KALKANDERESPOR BAL'LANDI!

 

 

Rize 1. Amatör Küme Ligi Şampiyonu Kalkanderespor, 2013-2014 futbol sezonunda mücadele ettiği ancak o sezonun 1. Amatör Küme Şampiyonu olan Ardeşenspor ile oynadığı ve penaltılarla 7-6 mağlup olarak küme düştüğü BAL Ligine, 2 sezon aradan sonra yeniden yükseldi.

Bölgesel Amatör Lig 3. Grupta Çayelispor ile birlikte 2 sezondur Rize’yi temsil eden ve topladığı puanla Çayeli ekibinin altında yer almasından dolayı Kalkanderespor ile yükselme maçına çıkan Ardeşenspor ise geçen sezon yine aynı maçta karşı karşıya geldiği ve 2-1 mağlup ettiği rakibine bu kez 2-0 mağlup oldu ve BAL Ligine veda etti.

Derepazarı İlçe Stadında oynanan yükselme maçını Hakem Yasin Kolun yönetti. Maçın 84’üncü dakikasında Ardeşenspor futbolcusu gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen 90 dakikalık normal süresi golsüz beraberlikle tamamlanan maçta 15’er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. Kalkanderespor 92’nci dakikada Yahya Yetgin’in golü ile 1-0 öne geçti. İkinci 15 dakikalık uzatmada ise dakikalar 118’i gösterdiğinde Ardeşenspor bir kırmızı kart daha görerek 9 kişi kaldı. 120’nci dakikada kazanılan penaltıyı Emre Güner gole çevirerek Kalkanderespor’un sahadan 2-0 ayrılmasını sağladı.

2013-2014 Futbol Sezonunda Ardeşenspor ile oynadığı yükselme maçında rakibine penaltılarda 7-6 mağlup olarak Bölgesel Amatör Lige veda eden Kalkanderespor, geçen sezon da yine 1. Amatör Küme Ligini şampiyon tamamlayarak Ardeşenspor ile yükselme maçında karşı karşıya gelmiş ve rakibine 2-1 mağlup olarak BAL Ligi hedefini bu sezona taşımıştı. 2 sezondur mağlup olduğunu Ardeşenspor’u bu maçta 2-0 mağlup etmeyi başaran Kalkanderespor, 2016-2017 Futbol Sezonunda Çayelispor ile birlikte Bölgesel Amatör Ligde yeniden Rize’yi temsil etme hakkını kazandı.

Çok sayıda taraftarın izlediği maçın ardından konuşan Kalkanderespor Kulübü Başkanı Ali Ersoy, şampiyon oldukları için tüm Kalkandere halkı olarak sevinçli olduklarını söyleyerek, “Acısıyla tatlısıyla güzel bir sezonu daha geride bıraktık. Yaz kış demeden maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese, gece gündüz demeden koşan vefakar yönetim kurulu üyelerine, teknik sorumlulara, futbolcularımıza ve bizleri yalnız bırakmayarak her zaman destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kalkanderespor, bu sezon mücadele ettiği 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A Grubunu  39 puanla lider tamamlamıştı. Ligde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyet alan Kırmızı-Beyazlı ekip, 56 gol kaydetmiş, kalesinde ise 14 gol görmüştü. 5 hafta süren Play-Off Ligini ise 15 puanla namağlup tamamlayan Kalkanderespor, rakip kalelere attığı 7 gole karşılık kalesinde ise hiç gol görmemişti.

Ardeşenspor ise bu sezon toplam 14 takımın mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta 26 hafta boyunca 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alarak 21 puanla ligi 10’uncu sırada tamamlamıştı. Attığı 34 gole karşılık kalesinde 37 gol gören Ardeşenspor, ligde bir diğer Rize temsilcisi olan Çayelispor’un 3 sıra altında ligi tamamladığı için yükselme maçı için Kalkanderespor ile yeniden rakip olmuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın