HİKMET KARAMAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Hikmet Karaman; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde düzenlenen "Spor ve Bilim" konulu söyleşiye katıldı..

 

 

 

RTEÜ”de Üniversite gençleri ile bir araya gelen Teknik Direktör Hikmet Karaman “ Bilin ve Spor” adlı panelde öğrencilerin sorularını cevapladı. Karaman futbol menajeri oynamadığını sadece ondan yararlandığını belirterek “ Futbol Menajerliği bence olumlu bir şey benim oğlumda bu işle ilgileniyor, zaman zaman yararlanıyorum” dedi.

     Slvestre sakat

Teknik Direktör Öğrencilerin Slvestre konusundaki sorusuna “ Bu oyuncumuz sezon başından beri sakat, Pubis sakatlığı vardı, sezon başından beri zaman zaman rahatsızlanıyordu, oynayıp oynamaması ayrı bir olay, ancak bu sporcumuzu Almanya ”da ameliyat ettirdik ve 2-3 hafta sonra takımda yer almaya başlayabilir” dedi.

             Uni Taraftarlık olumlu

-Üniversite Taraftarlığının sporun gelişmesinde ve bilinçli taraftar oluşmasında katkısı olduğunu belirten Karaman “ Uni Taraftar ile Kayseri ”de karşılaştım, kendilerine ilgi gösterdim, eğitimli insanların toplum içinde yeri başkadır, zaman içinde Üniversite taraftarlığı daha yaygın hale gelmeli, taraftarın gelişmesine katkısı olacaktır” dedi.

              Gürcü kökenliyim

 Panelde bir öğrencinin “Gürcü kökenli olduğunuz söyleniyor, bunun aslı var mı “ sorusuna Baba ve dedelerinin oğuz boylarından geldiğini belirten Karaman” Gümüşhane Herek”e yerleştik, oradan Tirebolu ”ya geldik, Annem Gürcü’dür, ben ise okul lojmanında dünyaya geldim” dedi.

          Rizeliyi seviyorum

-Rize taraftarını sevdiğini belirten Karaman, sokağa çıktığında kendisine büyük ilgi gösterildiğini ve iş yerlerine davet edildiğini belirterek “ Rizeli kızdığı zamanda sert olarak tepkisini gösteriyor. Rize taraftarı başarıyı seviyor, başarısızlığa tahammülü yok, önümüzde ki dönemlerde taraftarlarımızın daha çok destek vereceğini düşünüyorum. Taraftara niye gelmiyorsun sorusu bana ters düşer” dedi.

       Avrupa ”da taraftar var

 

 

 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Almanya ”da tribünlerin dolup taştığını belirterek “ Almanya liglerine baktığımızda 2 ve 3 liglerde bile en az 20-30 bin taraftar maçları izlemekte, ülkemizde ise birkaç kulüp dışında taraftar yok, Kocaeli bal liginde bir takım, her maçta tribünler dolup taşmakta” dedi.

            Basın karşısına çıkmadım

Sezon başından beri Basın karşısına çıkmadığını belirten Karaman “ Geçtiğimiz günlerde bir Televizyon programına çağrıldım, gitmedim ve alt yazıda benim için gözaltına alındığımı duyurmaya başladı, ülkenin kültürünü değiştirmek gerek, bakıldığında ekranlarda, ekranda kavga varsa reyting artıyor, kavga yoksa izleyici ilgi göstermiyor, hâlbuki bunun tersi olması gerekirdi. Tabanında eğitim yatıyor” dedi.

         Oyuncular sokakta yetişiyor

Teknik direktör Hikmet Karaman liseyi bitiren öğrencinin zamanının çoğunun sokakta geçtiğini belirterek “ futbol düşünüyor, ancak kendini geliştirmiyor, futbolun dışında bu gençler kahve köşelerinde veya değişik alanlarda yer almayı seviyorlar. Baktığında kendini geliştirmeyen sporcu kaybolup gidiyor” dedi.

           Alt yapı önemli

-Bir öğrencinin yabancı sporcu sayısında sınırlama olmaması sorusuna ise “ Bunu sezon sonunda göreceğiz, katkısı var mı yok mu, şu an bir şey söylemek doğru değil, ancak alt yapıya ve tesisleşmeye önem vermemiz gerek. Spor akademilerinden iyi eğitmenler çıkmalı, hatta bayanlar bile buna ilgi göstermeli, neden bayan spor eğitmeni olmasın” dedi.

           Başkan farklı

Bir öğretim görevlisinin eşinin “ Başkan taraftar istemiyor” sorusuna “ Başkan küfürbaz taraftar istemiyor, Kulübümüzün başkanı Rizeli, ancak farklı bir insan,  Türkiye ”de ki Rizeliler dışında profil çizen bir insan, asla maçlarda kötü sözler duymak istemeyen bir insan, işin doğrusu da bu, bu nedenle Uni taraftar önemli” dedi.

         Bir iki oyuncu beğendim

Viyana ”da Avusturya –Finlandiya U21 maçını izlediğini ve ardından Slovakya-İsviçre maçını izlemeye gittiğini belirten Teknik Direktör Hikmet Karaman” 3-4 sporcu beğendim, hatta bunlardan bir tanesi Türk oyuncu,  takıma iyi oyuncu almak zorundayız, beğendiğim bu oyuncuların bir maçını başkanımız ile birlikte izlemeye gideceğiz” dedi.

      Kazanmak için sahaya çıkıyoruz

Teknik Direktör Hikmet Karaman söyleşi öncesinde Ligde oynanan Rizespor- Galatasaray maçının özetini izleyip maç esnasında kendi hareketlerini izledikten sonra “ Evet heyecanlı ve sahayı yaşayan bir teknik adamın, önümüzde Osmanlı maçı var, biz tüm maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkıyoruz, nerede olacağımız sorusu ise aşağıda olmak istemiyoruz, son iki sezondur Rizespor aşağılardan zor kurtuldu. Artık üst sıralarda veya alt sıralarda olmayan bir takım olmak istiyoruz. Lige bakıldığında Beşiktaş 135 Milyon Euro değerinde bir takım, Galatasaray daha fazla, biz ise 35 Milyon dolarlık bir takımız” dedi.

     Milliler Perşembe akşamı gelecek

Teknik Direktör Hikmet Karaman milli maçları nedeniyle ülkelerinde olan oyuncuların Perşembe akşamı takıma katılacaklarını belirterek “ Cuma akşamı Başkente gideceğiz. İçeride Bursa ve Akhisar karşısında mağlubiyet aldık, kendi sahamızda Galatasaray maçını alarak birini telafi ettik, şimdi sıra ikincisini telafi etmekte, Osmanlı maçını da kazanarak kendi sahamızda kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz.” Dedi.

        Takım şampiyon olur

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman günde çift idman ile hazırlandıklarını belirterek” Yetenek maç kazandırır, takım oyunu ise Şampiyon yapar, biz takım oyununu oynamaya çalışıyoruz. Önümüzde uzun haftalar var ve ilk önce Osmanlı maçına bakıyoruz” dedi.

Atmaca, Yavrusuna Gol Yağdırdı !

Öte yandan akşam tesislerde yapılan U21 idman maçında Ç.Rizespor kardeşine açımadı..

Polonyalı oyuncu Patryk'in dört gol attığı maçta diğer golü genç stoper Ertuğrul kaydetti ve maçı A takım 5-0 kazandı.

Yeşil-Mavili takım hafta sonu oynayacağı Osmanlıspor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı çift idmanla devam edeceği öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın