HEDEFİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARINDA EN BAŞARILI ÜLKE OLMAK

Tek aday olarak, yeniden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Musa AYDIN,

           HEDEFİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARINDA EN BAŞARILI ÜLKE OLMAK

 

 

İkinci defa, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Musa AYDIN, serbest gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı’ya güreşin geleceği ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Aydın, “İki yıl önce, Rize Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde açmış olduğumuz, Yıldızlar Grekoromen Stil Güreş TOHM Merkezin de onlarca güreşe yatkın Yıldız genç güreşçilerimizle, Rize’den inşallah gelecek yıllarda yeni Mehmet Akifler, yeni Selçuk Çebiler ve bu şehirden çıkmış onlarca diğer şampiyon sporcularımız gibi, yeni şampiyonalar yetişmektedir. ”dedi.

Delegelerin büyük bir çoğunluğunun oyunu alarak tekrardan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Musa AYDIN, “Başkanlık seçimi geride kaldı, bu saatten sonra tüm mesaimiz ve hedefimiz Olimpiyatlara çok fazla sıklette katılmaktır. Ancak en büyük arzumuz altın madalya almak ve 18 sıkletin 10'unda 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak ve bu olimpiyatlarda en başarılı ülke olmaktır. Olimpiyat öncesi yapılacak şampiyonalar bizi hedeflerimize yakınlaştıracaktır. Hedefimiz 18 sıkletin 10'unda olimpiyata katılmak" dedi. Başkan Aydın, “Güreşin Türk milletinin ata sporu olduğunu, Türkiye var oldukça bu önemli sporumuzda hep var olacaktır. Güreşte elde edilen başarılarda zaman zaman yükselme ve düşüşlerin yaşanabilmektedir. Güreş branşı Türk sporunun her dönem en önemli spor lokomotiflerinden birisi olmuştur. Amacımız 2020'nin hazırlığını şimdiden yapmak. Bundan dolayı 3 olan tohum merkezleri sayısını 7'ye çıkarmak istiyoruz. Tohum merkezleri, güreş liseleri 2020'de Türk güreşini zirveye taşıyacaktır.” dedi.

Başkan Aydın,” Türkiye Şampiyonası'nda ilk 3'e giren sporcuları kampa alacaklarını, bu kampları güreşte söz sahibi ülkelerle yapacaklarını vurgulayarak, "İki özel turnuvamız daha olacak. Bu da milli takımımız için önemli bir kıstastır. Buradan başarılı olan sporcularla Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Ondan sonra olimpiyatların eleme turnuvaları var. İlk turnuva Sırbistan'da ikinci Moğolistan'da sonuncusu Türkiye'de olacak" ifadelerini kullandı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın