HEM RİZESPOR HEM FIRAT AYDINUS KAZANDI!

Ç.Rizespor'un dışarda galip geldiği iki maçta düdük çalan Fırat Aydınus, hem Rizespor'u kazandırdı, hemde kendisi kazandı.

 

Bu sezonun ilk devresinde Sivasspor ve Akhisar Belediye maçlarını yöneten deneyimli hakem Fırat Aydınus ile Ç.Rizespor galip gelmişti.

 

 

 

Süper Lig'de ilk yarı geride kalırken, hakemlerin performans-para tablosu da ortaya çıktı. İlk 16 haftada Fırat Aydınus 70 bin 600 TL ile en fazla ücret kazanan hakem oldu.

 

Süper Lig'de ilk yarı geride kalırken, hakemlerin performans-para tablosu da ortaya çıktı. Sezon başında Süper Lig hakemlerine yüzde 83'ü bulan zam yapılmasına rağmen hakemlerin aylık geliri ortalama 10 ile 15 bin TL arasında kaldı. İlk 16 haftada Fırat Aydınus 70 bin 600 TL ile en fazla ücret kazanan hakem oldu. Süper Lig kadrosunda bulunan bir hakem ayda ortalama 15 bin TL kazanıyor. Son 4 ayda kazandıkları paralara bakılınca hakemlerimizin büyük bir kısmı ayda 15 bin liranın altında kaldı. Bu tutar, yıllık ortalamaya vurulduğunda ise rakam 10 bin liraya kadar düşüyor.

Maç başı ücreti kadar

Derbilerde 100'er milyon euroluk takımların maçlarında düdük çalan hakemler 4 ayda, bazı oyuncuların maç başı ücretleri kadar bile kazanamadı. İlk yarı biterken 5-6. hakemlik yapan hakemlerin çok sayıda FIFA hakemini geride bırakmış olması dikkati çekti. Hakan Ceylan, Mustafa İlker Coşkun, Serkan Çınar ve Deniz Ateş Bitnel, Aydınus'la birlikte ilk 5 sırayı paylaştı. Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Barış Şimşek gibi FIFA kokartlı hakemler 4 ay içinde toplamda 53-55 bin TL'de kaldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın