TÜRKİYE GÜREŞ ŞAMPİYONASI RİZE’DE BAŞLADI

TÜRKİYE GÜREŞ ŞAMPİYONASI RİZE’DE BAŞLADI


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, ÇAYKUR Sponsorluğun ’da, Rize Yeni Şehir Spor Salonunda başladı.
Rize’de, 27-30 Aralık 2017 tarihleri arasında tamamlanacak olan, Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasının açılış töreni yarın, (Perşembe) Rize Yeni Şehir Spor Salonunda gerçekleşecek. Müsabakaların açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’da katılacak. Rize Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi toplantı salonunda, Rize Gençlik Hizmetleri Rize İl Müdürü Mustafa Çelik, Güreş Federasyonu As Başkan Mahir Biberoğlu, Başhakem Sadettin Yücel, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz ve Rize Güreş İl Temsilcisi Kerim Erkan, Grekoromen Baş Antrenörü Salih Bora başkanlığında dün teknik toplantı yapıldı. UWW tarafından bu yıl yenilenen kuralların ilk kez uygulanacağı, Rize’deki Türkiye Şampiyonası öncesinde düzenlenen teknik toplantıda talimatlar ve yenilenen kurallar konuşuldu. Müsabakaların her sıklette bir gün değil artık 2 gün süreceğinin altının çizildiği toplantıda sıklet sayısının 8’den 10’a çıkarıldığı anlatıldı.
Rize’de bulunan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN: “Rizeliler dört gün boyunca güreşe doyacaklar. Ülkemizin çoğunluğunda kış mevsimi yaşanırken, Rize’de adeta bahar havasında günler geçiriyoruz. Geçtiğimiz hafta Adana’da Yüreğir Belediyesi sponsorluğun da müthiş bir organizasyona imza attık. Bu kez de Grekoromen güreşte, Türkiye’nin bir başka güzel şehri Rize’de “ÇAYKUR” sponsorluğun da çok önemli bir şampiyonaya imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye’nin en başarılı sporcuları Rize’de Yeni Şehir Spor Salonunda halkımızın huzura çıkacaklar. Daha öncede söylediğim gibi asıl hedefimiz 2020 olimpiyatları. Bu şampiyonalar milli takımımızın kadrosunu kurmak için bizlere ışık tutuyor. Milli takım formasıyla ülkemizi temsil etmek isteyen güreşçiler Rize’deki Türkiye şampiyonasında kendilerini gösterecekler. Ardından da Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı olup Olimpiyatlarda Türkiye için madalyaları kazanacaklar. Dolayısıyla 2020 olimpiyatlarına giden yol Rize’deki Türkiye şampiyonasından geçiyor. Şunu da belirtmek isterim ki kilolarında en başarılı sporcular bu müsabakalar için Rize geldiler. Türkiye’nin en iyilerini izlemek için Rizelileri, Yeni Şehir Spor salonuna davet ediyorum. Türkiye Şampiyonasını onurlandıran, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a ve ayrıca bu şampiyonanın sponsoru ÇAYKUR’la ülkemizin en yeşil şehri Rize’de bizleri ağırlayan, Eski Çevre Bakanı, Çaykur Genel Müdürümüz Sayın İmdat Sütlüoğlu’na ve bu önemli şampiyonaya emeği geçen herkese federasyonum, güreş camiamız, sporcularımız ve de tüm görevlilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi. HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın