ALT LİGLERE YARDIM YAĞDI..

Spor Toto 2. ve  3. Lig'de gruplar belli oldu. Bugün TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezinde yapılan kura çekimini TFF Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar ve Genel Sekreter Kadir Kardaş gerçekleştirdi.

Spor Toto 2. Ligde, gruplar bugün yapılan kura çekimi ile belli oldu. Beyaz ve kırmızı olarak 2 grupta mücadele edilecek 2. Ligde, fikstür çekimi ilerleyen günlerde yapılacak.

Beyaz Grup: Anadolu Üsküdar 1908, Bandırmaspor, Bayrampaşa, Bugsaş, Fethiyespor, Hacettepe, Hatayspor, İstanbulspor, Kahramanmaraşspor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukspor, Menemen Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Orduspor, Pazarspor, Pendikspor, Sarıyer, Ümraniyespor

Kırmızı Grup: Ankaragücü, Karagümrük, Eyüp, Tepecik, K.Birlik, Kartal, Tuzla, Ankara DS, Keçiörengücü, Sivas 4 Eylül, Manisaspor, İnegöl, Tarsus İY, Tokat, Gümüşhane, Aydın, Buca, Diyarbakır BB

 

 

Kulüp temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar, kulüplere yapılan yardımlara vurgu yaptı. Koşar'ın konuşmasının tamamı şöyle:

Çok değerli başkanlarım, çok değerli yöneticiler, değerli temsilciler… Bu güzel günde hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz. 2014-15 sezonunu iyisiyle, kötüsüyle tamamladık. Güzel bir sezon geçirdik. 3. Lig'e, 2. Lig'e ve PTT'ye çıkan kulüplerimiz oldu. Herkese başarılardiliyorum . Yeni sezon herkesin gönlüne göre olsun inşallah.

Değerli başkanlar, geçen hafta Başkanım Yıldırım Demirören ve arkadaşlarına gösterdiğiniz ilgiden, alakadan ve teveccühten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Demokrasi adına, huzur adına, süreklilik adına güzel bir tercih yaptınız. İnşallah bizler de size layık olmaya çalışacağız. Dolayısıyla değerli Başkanım Yıldırım Demirören ve yönetim kurulumuzun selamlarını iletiyorum. Hepiniz hoşgeldiniz.

Seçim sathında 5-6 tane daha aday adayımız vardı. Onlar da hizmet etmek için projeler sunmuşlardı. Ama bu seçim sathıdır. Bizden yana herhangi bir kırgınlık ya da yanlış anlaşılma olduysa benden yana hakkım helal olsun, lütfen sizler de helal edin. Bu arada BAL Ligi'nden 3. Lig'e çıkan takımlarımız var… Cizrespor, Yomraspor, Dersimspor, Kozan Belediyespor, Kastamonuspor 1966, Zara Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Düzcespor ve Tekirdağspor. Hepinizi tebrik ediyorum. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Hayırlı sezonlar dilerim.

Değerli dostlar kura çekimine geçmeden önce bu yıl 2. Ve 3. Liglerimiz öncesi hep söyledik. Sizlerin maddi durumlarının, tesislerinin çok iyi olması lazım. Sizler birer imalathanesiniz. Siz iyi oldukça Türk futboluna iyi insanlar, ahlaklı futbolcular yetiştireceğinizi hep söyledik. Bunları artık reel hale getirdik. Geçen hafta size belli bir miktarda avans göndeririz demiştik. Ama takdir edersiniz ki yeni yönetim kurulu toplantımız ancak dün yapılabildi. Bugün 150'şer bin lira kulüplerimizin hesaplarına geçti. Artışları da ifade edeyim. Bütçenizi de ona göre yapın. Naklen yayın geliri 85 ve 110 bin liradan; 150 bin liraya yükseltildi. Sponsorluk geliriniz 2. Liglerin 200 bin lira, 3. Liglerde de 140 bin liraya çıkarıldı. Seyahat-konaklama giderleri de 180 bin liraya çıkarıldı. Genç futbolcu primleri, ön görüleri veya tavsiyelerini söyleyeyim. 2. Lig'deki 36 takım için 2 milyon lira net. Bu paranın tümü 2. Liglere dağıtılacak. 3. Liglere ise 3 milyon lira ayrıldı. Yani örnek olarak 57 takımdan 10 futbolcuya düşüyorsa bu para; onlara dağıtılacak. 'Puanlama sisteminde farklılık olur mu' diye bir soru işaretleri oluşmasın. Reel olarak bu para dağıtılacak. Yeni kurulumuzun Denetleme Kurulu Başkanı, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı beyle görüşmelerimiz oldu. Seyahatlerinizde en çok Anadolu Jet'i tercih ediyordunuz. Yüzde 25 iskontonuz vardı. Ancak artık yüzde 50 iskontonuz var. Bununla ilgili de bir çalışma yaptık.

3. ligde Gruplar Belli Oldu

 

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İSMİNİ 'AMED SK' OLARAK DEĞİŞTİRME KARARI ALDI
- AMEDSPOR İSMİ TFF TARAFINDAN REDDEDİLİNCE BU KEZ ‘AMED SK’ İLE YOLLAR ARANACAK

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un yeni sezon için kullanmak istediği Amedspor isminin reddedilmesi üzerine kulüp isminin, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirilmesi kararı alındı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Kongresi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz cep sinemasında yapıldı. Kongreye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Sevinç ve Hüseyin Bayrak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, Belediye Meclis üyesi Erkan Erenci ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Eşbaşkanı İhsan Avcı, Olağanüstü Kongre'nin yapılmasının yanlış algı oluşturduğunu söyledi. Avcı, "Genel kurullar demokrasi açısından önemli zeminlerdir. Arkadaşlarımız bir eksiklik olarak ifade ettiler. Ama aslında genel kurullar bu tip toplumsal örgütlerin geride bıraktığı süreçleri değerlendirip, bunun muhasebesini, öz eleştirisini yapıp önümüzdeki döneme dair planlamaları, programlarını yaptıkları önemli platformlardır. O açıdan aslında bir eksiklik değil genel kurullar aynı zamanda demokrasinin bir gereğidir" dedi.

"MEDYA DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’U YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR"
Avcı, özellikle Diyarbakır’da bir kısım yerel medyanın genel kurul sürecinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u yıpratmak istediğini ancak bu davranışları doğru bulmadıklarını kaydetti. Avcı, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dimdik buradadır, ayaktadır. Önümüzdeki dönem kendi dayandığı tabanıyla halk kitlesiyle daha büyüyerek daha gelişerek, kısmen yaşadığı sıkıntılar dönemsel olabilir; ama bunlar aşılacak. Hep beraber dayanışma içerisinde, güçlerin birleşmesiyle, halkın gerçek dayanışmasıyla aşılacak şeylerdir. Bu genel kurul tam da yeni bir çıkıştır. Sporun kendileri için diğer takımlar gibi sadece araç olmadı. Spor aynı zamanda toplumların, halkların bir arada yaşamının zemini olan bir araçtır. Toplumu yeniden inşa ettiğimiz bu süreçte spor toplumsal inşa sürecinin önemli bir zeminidir" dedi.

AMEDSPOR KABUL EDİLMEYİNCE BU KEZ ‘AMED SK’ OLDU
Olağanüstü kongrede faaliyet ve denetim raporlarının okunması ardında yönetmenlik ve tüzükte yapılacak değişiklikler için verilen öneriler değerlendirildi. Daha önce 10 olan yedek üye sayısının 4’e indirilmesi ve ‘Amedspor’ ismi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine takım isminin konuşmaların ardından oybirliğiyle Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak değiştirildi. Yeni ismin Ağustos ayında çekilecek fikstürde de ‘Amed SK’ olması bekleniyor.

YENİ YÖNETİM DE KONGREDE SEÇİLDİ
Tek listeyle gidilen seçimde, yönetim kurulu delegelerin oybirliğiyle seçildi. Buna göre kulübün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu, Ali Karakaş, Nurullah Edemen, Süleyman Gökalp, Servet Erol, Abdullah Sevinç, Nesih Aktepe, Adnan Zengin, Soran Haldi Mızrak, Kahraman Papatya, Ekrem Yeşil, Emrullah Gürbüz, Dilan Yumlu, Seda Can, Besra Ekinci ve Şivezat Işık Zorlu görev alacak.
Yönetim kurulu üyelerinin daha sonra görev dağılımı yaparak, başkan ve yardımcılarını seçecekleri öğrenildi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın