Yılın “Ebe ve Hemşireleri” ödüllerini aldı

Yılın “Ebe ve Hemşireleri” ödüllerini aldı



Ülke genelinde yılın en kıdemli ebesi Rize’den seçildi.

Rize’de yılın ebesi Rize Devlet Hastanesinde görevli Ebe Fatma Öksüz, yılın hemşiresi ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Hacer Gurbetoğlu seçildi.

Ayrıca ülke genelinde yılın en kıdemli ebesi de Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan Ebe Şefika Cantürk seçildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hemşirelik mesleğinin gıpta edilecek bir meslek olduğuna dikkat çekti.

İyi bir hemşirenin olmadığı yerde hekimliğin anlam ifade etmediğini de belirten Tepe, "İyi ve donanımlı bir hemşirenin olmadığı yerde hekimlik tek başına bir anlam ifade etmez." dedi.

Tepe, "sağlık hizmetinde uzun bir süre bulunup ta bu kadar özverili, tebessüm ve sevgi içinde bir kişi bulmak kolay değil. Bu anlamda ilimizde yılın ebe ve hemşiresi seçilen Fatma Öztürk ve Hacer Gurbetoğlu ile yılın en kıdemli ebesi seçilen Şefika Cantürk’ü ve onların nezdinde ilimizde cansiperane hizmet eden tüm ebe ve hemşirelerimizi tebrik ediyorum ve uzun yıllar bizlere ve halkımıza hizmet edeceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Ankara'daki bir otelde düzenlenen programda Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Ebeler ve Hemşireler Günü” dolayısıyla düzenlenen törende Rize`de yılın ebe ve hemşiresi seçilen Öztürk ve Gurbetoğlu’nun ödülünü verdi.

Demircan, ayrıca Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yılın en kidemli ebesi seçilen Şefika Cantürk’ün de ödülünü kendisine takdim etti.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    BIRINSAN

     14 Mayıs 2018 21:51
         

    Ebemisin yoksa çiplaklar kampindanmi çikip gelmissin.Bakan efendide tam ismi üzere Bakiyor.çoluk cocuğumuza çirkin bir örnek oluşumu bu ne yahu bu vatani böylelerin doğurttuğumu kurtardi.BURNUNU GÖSTERMEYE UTANİRDİ SÜT NENEM ŞİMDİ TORUNU KİÇİNİ GÖSTEMEKLE ÖVÜNÇ DURUYOR

Yorum Yapın