Hikmet Karaman “ Amatör Sporun Önemi” adlı panelde konuştu

 

ASKF'den "Amatör Sporun Önemi"

 

Gençlik Spor il merkezinde düzenlenen panele ilgi büyüktü...

 

Rize ASKF tarafından düzenlenen “ Amatör Sporun Önemi” adlı panele katılan Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Rize şehrinin vizyonunu geliştirmesi için çalıştıklarını ifade ederek, gelecekte bu takımın teknik adamı, yöneticisi ve sporcusu Rize’den çıksın “ dedi.

 

Düzenlenen panele Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Rizespor yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Saffet Mete ve Rize ASKF Başkanı Ali Çelik katıldı.

Panelde ilk sözü alan teknik direktör Hikmet Karaman şunları söyledi:

 

 

“ Genç bir grupla karşı karşıyayız. Benim iş kolum futbol ve futbolla birlikte insanlarla birlikte yaşamak ve onları yönlendirmek, aynı zamanda çalıştığınız şehirde başarıyı yakalamak ve halkı mutlu edebilmek. Dolayısıyla bütün bunlarda başarılı olmak için kaliteli, vizyon sahibi kişilerden seçmek zorundasınız. Karşında genç bir topluluk var. Bayanlarda var. Biz beş maç yaptık ve dört puandayız. Şehir bizden çok daha farklı şeyler bekliyor ama çalıştığınız grubu ya çok kaliteli oyunculardan kuruyorsunuz veya grubu geliştirerek bu kaliteyi sağlıyorsunuz. Rize şehrinin gelişebilmesi için vizyon sahibi kaliteli insanlar lazım. İnsanlar Türkiye’de içilen çayın Rize’den çıktığını bilmiyor, Avrupalı bunu bilmiyor. Rizespor’un en büyük sponsoru ÇAYKUR. Neden biz Rize olarak Türkiye’de ve Avrupa’da yerimizi alamıyoruz? İşte siz genç arkadaşlar kendinizi yetiştireceksiniz ve bu şehire sahip çıkacaksınız. Biz doktor bu şehire getiremiyoruz, aynı zamanda yabancı oyuncu seçiminde bir çok şeyle karşı karşıya geliyorsunuz. Benim üçüncü gelişim bu şehirde, dolaysıyla sizlerin bir çok sorumluluğunuz var. Eğitiminizin iyi alın. Yarın sizler büyüyeceksiniz, takım teknik adamı, yöneticisi bu şehirden, spor lisesinden çıksın. Bu işler köşe başında dedikodu yapmakla olmaz. Tesislere İstanbul’dan yıldızlı bir otelin aşçı başını getirdim. Televizyonlarda beni eleştirdiler. Hal bu ki biz bu insanı getirdiğimizde, Rize’nin aşçılarını geliştirsinler diye getirdim ve maaşının yarısınıda ben kendim karşıladım. Kaliteyi yükseltmemiz gerekiyor ve bu kaliteyi sizler yükselteceksiniz. Jakop diye bir oyuncu transfer ettik, gelmiyordu. Dört defa uçak bileti yaktı. Ben ikna ettim. Eşiyle konuştum saatlerce. Burası bir cennet. Doğası ile, denizi ile ama yapılaşma çok kötü. Benim üçüncü gelişimde tesis, stat her şey var ama eksik olan personel. Spor lisesinde okuyan siz gençler, size büyük görevler düşüyor. Bende buraya hizmet için geldim. Benim takımım şuanda gelişim içinde oyuncularla kurulu. Öyle büyük takımlarda ayda 500 bin Euro alan oyuncu biz de yok. Kamuoyunda beklenti büyük ama, insanlar para vere vere bir yere kadar. Siz gençler, en az iki yabancı dil öğrenin, bak bakalım dışarda kalıyormusunuz ?, öğrenin, araştırın, devamlı kendinizi geliştirin sevgili gençler” şeklinde konuştu.

 

 

Rizespor yönetim kurulu üyesi Saffet Mete ise ;” Rize'nin spor şehri olmak için çalıştıklarını belirterek sözlerin şöyle sürdürdü:

“ Bu güzel topluluğu bir araya gördüğüm için bir Rizeli olarak çok mutlu oldum. Amatörde yöneticilik ve Başkanlık yaptım. Şimdi profesyonel kulübümüz Rizespor’da görev alıyorum ama geçmişte amatörde yaptığım yöneticilik keyfi bambaşka bir duygu. Kulübümde 23 adet amatör branşımız var, bunların 21’i aktif. Rizespor olarak, amatöre bir karşılık beklemeden hizmet veriyoruz. Spor şehri olmak için çalışıyoruz, mücadele veriyoruz “ dedi.

Rize amatör takımlarının teknik direktörleri ve sporcuları yanı sıra Rize spor lisesi, Çaykur Ortaokulu İMKB okulu öğrencilerin ve öğretmenlerinin katıldığı panel sonrası, Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman’a ASKF Başkanı Ali Çelik yeşil – mavi renklerden oluşan gemi maketi hediye ederek, sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın