Vekil Ebe, Hemşire ile ASM çalışanlarına kadro

Vekil Ebe, Hemşire ile ASM çalışanlarına kadro



Yılmaz: “Vekil Ebe, Hemşire ve Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanlarına Kadro Talebimizdir”

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, beraberindeki Rize'de çalışan Vekil Ebe Hemşire Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları ile birlikte Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü ve Kamu Hastaneler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demiral'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerde Vekil Ebe ve Hemşirelere-Kamu dişi aile sağlığı elemanlarına kadro verilmesi ile kendilerinden destek istendi.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada,
“2011 - 2012 yıllarında ilk etapta Vekil Ebe-Hemşire kardeşlerimize kadro verildiğinde, yılı dolmadığı için mağdur olanların bu mağduriyetleri maalesef hala devam etmektedir ve bu arkadaşlarımız şu an 7-8 yılını doldurmuş bulunmaktadırlar.” Dedi.

Yılmaz, kadro verildiğindeki şartlar şu an bu kardeşlerimiz için oluşmuşken, ivedi bir şekilde kadroya geçişleri ile ilgili yeni bir KHK beklediklerini ifade ederek, “Tüm dünyada ve İslam coğrafyasında mazlumun ve mağdurun yanında yer alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve liderliğindeki 66.Hükümet bu kardeşlerimiz için de gerekli adımı atmalı ve bu haklı talebimizi göz ardı etmemelidir.” diye belirtti.

Amacımız bu konunun gündemden düşürülmemesi sağlamak olduğunu hatırlatan Yılmaz, bürokratik, siyasi ve sivil toplumun bu konunun çözümünde inisiyatif almasıdır.” diye konuştu.
Mağduriyet yaşayan vekil ebe, hemşire ve kamu dışı çalışan aile sağlığı elemanlarının çalışma koşullarının oldukça zor olduğunu ifade eden Yılmaz, ziyaretler sayesinde de Vekil Ebe Hemşire Sağlık Çalışanları kendileri bizzat hem görev alanlarında yaşadıkları sorunları hem de kadro taleplerini sağlık yöneticilerine iletme imkânı buldu.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın