Rizespor'u İstememişti, Gittiği Takımda Bakın Ne Yaptı!

HER TRANSFER DÖNEMİNDE Ç.RİZESPOR İLE ADI ANILAN VE KENDİSİNE YAPILAN TEKLİFLERE OLUMSUZ YANIT VEREN RİZELİ OYUNCU YEKTA KURTULUŞ, YENİ TAKIMI SİVASSPOR'DA BARDAĞI TAŞIRDI!

 

 

 

OTYAKMAZ’DAN YEKTA’YA SERT UYARI
- MEDİCANA SİVASSPOR BAŞKANI MECNUN OTYAKMAZ:
- “YENİ CAMİASINA SAYGI GÖSTERMEYECEKSE TRANSFER OLMAYACAKTI”
- “CAMİADAN MEMNUN DEĞİLSE AYRILIR GİDER”

  Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, şahsi sosyal medya hesabında eski takımı Galatasaray formalı fotoğraflarını bulunduran Yekta Kurtuluş’a sert uyarıda bulunarak, ”Yeni camiasına saygı göstermeyecekse, transfer olmayacaktı” şeklinde tepki gösterdi.
Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivas’ta yayın yapan Kanal 58 programına canlı yayına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Otyakmaz, takımdan gönderilen Batuhan Karadeniz’in Sivasspor'a zarar verdiğini belirterek, ”İlk yarıda santrfor konusunda sıkıntılar yaşadık. Batuhan hareketleriyle takıma daha fazla zarar vermesin diye kendisine izin verdik. Eneramo yaptığı bir hareketle sabrımızı taşırdı, devre arası yollarımızı ayırmaya karar verdik. Barrales'in geçirdiği sakatlık nedeniyle kendisiyle sözleşmesinin dondurulması konusunda anlaştık" dedi.

“BİR FORVET OYUNCUSU DAHA ALACAĞIZ”
Kadrodan ayrılacak olan oyuncuların olduğunu da ifade eden Otyakmaz, ”Geçtiğimiz yıllarda görüştüğümüz ancak anlaşamadığımız Hasan Kabze'yi davet ettik ve kendisiyle anlaştık. Tecrübesinden ve enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Hocamızın raporu doğrultusunda David Texeira ile anlaştık. Mehdi ve Dani Aabalo'nun talipleri var onlarla da kiralık ya da bonservisleriyle yollarımızı ayırmak istiyoruz. Bunlarla birlikte Hakan ve Orhan'la yollarımızı ayırabilirsek bir forvet transferi daha yapmak istiyoruz" diye konuştu.

“TRANSFER ETTİĞİMİZ OYUNCULARIN KADROYA KATKISI OLACAKTIR”
Takıma yeni katılan oyuncuların katkı vereceğinden emin olduğunu ifade eden Otyakmaz, ”Hussain Norveç Ligi bittiği için bir aydır antrenman yapmıyordu. Kısa süre takımla çalıştı ve Galatasaray maçına çıktı. Etzaz Hussain'in çok faydalı olacağını düşünüyorum. Joan Oumari'nin ikinci golde hatası olsa da kendisinin takıma faydalı olacağını düşünüyorum. Tanase daha önce bildiğimiz bir oyuncu, sezon başı teklif yapmamıza rağmen Çin Ligi'ne gitmişti. Kendisinin oradan ayrılacağını duyunca düşünmeden kendisini transfer ettik. Sol kanatta ve 10 numara pozisyonunda kendisinden faydalanacağımızı düşünüyorum. Transferlerin takıma katkı sağlayacağından eminim. İnşallah transferlerimizin bahtları açık olur. Takıma katkı sağlarlar" şeklinde konuştu.

“YABANCI HAKEM KONUSU TARTIŞILMALI”
Hakem hatalarından dert yanan Otyakmaz, hakemlerin tahammül sınırlarını aşacak hatalar yaptığı ifade ederek şunları söyledi:
"Hakem hataları konusunda prensip olarak futbol ailesi içinde tepkimizi gösteriyoruz. Medyada açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak tahammül sınırlarını aşacak hatalar yapılmaya başladı. Sonucu etkileyen hatalarla karşı karşıya kaldık. İstanbul'da oynadığımız tüm maçlara oynanmadan sıfır puan yazıyoruz. Hakemlerin artık yanlıştan uzak kasıtlı hatalar yaptığını düşünüyorum. Hakem hatalarına tepki konusunda camiamıza büyük görev düşüyor. Yöneticilerin konuşması hak mahrumiyeti ve para cezası şeklinde kulübe geri dönüyor. Taraftarlarımıza ve sivil toplum örgütlerine görev düşüyor. TFF ve MHK'ya tepkiler fair-play çevresi içinde bir şekilde duyurulmalı. Biz hataları dile getirmemize rağmen sürekli hatalar oluyor. Yabancı hakem konusunun tartışılması gerekiyor. Bazı kritik maçlarda görev alabilirler. Herkes bu sayede kendine çeki düzen vermeli."

“YEKTA CAMİADAN MEMNUN DEĞİLSE AYRILIR GİDER”
Sosyal medya hesabında Galatasaray formalı fotoğrafı bulunan Yekta’ya tepki gösteren Otyakmaz, ”Sosyal medya hesaplarından eski takımının fotoğraflarını kaldırmamak Yekta'nın yeterince profesyonel olmadığını gösterir. Yeni camiasına saygı göstermeyecekse transfer olmayacaktı. İlk yarı yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle kendisinden faydalanamadık. Bu tip şeyler taraftarlar arasında sıkıntı yaratır. Cuma günü Sivas'a gelip kendisiyle konuşacağım, camiadan memnun değilse ayrılır gider. Performansından da memnun değiliz. Kendisinin özverisiyle teknik heyetin katkısıyla eski performansını yakalamalıdır. Bizi istemiyorsa kendisini dışlayan kulübe de gidebilir. Taraftarlarımız haklı. Yekta'nın hareketi tasvip edebilir değil. Performansından dolayı kendisine kaşımızı bile çatmadık. Uzun süreli sözleşmemiz var. Performansı artacaktır. Sosyal medya hesaplarından fotoğraflardan dolayı avukatlarımızla görüşüp ceza verilip verilmeyeceğine bakacağız" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın