Rize'nin Stat İsmi Neden Değişmedi?

 

 

Yeşil-mavili kulüp Ağustos ayı içinde yaptığı resmi açıklama ile  Yeni Şehir Stadı’nın ismi, Çaykur Genel Müdürlüğü ile yapılan sponsorluk anlaşması kapsamında "Çaykur Didi Stadyumu" oldu, demişti!

İşte O Açıklama:
Kulübün ana sponsoru Çaykur’un, stadın isim haklarını da aldığı vurgulanan açıklamada, "Uzun vadede takımla bütünleşen ve bu sezon da ana sponsorumuz olacak Çaykur, bilindiği gibi Rize’nin bağrından çıkan Didi soğuk çay markasıyla sporseverlerin, gençlerin ve çocukların sevgisini kazandı. Çaykur Didi Stadyumu isminin camiamıza ve Rize’ye hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

Hala Değişmedi, İşte Nedeni!

Ağustos ayında kulüp tarafından resmi açıklama ile stat isminin Çakur Didi Stadyumu olduğu duyurulmuştu. Aradan geçen üç aylık dilimde TFF Resmi sitesinde stat isminin "YENİ RİZE ŞEHİR" Stadyumu olarak geçmesini ajans53.com olarak merak ettik, araştırdık.

Yaptığımız araştırma neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bu tip isim değişikliğinde sponsor firmanın ödediği tutarın yarısına el koyması nedeniyle Ç.Rizespor kulübü Çaykur ile yaptığı isim hakkı sponsorluk anlaşmasını şimdilik rafa kaldırdığı öğrenildi.

Kanun Değişikliği Gerekiyor

Yasal kanun gereği Bakanlığın stat isim sponsorların ödediği tutarın yarısına el koyması Ç.Rizespor ile birlikte bir çok futbol kulüplerin elini kolunu bağlamış durumda. Önümüzdeki günlerde yeni meclisten çıkacak olan ilave bir madde ile bu durumun düzenlenmesi öngörülüyor. Yeşil-mavili takım yeni çıkacak olan kanun sonrası stat ismini ÇAYKUR DİDİ olarak ikinci kez resmen açıklamayı planlıyor.

ajans53.com/ spor merkezi

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın