Karal, Kursiyerlere İlk Yardım Sertifikalarını Verdi

Karal, Kursiyerlere İlk Yardım Sertifikalarını Verdi

 

 

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal  Rize ASKF’nın yenilenen  binasını ziyaret ederek, amatör branşlarda görev almak üzere ilk yardım eğitimi alan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında imzalana protokolle Rize’de ilk yardım kursu düzenlendi. milletvekili Hasan Karal Rize ASKF’ binasında düzenlenen törenle kurs sonrasında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere  sertifikalarını verdi.

İlk Yardım Sertifikası alan kursiyerler, futbol ve amatör branşlardaki karşılaşmalarda sağlık personeli gibi görevlendirilecek. İlk yardım eğitimi sonrasında kursu bitiren kursiyerler ihtiyaca göre Amatör Futbol müsabakalarında görevlendirilecek.

Milletvekili Karal ASKF’nın yenilenen binasının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek,“ amatör spor çokça desteklenmesi gereken bir alan. Rize’deki gençlerimizin hem sağlıkları açısından hem de yanlış yollara tevessül etmemeleri adına bence çok önemli bir alandır. Siziler gönüllü olarak bu işe girmişsiniz büyük bir fedakarlık yapıyorsunuz. Dünyada en az bulunan insan gönüllü olarak çalışan insandır. Sizin burada ortaya koymuş olduğunuz alın teri parayla ölçülebilir bir şey değil. Gençlere ağabeylik yapmak önlerini açmak çok önemlidir. Onun için başta değerli başkanımız olmak üzere heyetindeki görevli bütün arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğince sizlerin yanındayız.” dedi

ASKF başkanı Ali Çelik Karal’a 53 numaralı birde forma hediye etti.

 

 

 

 


Önceki Haber 

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    vatandaş

     22 Eylül 2016 11:25
         

    Milletvekilimiz Hasan Karala Rize adına teşekkür ediyorum . her alanda olduğu gibi spora olan büyük katkılarından dolayı ona minetarız rizeli vatandaşlar olarak.

Yorum Yapın