük bir temizlik yapmasına neden olacak.

Şuanda kadroda yer alan 30 sözleşmesi devam eden oyuncu sayısı ve buna ilave yapılması planlanan en az 8-10 yeni transferler nedeniyle kadroda yer alan oyuncu sayısının 40’a çıkartacak.

Şampiyonlar ligi finali için Berlin’e giden deneyimli teknik adam Karaman, oradan Avusturya’ya geçerek 2. Dönem kamp yapacağı yerinde izlemişti. Teknik direktör Hikmet Karaman bu hafta içi Başkan Kalkavan ile masaya oturarak, yeni sezon öncesi kadroda düşünmediği ve yeni yapılacak olan transferler hakkında detaylı bilgi vereceği öğrenildi. Özellikle bu sezon yürürlüğe giren kadro sayısının 28 kişiden oluşması nedeniyle kadroda mıntıka temizliğine gidecek olan Karaman, kimseye acımadan yeni sezonun kadrosunda önemli değişikler yapacağı öğrenildi.

Kaleci SERKAN Açık Kapı Bıraktı!

Sözleşmesi sona eren kaleci Serkan Kırıntılı, yeni sezon öncesi açık kapı bırakarak ;” Doğrusu son iki sezon Rize’de iyi günler geçirdim. Şimdi tatil zamanı. Elbette Hikmet hoca ve yönetim beni düşünmeyebilirler veya devam etmek isterler. Önümüzde ki hafta tatil dönüşü ilk görüşmem eski takımın Rizespor ile olacak. İki yıl boyunca sorunsuz bir çalışma ortamı buldum. Özellikle maddi ödemeler ve tesisler bakımından Türkiye’nin önde gelen kulüplerin başında Ç.Rizespor yer alıyor. Sözleşmem sona erdi, yeni sezonda menejerlerim aracılığı ile bana 2-3 kulüpten teklif geldi. Benim ilk tercihim eski takımın Rizespor olacak ve ben haber bekliyorum” dediği öğrenildi.

Öte yandan kaleci konusunda arayışta olan Hikmet Karaman’ın eldivenleri yabancı bir kaleciye teslim etmesi bekleniliyor. Geçen hafta UEFA Final maçında Polonya’da izlediği Ukranya temsilcisi Dnıpro’da forma giyen kaleci Denis Boyko’yu listesine alan deneyimli teknik adam bu transferin biran önce bitirilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Yeşil-mavili takım ayrıca bu takımdan orta saha oyuncusu Jaba Kankava ile ilgilendiği biliniyor.

Real Madrid’den Rizespor’a!

 

Kariyerinde Real Madrid, Everton, Feyenoord gibi birbirinden ünlü takımlarda oynayan Hollandalı futbolcunun son adresi Ç.Rizespor oluyor.

Devre arası transferinde Kayseri Erciyesspor ile mukavele imzalayan 1.67’lik sol ayaklı 10 numara Drenthe, Kayseri temsilcisi ile yaptığı anlaşmada küme düşmemesi halinde serbest kalırım maddesinden yararlanarak boşa çıktığı ve yeni adresinin Rizespor olacağı öğrenildi.

Obraniak’ın Yerine Geliyor

Yeni sezonda güçlü bir 10 numara isteyen Hikmet Karaman, beklenilen verimi alamadığı Obraniak’ın yerine Drenthe yi çok istediği bu doğrultuda hem forvet arakası hemde sol açık pozisyonunda görev yapan eski Real Madrid’li oyuncuyu yeni sezonda kadrosuna katmak istediği gelen bilgiler arasında yer alırken, deneyimli teknik adamın bu transferi biran önce bitirilmesini istediği öğrenildi.

Yönetim: “sorunlu topçu bize gelmez”

Hikmet Karaman’ın Hollandalı yıldızı transfer etmek istemesi sonrası Ç.Rizespor yönetiminin bu transfer karşı çıktığı öğrenildi. Yönetimin, Drenthe ismine sıcak bakmamasının nedeninin, bu futbolcunun şımarık ve sorunlu bir topçu olmasından kaynaklandığı öğrenilirken, Hollandalı oyuncunun geçtiğimiz günlerde Madrid’de bir bar kavgasına karıştığı bu kavgada masa ve sandalyelerin havada uçuştuğu ve yıldız oyuncunun aşırı alkollü olarak karıştığı kavgada yaralandığı öğrenildiği ortaya çıktı.

Bekir, Rize’yi Beğenmedi!

Yerli stoperde arayış içinde olan Rizespor’da gündemde olan Fenerbahçeli Bekir İrtegün, İstanbul dışına çıkmam diyerek kendisine yapılan teklifi kibarca ret etti.

Giray Kaçar’ın ayrılması sonrası o mevkide yerli bir stoper arayan yeşil-mavili takım ilk teklifi Bekir’e yapmıştı. Sarı-lacivertli futbolcu uzun zamandır futbol yaşantısını İstanbul’da sürdürmesi nedeniyle futbol hayatını burada devam ettirmek istediği öğrenildi. Bekir için iki İstanbul takımı Başakşehir ve Kasımpaşa kulüpleri görüştüğü öğrenildi.

Listede Tunay Torun Var!

Geçen sezon Kasımpaşa forması altında 5 gol 9 asistle oynayan Tunay Torun’un Ç.Rizespor’un listesinde yer aldığı öğrenildi. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın Kasımpaşa kulübü tarafından kapı önüne konulan gurbetçi oyuncu için “mutlaka alınsın, yeni sezonda geniş ve alternatifli bir kadro istiyorum” dediği öğrenildi. Aslen Karadenizli olan Tunay’ın Rizespor forması giymek istediği öğrenilirken, bu futbolcunun transferi için iki dost kulübün yöneticileri önümüzde ki günlerde bir araya gelerek el sıkışacağı ve resmi imzanın atılacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Mataracı, Memleketini İstiyor!

Fenerbahçe altyapısından yetişen bu sezon sonu sözleşmesi sona eren aslen Rizeli Oğuz Mataracı, memleketinin takımı Ç.Rizespor formasını giymek istediği öğrenildi.

Antalyaspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan ve final maçında attığı gol ile dikkatleri üzerine çeken 1994 doğumlu orta saha oyuncusu Oğuz Mataracı’yı final maçında izleyen teknik direktör Karaman, “Gerçekten yürekten mücadele ediyor. Tekniğinin yanında, fizik kapasitesi üst düzeyde. Bu tip geleceğe dönük kaliteli oyuncuları kadromuza katmamız gerekiyor. Yeni sezonda bu oyuncuyu biran önce elimizi çabuk tutarak kadroya dahil etmemiz şart” dediği öğrenildi.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın