Mersin'in İlacı Rize!

Ç.Rizespor hafta sonu oynadığı Mersin İdman Yurdu karşılaşmasından eli boş döndü. Geçen sezon içerde dışarda mağlup olduğumuz ve gol atamadığımız Mersin takımına bu sezonda şansımız tutmadı.

Hikmet hoca'nın bu maç öncesi kadroda ufak rotosyonlar yaptığı, özellikle eksik oyunculardan Osmane Vıera ve Eren Albayrak'ın yoklukları arandığı karşılaşmada atmaca, 90 dakika boyunca önce maçın hakemi İlker Meral'a, sonra direklere takıldı. Ev sahibi takım kendi adına kırılma karşılaşmasını daha fazla istedi. Yeşil-mavili ekip ise bir türlü organize olmakta zorlandı. Genç stoper Ertuğrul ilk iki golde hataları ile dip yaptı. Orta sahada Koray ve Makiadi eski gücünde değildiler. İlerde kanatlar her zaman olduğu gibi tıkalı kaldı. Takım Kweuke'nin ayağına baktı, durdu. Kamerunlu oyuncuyuda, Iğdır'lı Servet maçın hakeminin onayı ile bir güzel yaka, paça her alanda indirdi.

Maç sonu soyunma odasında Hikmet Karaman, oyuncularına çok sert çıktı. Hikmet hocanın sesi yan tarafta yer alan basın toplantısında bile duyuldu. Hoca haklı, bu takım böyle kötü mücadele etme lüksü yok.

Mersin cephesinde ise büyük sevinç vardı. Güney'in temsilcisi ligde son 32 karşılaşma boyunca kalesine gol görmüştü. İlin plakası olan 33'de ilk kez kalesini gole kapatmayı bildiler. Bir diğer unsur ise bizim maç öncesi hafta içi taraftarlar stata imam getirdiler. Okudular, üflediler ve kalelerini gole kapatmayı bildiler! Geçen sezon bizde bunu Necati hoca ile Eskişehir maçı öncesi yapmıştık!

Yine Mersin İdman Yurdu 3-0 kazandığı maçta deneyimli futbolcusu Serkan Balcı tam 6 yıl sonra golle tanışmış oldu. En son Trabzonspor'da forma giyerken Eskişehir takımına gol atan Serkan, böylece 6 yıl sonra Rizespor'a gol atmış oldu. Güney temsilcisi bu sezon ligde iki galibiyet aldı ve bu galibiyetlerin ikiside Karadeniz temsilcileri Trabzonspor ve Rizespor'a karşı oldu.

Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan bu maça gelemedi. Yönetimden Koray Deniz, Ömer Ofluoğlu, Mehmet Erdoğan ve Aykut Ferah takımı yalnız bırakmayan isimler olurken, şeref tribününde Başkanın koltuğuna Ömer Ofluoğlu oturdu.

Buradan şahsım adına, Mersin İdman Yurdu medya sorumlusu ve Mersin TSYD görevlisine teşekkür ediyorum. Mersin'in yeni stadı şehir merkezinden bir hayli uzakta bir yerde. Hiç bir araç ve taksi yok. Maç sonu rica ettim kendilerine beni şehir merkezine kaldığım otele bıraktılar.

Haber & yorum : Selim Denizalp

İşte maçtan özel fotoğraf kareleri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın