David Loria ;” Rizespor’u Unutamam”

Çaykur Rizespor’un 2012 – 13 Sezonunda forma giyen Kazak kaleci David Loria, o sezon yaşanan şampiyonluğu asla unutmayacağı belirterek;” Futbol kariyerimin en önemli sezonuydu” dedi.

37 yaşındaki tecrübeli file bekçisi David Loria, formasını giydiği Kazak kulübü Kairat Almaty takımı ile sezon başı çalışmaları için geldikleri Antalya kampında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 

Çaykur Rizespor forması altında yaşadığı şampiyonluğu asla unutmayacağını belirten Loria;” Kariyerimde birçok sezon benim adıma daha iyi geçti diyebilirim ama Rize’de yaşadığım şampiyonluk sevinci ve o sezonu asla unutamam. Benim acımdan futbol kariyerimin en önemli sezonuydu. Rizespor taraftarını, atmosferi, şehir, kulüpte çalışan insanlar, Türk futbolu unutulacak gibi değil.  Takım arkadaşım Samat Smakov ile birlikte Türkiye’de ülkemizi de temsil ettik. Son şampiyonluk maçımız olan MKE Ankaragücü karşılaşması sonunda ikimiz Kazakistan bayrağını açarak tur atmıştık. Ben inanıyorum Samat ile birlikte en iyi duruşumuzla ülkemizi de çok iyi bir şekilde temsil ettik, biz bunun farkındaydık. Şampiyonluk maçında benim oğlum 1 yaşında idi. Şimdi 6 yaşında o kutlamada oğlumla şampiyonluk turu atmıştık, o resim evimin duvarında duruyor ve oğlum şimdi o fotoğrafı bana göstererek “ şampiyon Rizespor” diyor”

 Kazakistan Rizespor’u Tutuyordu!

 

Çaykur Rizespor forması giydiği sezonda takım arkadaşı Samat Smakov ile birlikte ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiklerini ve tüm Kazak halkının Rizespor taraftarı olduklarını hatırlatan yeşil – mavili takım eski kalecisi David Loria;” Zaten o sezon tüm Kazakistan halkı Rizespor’u tutuyordu. Tüm maçlarımızı izliyorlardı. Kazakistan’da Rizespor sevgisi bir numara idi. O sezon özlediği şey takımın şampiyonluğa hazırlanışı, takım olarak, seyirci olarak, başkan ve yönetim olarak. Rize’de ki şampiyonluk coşkusu. Şampiyon olan kadrodan halen görüştüğüm takım arkadaşlarım var. Orhan Ovacıklı ile görüşüyorum, o dönem ki kadrodan birçok oyuncu ile yazışıyorum, konuşuyorum. Onlar benim zaten ailem gibiydi ve hepsiyle görüşüyorum” dedi.

 Mustafa Denizli" Orkestra Şefidir"


 

Rizespor’un şampiyon olduğu o sezon kalesini koruyan Kazak file bekçisi David Loria, o sezon oynanan ve 4 – 0 Samsunspor’un galip geldiği maçta, çok kötü bir maç çıkardığını itiraf ederek, maç sonrası teknik direktör Mustafa Denizli ile yaptığı görüşmede neler yaşandığını şöyle dile getirdi;


“ Benim her sezon bir maçlık kötü performansım olur. Samsunspor maçı da o sezon benim acımdan yaşanılan en kötü performansı ve ben yenilen tüm gollerde hatalıydım. Maç sonrası teknik direktörümüz Mustafa Denizli’nin odasına gittim, kapıyı çaldım. Hoca, ellerini arkasına bağlayıp, pencereden dışarı bakıyordu. Beni gördü ve “geç otur “ dedi bana. Ve ben biliyordum, Mustafa hocanın yıllardır 4 – 0 gibi farklı bir skor ile maç kaybetmediğini. Ben ona dedim;” Hocam, merak etme, ben sana söz veriyorum, biz şampiyon olacağız, ve ben bu maçta çok kötü oynadım. Ben oraya ağlamaya inmedim, Mustafa Denizli hocama o gün şampiyonluk sözü vermeye gittim. Ondan sonra biz 8 maç oynadık ve ben sadece bir gol yedim. Mustafa Denizli bir orkestra şefidir ” cümlesini kullandı.


 

Bir Gün Rizespor’a Döneceğim

Çaykur Rizespor’un eski kalecisi David Loria, futbol kariyerine bir sezon daha devam edeceğini ifade ederek;” Bir sezon daha oynayacağım, ondan sonra teknik adam kursuna gideceğim ve kendimi geliştireceğim, ben Rizespor’un Kazakistan ve o bölgede fahri elçisiyim, benden ne isterlerse yapmaya hazırım. İleride bir gün Çaykur Rizespor’a teknik direktörlük görevi bana sunulursa seve seve Çaykur Rizespor’a hizmet ederim. Takım arkadaşım Samat Smakov ise futbolu bıraktı ve kulübü FK Aktobe’de sportif direktör olarak çalışıyor. İkimizde Türkiye’yi ve Rize’yi çok seviyorum, kucak dolusu Rize’ye selamlar” ifadesini kullandı. 

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Yorumlar

Yorum Yapın