Lua Kadro Dışı, Ekici Frikik Uzmanı Oldu!

Attığı gollerle Süper Lig’de gündem haline gelen Trabzonsporlu Mehmet Ekici, sezon başında Ç.Rizespor’a önerilmişti.

 

 

 

Şifo, Lualua’nın İsteğini Görünce, Ekici’yi İstemedi!

 

Sezona Mehmet Özdilek ile başlayan Ç.Rizespor, ilk etap kamp yeri olan Erzurum’dan sonra yurt dışı kampına Avusturya’da devam etmişti. Avusturya kampına iyi çalışan yeşil-mavili takımın 10 numarası Lualua, teknik direktörü Mehmet Özdilek’ten övgüler alınca bir başka 10 numara Mehmet Ekici’nin transferinden vazgeçilmişti.

 

Mehmet Ekici’nin Babası Rizespor Kampına Geldi

 

Avusturya kampını ziyaret eden ve oğlunu Rizespor’a öneren Mehmet Ekici’nin babası aynı zamanda da menejeri Mehmet’i yeşil-mavili takıma alın diye önermişti. Dönemin teknik direktörü Mehmet Özdilek, 10 numara pozisyonunda oynayan Lualua’nın performansından memnun olduğu, o bölgede başka bir oyuncuya ihtiyacı olmadığı belirterek bu transferden vazgeçilmişti. Diğer yanda ise Ekici’nin yüksek bonservis bedeli Rizespor yönetimini tedirgin etmişti.

 

KADROYA GİREMEMİŞTİ

 

 

 

O dönemde Almanya’da şansını sonuna kadar kullanmak isteyen Mehmet Ekici, ilerleyen zamanda teknik direktör Viktor Skrypnyk tarafından kadroda düşünülmeyince Türkiye’nin yolunu tutmaya karar vermişti.

 

Trabzonspor Devreye Girdi

 

Mehmet Ekici, Rizespor’dan istediği neticeyi alamayınca Almanya’da posta işlerinde memur olan ve aynı zamanda oğlunun menejeri babası tarafından bu kez Trabzonspor’a önerildi. Bu gelişmenin ardından Süper Lig’de oynamayı zaten kabul eden Mehmet Ekici, Bordo Mavililer ile anlaşma sağlamış ve 1,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Karadeniz ekibine transfer olmuştu.

 

Lua Kadro Dışı, Ekici Frikik Uzmanı Oldu!

 

Ekici uzun zamandır Werder Bremen’de oynayamamanın sıkıntısını sezon başında çekerken, ilerleyen dönemlerde adeta yıldızı parlayan isim oldu. Son dönemde Trabzonspor’un skor yükünü adeta üstlenen ve takımının hücum hattının komutanı olan Mehmet Ekici, ligde 9 gol 8 asist, toplamda da 10 gol 11 asiste ulaşmayı başardı. Tercihini Lualua’dan yana kullanan Ç.Rizespor ve teknik direktör Mehmet Özdilek, ligin 5. Haftasında Lualua’yı kadro dışı bırakmıştı.

 

3’TE 1’i EKİCİ'NİN

 

Süper Lig’de 23. haftaya kadar atılan 15 frikik golünün 5’i Mehmet tarafından kaydedildi. Ayrıca 24 yaşındaki yıldız, Van Hooijdonk, Vederson, Mehmet Topuz ve Selçuk İnan’ın ardından son 10 yılda en fazla frikik golü atan futbolcu rekorunu egale etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın