Rize'de Çocuk Acil Servisi Büyütülecek

Çocuk Acil Servisimizi Gereksiz Meşgul Etmeyelim!


İlimizde Rize Devlet Hastanesi ana acil biriminin yanında (giriş katında) çocuk acil birimi hizmet vermektedir.
Daha öncesinde bebek ve çocuklar acil durumlarda erişkinlerle aynı acile başvuruyorlardı. Bu durum ister istemez birçok sorunu da beraberinde getirmekteydi. O dönemlerde özellikle çocuk uzman sayısının yetersizliğinden dolayı böyle bir ayrıma gidilmemiştir. Şimdi ise çocuk acil servisinin açılmasıyla beraber çocuk hastalarımız erişkin hastalardan izole edilmiş, tüm bebek ve çocuk hastalarımıza çocuk doktorlarının bakması sağlanmıştır.


Mevcut şartlarda çocuk acili elimizdeki en iyi fiziki mekâna kurguladık. Fakat yine de bu alan fiziksel anlamda ihtiyaca yeterince cevap verecek büyüklüğe ve yapıya sahip değildir. Bu sebeple günde 400–600 gibi yüksek sayıda çocuğumuza hizmet veren bu alanda dönem dönem yoğun sıkışıklıklar yaşanmaktadır. Bu da olumsuz bir durumdur. Bu sıkıntının bertaraf edilmesi için güzel ve ciddi bir proje hazırlanmış olup, ihale aşamasına gelinmiştir. Yaklaşık 4 ay sonra çocuk acilimiz şu ankinden çok daha modern, geniş ve kullanışlı bir yapıya kavuşacaktır.
Bu süreçte kış mevsiminde olmamız, bununda getireceği hasta yoğunluğu dikkate alındığında kıymetli anne ve babalarımızdan çocuklar için acil bir durum söz konusu olmadığı sürece aynı hastanenin üst katlarında bulunan çocuk poliklinikleri kullanmalarını rica ediyoruz. Çünkü gördük ki; acil servise başvuran günlük yaklaşık 400–600 hastanın %80’nden fazlası gerçekte acil servis hastası olmayıp, bu hastalarımız çocuk polikliniklerimizde son derece rahatlıkla ve en iyi şekilde tedavi olabilecek durumdadır.
Poliklinikte sıra beklememek, nasıl olsa çocuk acil var, akşamda gidebiliriz gibi sebeplerle lütfen çocuk acilimizde gereksiz, fazladan yoğunluğa sebep olmayalım. Çünkü bu durumda gerçekten de acil durumda olan bir çocuğumuzun istemeden de olsa beklemesine veya ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini tam olarak alamamasına sebebiyet verebiliriz.
Sonuç olarak yeni acilimizin hizmete başlayacağı özellikle 4 ay boyunca bu hususa çok dikkat etmemizi, mümkün mertebe çocuk polikliniklerimizi kullanmamızı, çocuk acili gereksiz meşgul etmememizi tüm acil çocuklarımız adına değerli vatandaşlarımızdan, anne ve babalarımızdan rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın