TÜRK BEYAZ ÇAYINDA KANSER İLACI UMUDU RİZELİLERİ SEVİNDİRDİ

TÜRK BEYAZ ÇAYINDA KANSER İLACI UMUDU RİZELİLERİ SEVİNDİRDİ
TÜRKİYE'de Çaykur tarafından bu yıl ilk kez üretilen beyaz çay üzerinde Japonya’da yapılan çalışmada kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlanması ve üretilecek ilacın önümüzdeki yıl hastalarda denenmeye başlanacağının açıklanması ülkede çay üretiminin merkezi olan Rize’de sevinçle karşılandı.

 

 


RTB: TÜRK ÇAYCILIĞININ ÖNÜNÜ AÇABİLİR
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Japonya’da yapılan bilimsel çalışama ile beyaz çaydan elde edilen kanserli hücreleri yok edici madde buluşunun Türk çayının önünü açacak bir proje olabileceğini belirterek beyaz çayın ilaç gibi bir madde olduğu söyleminin yapılan araştırma ile bilimsel olarak kanıtlandığını kaydetti ve şunları söyledi:
“İnanıyorum ki bu araştırmanın Türk çaycılığına katma değeri büyük olacaktır. Türk çayının dünyaya tanıtılması açısından çok büyük önem arz edecektir. Türk çayının dünya pazarında önünü açacak öncü bir materyal olacak bir gelişmedir.”
ZİRAAT ODASI BAŞKANI: ÇAYIMIZ KANSERE İLAÇ OLACAKSA GURUR DUYARIZ
Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç çayın çeşitlendirilir ve değişik alanlarda kullanılmasıyla değerinin daha da fazla artacağına inandıklarını belirtti. Paliç, “Üretici açısından bu gelişme çok önemlidir. Beyaz çayımızın kanser hastaları için umut olabilecek bir ilaca dönüştürülecek olması bizi son derece memnun etti. Çayımız kansere çare olacaksa bundan ülke ve bölge olarak gurur duyarız. Biz konudaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bölgemiz içinde önemli bir katma değer olacağını düşünüyoruz. İnsanlığa böyle bir faydamız olacaksa çayımız kanseri önleyecekse bundan büyük gurur olur mu?”
RTSO BAŞKANI: MUCİZEVİ BULUŞ BİZİ MUTLU ETTİ
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu dünyada çay bitkisinin tamamen keşfedilmediğini belirterek Japonya’da Türk beyaz çayı ilgili yapıaln buluşun mucizevi bir gelişme olduğunu söyledi. Karamehmetoğlu, “Bu gelişmenin insanlığa ve yaşam düzeyine çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Çay bu anlamda çok önemli.Türk beyaz çayında kanseri önleyecek madde buluşu bizleri mutlu ve memnun etti.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    AHMET DEMİRCİ

     2 Aralık 2014 22:09
         

    Yaş çayın içinde kansere etkili kateşinler var.Kateşinler en fazla   fazla kimyasal işlem görmediği için  beyaz çayda sonra yeşil çayda en azda siyah çayda vardır.Bu araştırmada dikkatler yaş çaya çevrilmelidir.Yani etkili kanser maddesi kimyasal işlem görmemiş yaş çaydan  alınmalıdır.

Yorum Yapın