Rize 1. Amatör'de Yarış Devam Ediyor

Rize 1. Amatörde hafta sonu oynanan maçlarda neler oldu?

 

 

 

Çamlıhemşin Farka Koştu! 5 - 0

Rize 1. Amatör Küme Liginde Çamlıhemşin Belediyespor, evinde konuk ettiği Çiftlikspor’u 5-0 mağlup etti.

Ligin namağlup takımlarından olan Çamlıhemşin Belediyespor, ilk yarısı 2-0 biten maçta rakibini 90 dakikanın sonunda 5-0 mağlup etti. Karşılaşmada ev sahibi Çamlıhemşin ekibine galibiyeti getiren goller, 5, 38 ve 47’nci dakikalarda üst üste üç gol atarak hat-trick yapan Halit Aktun’dan, dördüncü gol 65’inci dakikada Akif Yılmaz’dan ve son gol ise 73’üncü dakikada Ercan Kaçalın’dan geldi.

 

 

Ardeşen “ Gücünü” Gösterdi! 2 - 0

Rize 1. Amatör Küme Liginde Ardeşengücü, deplasmanda Çayeli Aşıklarspor’u 2-0 mağlup etti.

Maçın ilk yarısında 15’inci dakikada konuk ekip Ardeşengücü, Miraç Terbıyık’ın pasında İrfan Tektaş’ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda ise 65’inci dakikada Şükrü Buçan’ın pasında Doğan Acar kaydettiği golle maçın skorunu belirledi ve Ardeşengücü hanesine 3 puanı yazdıran taraf oldu. Ardeşengücü birçok gol pozisyonundan yararlanamazken, 33 yaşındaki futbolcusu Şükrü Buçan ise maçın yıldızı oldu.

 

 

 

Çaykurspor Böyle Güzel : 2 - 1

Rize 1. Amatör Küme Liginde Çaykurspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Kopuzlar Vakfı Veliköyspor’u 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 15’inci dakikada Emre Gür’ün kaydettiği golle 1-0 konuk ekip Çaykurspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının hemen başında 55’inci dakikada Oğuzhan İnce attığı golle farkı ikiye çıkaran isi oldu. 88’inci dakikada Çaykursporlu Serdar Kopuz’un eline ceza sahası içinde çarpan top, rakip Veliköyspor’a penaltı şansı kazandırdı. Topun başına geçen Birol Yılmaz bu şansı gole çevirerek Veliköyspor’un tek golüne imza atarak maçın skorunu belirledi.

 

Derepazarı 3 Attı 3 Aldı 3 - 0

Rize 1. Amatör Küme Liginde Derepazarıspor, evinde konuk ettiği Rize Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.

Ev sahibi Derepazarıspor bu hafta kalesini Sefa Aslankaya’ya teslim etti. 2 sezon önce Veliköyspor kalesini koruyan Sefa, askerlik görevinin yaptıktan sonra ilk müsabakasına çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. Maçın ikinci yarısında 65’inci dakikada Kadir Yıldız ceza sahası çizgisinden vurduğu topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 75’inci dakikada kazanılan penaltı şansını topun başına geçen Yücel Altuntaş gole çevirerek skoru 2-0 yaptı. 85’inci dakikada ise Ersin Kaplander’in pasında Yunus Emre Bıyık topu filelere göndererek maçın skorunu belirledi.

 

Güneysu “Maden” Buldu! 4 - 1

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 8. Hafta karşılaşmalarında B Grubu takımlarından Madenli Belediyespor ile Güneysuspor karşı karıya geldi.

Maçın ilk yarısı 3-0 konuk ekip Güneysuspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. 10’uncu dakikada Ali Palaç’ın pasında Hakan Bostan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 38’inci dakikada Emrah Bostan’ın pasında Barış Torpil topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı. 43’üncü dakikada ise bu kez Osman Bahri Güler’in pasında Emrah Bostan topu filelerle buluşturan ve aynı zamanda ilk yarının skorunu belirleyen isim oldu.

İkinci yarıda ev sahibi Madenli Belediyespor 68’inci dakikada Ensar Akgün'ün İrfan Sandıkçı'nın pasında kaydettiği golle skoru 3-1 yaptı. Çekişmeli geçen maçın 70’inci dakikasında Ali Palaç maçtaki ikinci asistini bu kez Osman Bahri Güler’e verdi ve Osman Bahri bir asistin ardından attığı golle takımı Güneysuspor’un sahadan 4-1’lik skorla ayrılmasını sağlayan isim oldu.

Kendirlispor “paşalar” Gibi ! 8 - 0

 

 

Rize 1. Amatör Küme Liginde Kendirlispor, rakibi Alipaşaspor’u gol yağmuruna tutarak 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Hakem Kerim Uzun’un yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı 5-0 tamamlanırken ikinci yarıda ise 3 gol geldi. Karşılaşmada Kendirlispor’a galibiyeti getiren golleri 9, 25 ve 68’inci dakikalarda Ensar Arslan, 30 ve 86’ncı dakikalarda Abdurrahman Köseoğlu, 32 ve 55’inci dakikalarda Arif Eymen Uzun ve 43’üncü dakikada Emre Yanık kaydetti.

Maçta 3 gol atarak hat-trick yapan Ensar Arslan aynı zamanda bir golün de asistini yaparak maçın yıldızı olurken, 2 gol atan 16 yaşındaki Abdurrahman Köseoğlu ise sahanın en genç ismi oldu. 2 gol atan 17 yaşındaki Arif Eymen Uzun’un ve bir gol atan Emre Yanık’ın da birer asisti bulunurken, 2 golde Kazım Kurt’un, 3 golde ise Abdülkadir Büyük’ün asisti bulunuyor.

 

Arsovas’a Çok “özel” Tarife! 1 - 3

Rize 1. Amatör Küme Liginde İl Özel İdarespor, deplasmanda karşılaştığı Çayeli Arsovos’u 3-1 mağlup etti.

Maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlanırken ikinci yarının hemen başında 50’nci dakikada konuk ekip İl Özel İdarespor’da Muhittin Tüylü, Eray Aziz’in kendisine pasladığı topu filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. 60’ıncı dakikada ise yine Muhittin, bu kez frikik atışında topu filelere göndererek hem kendisinin, hem de takımının 2’nci golünü kaydetti. Çekişmenin sürdüğü maçta 85’inci dakikada ev sahibi Çayeli Arsovos’da Furkan Yıldız attığı golle skoru 2-1 yaptı. 90’ıncı dakikada İl Özel İdarespor’un genç futbolcusu Barış Alper Yılmaz, orta sahada yakaladığı topu kontra ile sürükleyerek ceza sahası dışından kaleye gönderdi, kalecinin elinden kayan top filelerle buluştu ve maçın 3-1’lik skoru belirlenmiş oldu.

 

Birbirlerini Üzmediler! 2 - 2

 

 

Rize 1. Amatör Küme ekiplerinden Telekomspor ile Pazar Zaferspor birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldılar.

Maçın 30’uncu dakikasında Serkan Acıyan’ın asistini iyi değerlendiren Selim Zaman topu filelerle buluşturarak skoru 1-0 yaptı ve konuk ekip Pazar Zaferspor ilk yarıyı önde kapatan taraf oldu. İkinci yarıda 60’ıncı dakikada ev sahibi Telekomspor’da Refik Çınar’ın pasında Mehmet Göre topu filelere göndererek beraberliği sağlayan isim oldu. 66’ncı dakikada konuk Pazar Zaferspor’da Öner Hatırnaz’ın kestiği ortada Murat Kılıç şık bir röveşata ile topu filelerle buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. 85’inci dakikada ise Gökhan Özçelik’in pasında Refik Çınar attığı golle Telekomspor adına yeniden beraberliği sağladı ve karşılaşma 2-2 tamamlandı.

HABER: TURGAY AYHAN


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın