Reis’in Önünde Sıvazladı, Sonra Kapıya Koydu!

Reis’in Önünde Sıvazladı, Sonra Kapıya Koydu!

 

 

Bu fotoğraf çok değil geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyareti kapsamında Ç.Rizespor tesislerinde çekilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Cengiz tesislerinde futbolcularla tek tek tokalaşırken, sıra golcü oyuncu Kweuke’ye geldiğinde deneyimli teknik adam Hikmet Karaman, bir eli ile golcü oyuncusunun omuzunu sıvazlarken, diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kweuke’yi öve öve tanıtmıştı.

Gençlerbirliği maçında patlayan penaltı krizi sonrası takımla çalışmasını izin verilmeyen Kweuke’nin nasıl bir yol haritası izleyeceği, yönetim bu oyuncu hakkında hangi kararı alacağı birkaç gün içinde belli olacak.

Bu karar idari bir karar olacak. Hiçbir hoca kendisine milyonların gözü önünde saygısızlık eden bir oyuncuyu istemez. Bizi ilgilendiren Ç.Rizespor’un sportif başarısı.

Kemerunlu oyuncu ilk iki sezon lige sıkıntılı bir başlangıç yapmıştı. Hatırlanacağı gibi ilk sezon lige beş maç cezalı başlamıştı. Geçen sezon ise Mehmet Özdilek ile bir türlü yıldızı barışmamış, sezon boyunca gel gitler yaşanmıştı. Yine geçen sezon Hikmet Karaman’ın bu oyuncu hakkında bir çok serzenişte bulunduğu, futbolcunun tam olarak kendine bakmadığı, dolayısıyla memnun olmadığını biliyoruz.

 

 

Oysa ki, Bu sezon ilk kez Leo Kweuke tam zamanında takıma katıldı. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi, mutluydu, hocası ona çok güveniyordu, taktik tahtasında hocası ilk kalemi ona veriyor; sen anlat Leo diyordu..

Peki Ne Oldu?

Aslında hiçbir şey olmadı. Bu olayı deneyimli teknik adam Karaman, o esnada biraz alttan alsa yani “Körüklemese” hiçbir şey olmayacaktı.

Adam ilk maçında golle buluşmak istiyor ve kazanılan penaltıyı kullanmak, ilk golüne kavuşmak arzusunda. Bu adam son iki sezon ilk gollerini ligde aylar sonra Eskişehir deplasmanlarında atarak başlamıştı. Bir santrafor biran önce gol atmak ister. Hele ki ilk kez bu kadar fit, bu kadar hazır durumda ise golle tanışmak en büyük arzusu. Diğer yandan kazanılan penaltıda kendine olan güveni üst düzeyde, atmak istiyor, bırak atsın…

Kenardan bir dedin, iki dedin, üç dedin, onca tartışma, Rizespor adına yakışmayan görüntüler. Baktın bu adam kafaya koymuş, bırak ne hali varsa görsün. Sen , o futbolcuyu her türlü cezalandırırsın. Maç bitsin perdeler çekilsin iç muhasebede her türlü yaptırımı yaparsın hoca. Davanda yerden göğe haklısın , ama o esnada bu kadar karşılıklı sürtüşme birinin ;” Büyüklük bende kalsın” oda sizdiniz hocam, işi körüklemeden bitirirdi.

Şimdi olan oldu. Diş yerinden oynadı mı, geriye dönüş yok. Bu olayda iki tarafın bir araya gelmesi bu saatten sonra çok zor.

Kweuke çok zayıf ihtimal takıma geri dönse bile randıman vermez. Büyük ihtimal gidecek. Gitti, Rizespor kaybetti.

Aynı geçen sezon Lualua, Mehmet Özdilek döneminde olduğu gibi. Takımında yer alan siyahi oyunculardan sen bir şey bekleme. Dolayısıyla olan Rizespor’a olacak. O gider parasını alır, diğeri gider oda parasını alır, olan camiaya olur, Rizespor taraftarına olur.

Ç.Rizespor Başkanı Metin Kalkavan adı gibi “Metin” olacak. Çok sağlıklı bir karar verecek. Bu iş tatlıya bağlanacak. Rahmetli babası Kaşif Kaptan yaşasaydı ( Bir kez daha Allah rahmet eylesin, rahmetli Kaşif amca'nın cenazesine Rize'den gidip, son yolculuğuna bulunan, helallik veren birisi olarak ) bu fırtınayı çok soğukkanlı bir şekilde dindirmeyi bilir, gemiyi limana yanaştırırdı. Şimdi göreceğiz oğlunu, bu fırtına güvertede biriken pislikleri temizleyecek mi? Yoksa o pisliklere pislik katmaya devam mı edecek? Haydi Metin Başkan bu krizde sen dümende ol. Çakcıbaşı, süvari bugün var, yarın yok !.. Kaliteli tayfa'na ver maddi ceza, affet kapansın bu konu.

Yorum: Selim Denizalp


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Furkan genç

     19 Ağustos 2015 16:03
         

    Selim bey, cok güzel bi yazı yazdınız,  inanın hangi rizespor taraftariyla konustuysam hepsi sizin gibi düşünüyor, evet kweuke hatalı ama hoca ondan da hatalı, kendi egosunu tatmin edecek diye Rizespora ve dolayısıyla Rize şehrine zarar vermemeli,bunu da engelleyecek olan sayın başkandır ,vur elini artık masaya başkan, kweuke rizespor tarihinde rizeye gelmiş en faydalı yabancı oyunudur, yerini dolduramazsınız,hocanın egosuna harcatmayın bu adamı 

  2. 0 0
    {usertitle}

    Rizeli

     20 Ağustos 2015 13:15
         

    maclari teknik adamlar degil sahadaki cani gönülden savasanlar kazanir. Rizeli rizespora sahip cikiyor hikmet gider veli gelir kwueku gider pedro gelir ama mesele rizenin menfaati rizesporumuzun basarisidir. iki profosyonel gibi davrranarak ara bulmalarini istiyoruz. ne kwueke nede hikmet hoca rizeye zarar vermeye hakki yok. herkes kendi cikarinin pesinde adam gibi birarada calisacaklar profosyonellige yakisir hareket edecek iste o kadar. rizelide bunu saglayacak baskanda baskanl1g1n1 yapacak insanlari idare edecek

Yorum Yapın