Engelli Yüzme Milli Takımı Rize'de

Engelli Yüzme Milli Takımı Rize'de
 
Rize Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri, Rize Engelsiz Yaşam Derneği ile birlikte, Salarha Kamp Eğitim Merkezinde yaz kampına giren Türkiye Engelli Yüzme Milli Takımını ziyaret etti.


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Teknik Kurulu Başkanı ve Milli Takım Baş Antrenörü Mehmet Fatih Kurt ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Her yıl sporcu sayımız artıyor. Bu yıl yüksek katılımla, 15 sporcumuzla birlikte Avrupa şampiyonasına katılacağız ve inşallah madalyalar kazanarak şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız. Git gide büyüyen farkındalık yaratan branş olma yönünde ilerliyoruz. Destek olan herkese gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Milli Takım Antrenörü Mehmet Ali Albas ziyarette yaptığı konuşmada, desteklerin kendilerini motive ettiğini vurgulayarak, “Toplum içinde böyle destekler gördükçe motivasyonumuz ve mutluluğumuz artıyor. Bayrağımızı göndere çekmek için dualarınıza ihtiyacımız var" dedi.

Engelli Yüzme Takımı Fizyoterapisti Sercan Yıllı ise bu branşa gönüllü olarak başladığını ve hiçbir zaman pişman olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Engelli bedenler yapmak istediklerinize asla engel değildir. Çok iyi sporcularımız var ve ben inanıyorum ki, çok sayıda madalya ile Türkiye’ye geri döneceğiz”

Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, teknik heyeti ve sporcuları tebrik ettikten sonra her bireyin bir engelli adayı olduğu gerçeğine dikkat çekerek “Sizlerin bütün engelleri aşacağınıza inanıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın çok büyük başarılarına şahit oluyoruz. Sizlerin de başarılı olacağına inanıyor ve Avrupa şampiyonası için dualarımızı eksik etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Kent konseyi olarak her türlü desteğe hazırız” şeklinde konuştu.


 

Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı olan Rize Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bülent Alan ise yaptığı konuşmada “Avrupa şampiyonasında başarıyı yakalayacağınıza can-ı gönülden inanıyoruz. Orada olamasak da kalbimiz ve dualarımız sizlerle birlikte olacak. Madalyalarla döneceğinize inancımız tamdır. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diye konuştu.

Avrupa şampiyonasına hazırlanan 15 engelli sporcu ve teknik heyet 24 Temmuz’a kadar Salarha Kamp eğitim Merkezinde kamp yaparak antrenmanlara devam edecek.

Ziyaret sonunda Rize Engelsiz Yaşam Derneği tarafından hazırlanan sporcuların isimleri yazılı saatler sporculara hediye edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın