RİZESPOR "KAYAK" YAPARAK, DÜŞMEMEYİ ÖĞRENECEK!

Kapalı Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun hizmete açılmasıyla beraber Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği futbolun dışında birçok dalda branşlarını açacak.

 

 

Geçtiğimiz hafta Rize’de yapılan Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 83. olağan genel kurulunda startı verilen yeni branşları hizmete başlaması uzun süredir derneğin çalışma kapsamındaydı. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın yeniden başkan seçildiği dernek yönetiminde, yönetim kurulu sayısı artırılarak futbol haricinde kurulması planlanan spor branşlarında görev alacak eğitimciler dernek yönetiminde yer aldı.  

ÇAYKURRİZESPOR SPORUN PEK ÇOK BRANŞINDA RİZELİ GENÇLERİN UMUDU OLACAK.

Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Süleyman Hasan Basa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yıllardır futbolun dışında branşlarda açmak için görüşlerimiz ve çalışmalarımız vardı. Sportif A.Ş. profesyonel futbol tarafında etkinken dernek olarak düşündüğümüz diğer amatör branşlarda ilimize hizmet vereceğiz. Derneğimizde bu sene yapılan genel kurulda yeni isimler alarak amatör branşları dernek bünyesinde açacağız. Bu konuda bize Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu dekanlığını da yapmış olan ve şuan KTÜ’de çalışan Rizeli hemşerimiz Prof. Dr. Arslan Kalkavan koordinatörlük yapacak. Kendisi de dernek yönetimimize yeni katılan isimler arasındadır. Ayrıca bir yüzme hocası, bir karate hocası, birde basketbol hocası yeni yönetimimizde yer aldı. Yeni oluşturacağımız branşlar arasında basketbol, yüzme, karate, doğa sporları, atletizm gibi sporlar bulunuyor. İlk aşamada yedi branşta hizmet vermeyi planlıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede hedefler belirledik. Rize’ye spor anlamında umut olmak istiyoruz. Rizeli gençlerimizi kötü alışkanlıklarda uzak sağlıklı nesiller olması için bizde Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü olarak elimizden geleni yapacağız.

2014 yılında ki rakamlara göre Rize içinde 17 bin 775 lisanslı sporcu olduğunu belirten Basa; “Bunlardan 4 bin 712’si faal durumdadır. Bir sahil kenti olmamıza rağmen su sporlarında ki sporcuların azlığı göze çarpmaktadır. Kanoda 75, yüzmede 55 faal sporcumuz faal durumdayken, kürekte, su alt sporlarında ve yelkende faal sporcumuz bulunmamaktadır. Bütün spor dallarına baktığımızda milli sporcu sayımız maalesef 37’lerde kalmıştır. Biz ilimizde hem bu spor dallarında ki sayıyı artırıp hem de milli takımlara sporcu yetiştirmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Futbol haricinde diğer spor branşlarının açılması için toplantılar yaptıklarını da belirten Basa; “Bu toplantılarda gelecek için yapılan çalışmaların yol haritası çizildi. Toplantılarda bir basketbol hocası, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmiş olan bir rafting takımı hocası da katılarak katkı sağlamışlardır. Toplantıda Prof. Dr. Arslan Kalkavan; Rize’deki spor dallarındaki durumla ilgili olarak hazırlamış olduğu rapor ve slaytları sunarak durum tespiti yapmıştır. Çaykur Rizespor’un bünyesinde futbol dışındaki branşlarda da Rize Gençlerine umut kapısı olması ve onların spor yapacakları sağlık bir ortamın sağlanması yönünde sayın başkanımız Metin Kalkavan ve yönetiminin çok dirayeti oldu. Yeni dönemde; bu amaç doğrultusunda yönetim kurulunun şekillendi. Sayın hocamız Arslan bey başkanlığında yönetim kuruluna sunulmak üzere temel esaslar ve açılmasında kısa, orta ve uzun vadede yarar görülen branşların belirlenmesinin yararlı olacağını belirtmiştir” dedi.

Toplantıda ayrıca ortak ilkeler ve öncelikler konusu maddeler halinde belirtildi.

-Rize’de mevcut işleyen düzenlere zarar vermeyen veya onları destekleyen bir anlayışınla yola çıkılması.
-Kapalı spor salonu ve yüzme havuzumuzu azami kullanabilecek şekilde bir yapılanma belirlenmesi,
-Rize’nin doğasını uygun ve bu muhteşem doğayı öne çıkaracak, tanıtacak dallarına öncelik verilmesi,
-İlk aşamada mümkün olduğunca ekonomik olarak çok yük getirmeyen ama kısa zamanda ses getirebilecek dallardan başlanması,
-Rize’de yapılmayan veya öne çıkarılmasında yarar görülen spor dallarına öncelik verilmesi.
-Yönetim Kurulumuzun yapısından doğan fırsatlar.

Öne Çıkan Spor Dalları
Kısa, Orta vadede Rize’de yapılabilecek spor dalları yukardaki ilkeler ve öncelikler doğrultusunda belirlenmiştir.  Belirlenen branşlarda hazırlanacak fizibiliteler yönetim kuruluna sunulacak. Yönetim kurulumuzun kararı doğrultusunda branşları açmaya başlayacağız.

Düşünülen branşlar;

Kısa Vadede (ilk 6 ay):
Takım Sporları, Basketbol (Kadınlar), Futbol (Kadınlar), Hentbol (Minik ve Yıldızlar), Voleybol (Minik ve Yıldızlar),

Raket Sporları
Tenis, Badminton, Masa Tenisi, Doğa Sporları, Dağcılık, Rafting

Bireysel Sporları
Yüzme, Jimnastik, Atletizm(Minik ve Yıldızlar)

Mücadele Sporları
Judo, Boks, Güreş

Orta Vadede (1 -2 yıl)  :
Yelken, Kano

Uzun Vadede (3yıl)  :
Kayak, Kürek, Bisiklet, Basketbol (Büyükler), Hentbol (Büyükler), Voleybol (Büyükler), Bireysel ve Mücadele Sporları

 

Önceki hafta yapılan genel kurulda yönetim şu isimlerden oluştu;
Kulüp dernek başkanlığına yeniden Metin Kalkavan seçildi. Dernek yönetiminde; Halim Mete, İmdat Sütlüoğlu, Şaban Ali Karamehmet, Süleyman Basa, Süleyman Pınarbaşı, Sadullah Köse, Bekir Mete, Adnan Torlak, Saffet Mete, Habib Agun, Remzi Kazmaz, Adnan Er, Cengiz Mataracı, İsmail Soba, Aslan Kalkavan, Rafet Suyabatmaz, Yaşar Özdoğan, Canan Melike Durmuş yer aldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın