"Kulüp İstanbul' dan değil Rize' den yönetilmeli"

Eski Asbaşkan Nurettin Cengiz,Ç.Rizespor' da taraftar, camia, yönetim, teknik kadro ve futbolcu birlik, beraberlik ve bütünlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi..

 

Çaykur Rizespor eski Asbaşkanı Nurettin Cengiz transferde hata yapma lüksünün olmadığını söyledi. Geçen sezon transferde yapılan hataların artık yapılmaması gerektiğinin altını çizen Cengiz, "Geçen sezon yapılanlar ortada. Şimdi önemli olan, doğru yerlere doğru isimleri bularak doğru transferleri yapmak. Şunun altını çizmek gerek. Geçen sezon Rizespor yine son haftalarda lig'de kalmıştı. Ancak buda rakiplerin sayesinde oldu. Çünkü lig'de kalma barajı çok çok aşağılara düşmüştü. İlk yarı toplanan puanları maalesef 2. yarıda toplayamadı. Bunun da elbette bir sürü etkeni var. Bunun en büyük nedenlerinden biri de elbette tribünlerin boş olmasıdır. Maalesef Rize, takımı ile o bütünlüğü, inancı, mutluluğu, ahengi ve güzelliği yakalama şansını elde edemedi.

Kulübün İstanbul' dan değil' de ağırlıklı olarak Rize' den yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Nurettin Cengiz, "Elbette başkan ve yönetici İstanbul'da yaşayabilir. Ama bunlarında Rize'nin dilinden anlaması gerek. Ben yönetime sadece Rize'yi anlayamadığından eleştiri getiriyorum. Çünkü Rize şehrinin genel bir yapısı, kültürü ve algısı var.Buna göre hareket etmeleri gerekmesine rağmen maalesef bunu bir türlü yakalayamadılar". Geçen sezon yapılan hataların yeni sezonda yapılmaması gerektiğinin altını çizen Cengiz. "Geçen sezon diğer takımların başarısız olması Rizespor'un lig'de kalmasını sağladı. Ayrıca seyircisiz oynanan bir maçta, Rizespor Trabzonspor'a 6-0 mağlup olmuşsa bunun da sorgulanıp nedenlerine inmek lazım".

Rizespor'un şehirle ve taraftarla bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Nurettin Cengiz şöyle devam etti. İyi ve güzel bir stat'ımız var. Ama  gel göl ki, taraftarı ile yönetim, yönetimi ile takım, takımı ile camia bir bütün olamadı. Geçen sezon maçlara gittim ve taraftarın çok isteksiz olduğunu gördüm. Bunu ortadan kaldırmamız lazım aksi taktirde aynı sıkıntıları yaşamaya devam ederiz. Şehir, taraftar, camia, yönetim, Teknik kadro futbolcular tüm birimlerin birbirine güvenip birbirlerini tamamlamaları şart. Çünkü hepimizin ortak paydası Rizespor'dur. Geçen yıl takıma güven olayının alt safhada olduğunu gördük. Çünkü galip geldiğinde bile iyi bir futbol sergileyemiyordu. Hepimizin bir şeyler yapıp seyirci desteğini oluşturmamız lazım".

 

 

Alt yapının çok önemli olduğuna dikkat çeken Nurettin Cengiz, "Önce öz eleştiri yapmalıyım. Yöneticilik yaptığım dönem de alt yapıya maalesef gerekli önemi ve desteği veremedik. Alt yapı sadece Rizespor'un değil, Türkiye' deki tüm takımların sorunu. Çünkü takımlar ya şampiyonluk yada kümede kalma mücadeleleri verdiğinden alt yapıyla doğru düzgün ilgilenen yok.  Herkes bulunduğu dönem içerisinde egoistlik yapıyor. Bu böyle devam ettiği sürece alt yapıda sıkıntılar devam edecek. Artık kulüplerimiz skoru düşünmeden geleceğe yatırım yapmalı. Bizde inanıp inandırarak bunu yapmak zorundayız" diye konuştu. 


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın